Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ισοπαλία στη Κομοτηνή , μια από τα ίδια σε Πηγάδια και Λιβαδειά

Super League (18η αγωνιστική): Πανθρακικός-Παναιτωλικός 0-0
Με κορυφαίο τον Κυριακίδη ο Παναιτωλικός των 10 παικτών από το 40ό λεπτό (αποβολή Κουτρομάνου) απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό (0-0), στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.

Ο διαιτητής Κύζας απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Κουτρομάνο του Παναιτωλικού, ο οποίος έπεσε στο έδαφος χωρίς φάουλ κι έπιασε τη μπάλα με το χέρι. Είχε ήδη αντικρίσει την πρώτη κάρτα στο 28΄ και πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.
Ισοπαλία που μπορεί να χαρακτηριστεί ως οδυνηρή για τον Πανθρακικό ήταν η σημερινή για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που είχε τις ευκαιρίες για να πάρει το «τρίποντο» και να πλησιάσει τους Ξάνθη και Ατρόμητο, ωστόσο, δεν τα κατάφερε και πλέον, τα πράγματα όσον αφορά το μέλλον του στην κατηγορία γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Λαδάκης (76΄ Μάρτινς), Μεχία, Μπαϊκαρά, Χασομέρης (64΄ Βάλτερ), Ντιγκινί, Ίγκορ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ.Ματζουράκης):
Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάκος, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Πάουλο, Ρουσκουγιέδα, Ουάρντα (89΄ Χαντάκιας), Βιγιαφάνες (80΄ Βασιλείου), Μαρκόφσκι (72΄ Κάπελ)

 Το αποτέλεσμα που δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο ομάδες ήταν αυτό που «σφράγισε» τις προσπάθειες των παικτών της Ξάνθης και του Ατρόμητου στα Πηγάδια.
Στο ματς που άνοιξε την αυλαία, η Ξάνθη αναδείχθηκε ισόπαλη 2 - 2 με τον Ατρόμητο  ,  με τους Περιστεριώτες να προηγούνται δύο φορές (34΄ Ούμπιντες, 59΄ Λαζαρίδης) και τους γηπεδούχους να απαντούν ισάριθμες (57΄ Καπετάνος, 74΄ Νιέτο).
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (72΄ Τριάδης), Λουσέρο, Βασιλακάκης (80΄ Ερέα), Νιέτο, Ορφανίδης (64΄ Σκουρτάι), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας):
Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Κούρος, Μπρίτο (90΄ Μίλος Στόιτσεφ), Ουσέρο, Ναπολεόνι, Ούμπιντες, Λε Ταλέκ (27΄ Μπάλλας), Μπίτολο, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (76΄ Γοδόι)

Τη δυναμική που έχει εκτός έδρας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ο Ηρακλής, που απέσπασε ισοπαλία στη Λιβαδειά από τον Λεβαδειακό. Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με τον Τσιλιανίδη στο 9', ενώ οι Βοιωτοί «απάντησαν» στο 37' με τον Γιακουμάκη. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη βοιωτική πρωτεύουσα (καταρρακτώδης βροχή και ισχυρότατοι άνεμοι) οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν επηρεάστηκαν κι απέδωσαν πολύ καλό ποδόσφαιρο.


Οι θεωρητικά «μεγάλοι» παίρνουν τη σκυτάλη την Κυριακή. Εκτός έδρας θα παίξει η ΑΕΚ, η οποία θα έχει δύσκολη αποστολή στους Ζωσιμάδες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ θα πρέπει να προσέξει πολύ ο Παναθηναϊκός για να μην έχει απώλειες στη Λεωφόρο κόντρα στην ομάδα-έκπληξη της σεζόν, τον Πανιώνιο.

Ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι της Τούμπας κόντρα στη Βέροια, όπως και ο Αστέρας, ο οποίος θα φιλοξενήσει στην Τρίπολη την Καλλονή. Συνοπτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Κρήτη με αντίπαλο τον Πλατανιά. Η ομάδα του Πειραιά θέλει τη νίκη για να συνεχίσει την αήττητη πορεία της (17x17) προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξάνθη - Ατρόμητος 2-2
(57' Καπετάνος, 74' Νιέτο - 34' Ούμπιντες, 59' Λαζαρίδης)

Πανθρακικός - Παναιτωλικός 0-0

Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-1
(37' Γιακουμάκης - 9' Τσιλιανίδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ

15:00 (Ιωάννινα) ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ
17:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης - Καλλονή
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Βέροια
19:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Ολυμπιακός