Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Εγραψε ιστορία η Ουαλία! "Σκληρό καρύδι" οι Σλοβάκοι


Την πρώτη της νίκη σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πέτυχε σήμερα η Ουαλία, καθώς νίκησε στο «Ατλαντίκ» της Μπορντό με 2-1 τη -πρωτάρα επίσης- Σλοβακία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του Β' ομίλου, στο EURO 2016 της Γαλλίας. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με τη Σλοβακία να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα. Τότε ο Χάμσικ έκανε καταπληκτική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και σούταρε, αλλά ο Ντέιβις με σωτήριο τάκλιν, απέκρουσε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.
Η Ουαλία, όμως, ήταν αυτή που πανηγύρισε πρώτη. Στο 10' ο Γκάρεθ Μπέιλ, με σουτ φάουλ πανηγύρισε το πρώτο γκολ των Ουαλών στο Euro και γενικά σε μεγάλη διοργάνωση. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εκτέλεσε το φάουλ περίπου 6-7 μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κόζατσικ έκανε κακή εκτίμηση της φάσης και σε συνδυασμό με τα πολλά φάλτσα που πήρε η μπάλα, κατέληξε στα δίχτυα.
Στην επανάληψη, η Σλοβακία μπήκε πιο δυνατά, αποφασισμένη να γυρίσει το ματς. Στο 55' μετά από κάθετη μπαλιά του Βάις στον Μακ, ο άσος του ΠΑΟΚ έφυγε απέναντι και διαγώνια από τον Γουόρντ, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα απάντησε η Ουαλία, όταν μετά από σέντρα του Άλεν, κεφαλιά του Μπέιλ, έδιωξε πολύ δύσκολα ο Κόζατσικ.
Στο 61ο, όμως, λεπτό καρποφόρησε η υπεροχή της Σλοβακίας. Τότε ο Μακ πήρε τη μπάλα λίγο κάτω από την περιοχή, πέρασε δύο παίκτες και γύρισε τη μπάλα στον νεοεισελθόντα Ντούντα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, με άψογο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα και ισοφάρισε σε 1-1.
Η Σλοβακία συνέχισε να πιέζει, ψάχνοντας για το γκολ της νίκης, αλλά η Ουαλία ήταν αυτή που το πέτυχε. Συγκεκριμένα στο 81', από προσπάθεια του Ράμσεϊ, η μπάλα έφθασε στον Ρόμπσον-Κανού, ο οποίος με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Σλοβακία στο 86ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει ξανά, ο Νέμετς έκανε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γουορντ.
Ουαλία (Κρις Κόλμαν): Γουόρντ, Ντέιβις, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Τσέστερ, Γκάντερ, Τέιλορ, Άλεν, Ράμσεϊ (88' Ρίτσαρντς), Έντουαρντς (69' Λέντλεϊ), Μπέιλ, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71' Ρόμπσον-Κανού).
Σλοβακία (Γιαν Κοζάκ): Κόζατσικ, Πεκαρίκ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σβέντο, Χροσόφσκι (60' Ντούντακ), Χάμσικ, Κούτσκα, Μακ, Βάις (83' Στοχ), Ντούρις (59' Νέμετς). 


Αυτή την στιγμή  η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Ρωσία στον τελευταίοι αγώνα της μέρας. Βρισκόμαστε στο 29΄ και το σκορ είναι ισόπαλο 0 - 0...