Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

"Καταιγίδα" στο Δερβένι. Αστέρας Δερβενίου - Δάφνη Εξαμιλίων 7 - 1

imgboxΜε την προσθήκη τεσσάρων έμπειρων παικτών του (των Κακογιάννη, Χαφούς και των νεοαποκτηθέντων Τόλια και Κρισάφη) ο Αστέρας Δερβενίου, σε σχέση με την εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής, άλλαξε εικόνα και ξέσπασε πάνω στην Δάφνη Εξαμιλίων, την οποία διέλυσε με το εκκωφαντικό σκορ 7 – 1 στο πλαίσιο της 15ης (τελευταίας Α΄ γύρου) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας.

Ulhln5pf
H8q1unsqΗ Δάφνη που είχε 2 – 3 ελλείψεις και η οποία στους προηγούμενους έξι εκτός έδρας αγώνες της, είχε ηττηθεί μόλις με ένα τέρμα διαφορά, έπεσε πάνω σ’ έναν παθιασμένο Αστέρα, ο οποίος έβγαλε στο γήπεδο πολλές αρετές και έδειξε ότι, με τις σημαντικές αυτές προσθήκες, επανέρχεται σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Αρκεί βέβαια η εικόνα αυτή να διατηρηθεί και στους επόμενους αγώνες και να μην είναι μια τυχαία αναλαμπή.
Σ’ όλο τον αγώνα ο Αστέρας ήταν κυρίαρχος, αν εξαιρέσουμε ένα δεκάλεπτο (μετά το 2 – 1) όπου η Δάφνη ισορρόπησε τον αγώνα, και μάλιστα μετά το 75’ και το 7 – 1, ανέκοψε πλήρως το ρυθμό του. Ο προπονητής του Αστέρα κ. Κουρούπης, έχοντας πλέον πολλά περιθώρια επιλογών, παρουσίασε ένα σχήμα με καθαρά επιθετικό προσανατολισμό και οι παίκτες του απέδειξαν, έστω και με αντίπαλο υποδεέστερο, ότι δεν ξέχασαν να παίζουν όμορφο ποδόσφαιρο.
Mt6h0ascΑπό την αρχή του αγώνα ο Αστέρας εγκαταστάθηκε στο μισό γήπεδο και πολιορκούσε την εστία του τερματοφύλακα Κωνσταντάκου της Δάφνης. Ο Κρισάφη είχε δύο σουτ από καλές θέσεις που κοντράραρε στα σώματα των αμυντικών, πριν ο Μετεβελής στο 7’ ανοίξει το σκορ με απευθείας κτύπημα φάουλ. Στο 12’ ο Κρισάφη είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι και στο 18’ έχασε μοναδική ευκαιρία σε τετ-α-τετ, αφού ο Κωνσταντάκος απέκρουσε με το σώμα του το πλασέ του.
Pba47v0lΣτο επόμενο λεπτό ο Χαφούς με σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 2 – 0, σε μια φάση που φέρει τεράστια ευθύνη ο τερματοφύλακας της Δάφνης, αφού η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια.
Δεν πρόλαβαν να χαρούν οι παίκτες του Αστέρα, που έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, λόγω του τραυματισμού του Αντωνόπουλου, γιατί στο 20’ ο Μπούζας με υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή στο Γ της εστίας του Στεφανή, πέτυχε ένα όμορφο τέρμα για το 2 – 1. 
Vjae8e8yΤο τέρμα αυτό αναπτέρωσε το ηθικό των παικτών της Δάφνης και μέχρι να τακτοποιηθούν στις νέες θέσεις τους οι παίκτες του Αστέρα μετά την αναγκαστική αλλαγή του Αντωνόπουλου με τον Βασιλάρη, η Δάφνη κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε δυο τρεις καταστάσεις στην περιοχή του Αστέρα, με αποκορύφωμα ένα σουτ στο κάθετο δοκάρι του Στεφανή σε απευθείας φάουλ του Κιούση στο 30’.
Ht9wb9qlΌμως στο 33’ ο Βασιλάρης με υπέροχη ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή της Δάφνης, εκμεταλλευόμενος της κινήσεις των συμπαικτών του που του ‘άδειασαν’ τον χώρο και εκτέλεσε τον Κωνσταντάκο, για το 3 – 1. Με τη διαφορά του αποτελέσματος στα δύο τέρματα αποκαταστάθηκε η ηρεμία στις τάξεις του Αστέρα και μάλιστα στο 37’ έγινε μια περίεργη φάση όταν τέσσερα διαδοχικά   σουτ επιθετικών του Αστέρα βρήκαν πάνω σε σώματα αμυντικών και στο τέλος ο Βυζάς από εξαιρετική θέση πήγε να ‘σκοτώσει’ τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά σούταρε άουτ πάρα πολύ ψηλά.
W2xypu84Το β’ μέρος ανήκει ολοκληρωτικά στον Αστέρα, ο οποίος ξεκίνησε με τέρμα από τα αποδυτήρια. Ήταν το 48’ όταν ο Βυζάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Βασιλάρης με γυριστή κεφαλιά πέτυχε το 4 – 1. Η Δάφνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί στις ορέξεις των παικτών του Αστέρα, οι οποίοι επιτίθεντο παντοιοτρόπως και στο 65’ σε φάουλ του Μετεβελή ο Χαφούς με κεφαλιά πέτυχε το 5 – 1.
GbqabawzΗ είσοδος στον αγώνα του Χάντη πρόσφερε επιπλέον φρεσκάδα στην επίθεση του Αστέρα και 72’ σε ‘μπαλιά τρύπα’ του Χαφούς, ο Χάντης από το ύψος της περιοχής με εξωτερικό φαλτσαριστό σουτ πέτυχε το 6 – 1. Ο Χάντης δημιούργησε και το 7 – 1, όταν στο 75΄ μετά από ατομική του ενέργεια από δεξιά γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, απ’ όπου ο Τάφα σκόραρε. Από εκεί και μετά ο αγώνας ατόνησε και όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.
AghtjrtyΟ διαιτητής κ. Πυργάκης διαιτήτευσε, έτσι όπως εξελίχθηκε, έναν εύκολο αγώνα και είχε σωστά σφυρίγματα. Και οι βοηθοί του κ.κ. Μπάρτζης και Ξενόπουλος είχαν σωστές υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Στεφανής, Κουτρούλης, Λιθοξόου, Μπαλής, Κακογιάννης, Μετεβελής, Αντωνόπουλος (λ. τρ. 22’ Βασιλάρης), Τόλιας (71’ Τάφα), Κρισάφη, Χαφούς, Βυζάς (58’ Χάντης).
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ: Κωνσταντάκος, Παναγιωτόπουλος, Τσουλούφας, Κάππος (23’ Μοσχάκης), Σιούτης, Κακαβελάκης (60’ Καλύβας), Μπούζας, Δούρος, Γανουτζής, Κιούσης (73’ Γκιώνης), Κόλλιας

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:  asterasderveniou.gr