Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας - Δείτε αναλυτικά

Πτώση των βάσεων δείχνουν τα στατιστικά του υπουργείου Παιδείας
Πτώση των βάσεων δείχνουν στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των Πανελλαδικών εξετάσεων, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Τρίτης.

Οι βαθμοί αναρτήθηκαν ήδη στα λύκεια όλης της χώρας αλλά οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις επιδόσεις τους και στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr, απλώς πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που τα στοιχεία αυτά πληκτρολογηθούν με πεζούς χαρακτήρες, το σύστημα δεν θα μπορέσει να εντοπίσει τις βαθμολογίες.

Ιδιαίτερα χαμηλές ήταν οι επιδόσεις των εξεταζόμενων στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ, καθώς σχεδόν οκτώ στους δέκα μαθητές (79,17%) έγραψαν κάτω από τη βάση. Το αντίστοιχο περσινό ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 69%.

Κακές ήταν και οι επιδόσεις των μαθητών στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης, με το 54,52% να γράφει κάτω από τη βάση. Οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης εμφανίζουν λίγο καλύτερη εικόνα, καθώς στο μάθημα που θεωρήθηκε το δυσκολότερο φέτος, τα αρχαία, το 49,66% έγραψε κάτω από τη βάση. . Την ίδια ώρα, οι αριστούχοι στη θετική μειώθηκαν κάτι το οποίο αναμένεται να επηρεάσει προς τα…κάτω τις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές. Μικρότερη μείωση αναμένεται στη θεωρητική κατεύθυνση.


Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία ανά κατεύθυνση 

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ, την Τετάρτη

Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ, την Τετάρτη
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί εκ νέου, αύριο Τετάρτη, για τις Βρυξέλλες, προκειμένου το μεσημέρι να έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών Ζ. Κλ. Γιουνκέρ, Μ. Ντράγκι και Κρ. Λαγκάρντ.

 Η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές της φαίνεται να είναι κοντά πλέον και ήδη στην Αθήνα και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όλοι μετρούν αντίστροφα και εργάζονται για τις τελευταίες αλλά κρίσιμες διατυπώσεις στη συμφωνία, ενώ τα κοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης, πρωτίστως το ελληνικό, θα πρέπει να έχουν εγκρίνει την συμφωνία μέχρι την Δευτέρα.

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της κυβέρνησης | Ποιοι βουλευτές έχουν ήδη ταχθεί εναντίον της συμφωνίας

Επιφυλακτικός ο Λεουτσάκος, αρνητικοί οι Λαπαβίτσας, Μητρόπουλος και Μιχελογιαννάκης

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση της κυβέρνησης | Ποιοι βουλευτές έχουν ήδη ταχθεί εναντίον της συμφωνίας

 «Μουδιασμένο» εμφανίζεται μέχρι στιγμής το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την ανακοίνωση των μέτρων που προβλέπει η συμφωνία της κυβέρνησης με τους πιστωτές. Ήδη, η εσωκομματική…αντιπολίτευση έχει αρχίσει να «βράζει» με ορισμένους βουλευτές να εκφράζουν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις προτάσεις της κυβέρνησης και να διαμηνύουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία. 

Greekradio web channel: ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ...ΤΟ ''ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ'' !


1ος λαικός αγώνας δρόμου – γύρος Ξυλοκάστρου. Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, ώρα 6:30 μ.μ.

Ο εμπορικός σύλλογος Ξυλοκάστρου '' ο Ερμής '' νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου σε συνεργασία με τον δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, διοργανώνουν τον 1ο λαικό αγώνα δρόμου – γύρος  Ξυλοκάστρου.
Ημερομηνία Αγώνα: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015, ώρα 6:30 μ.μ.
Διαδρομή: Η διαδρομή του αγώνα ειναι  5 Km & 10 Km  για ενήλικες και 2Km για παιδιά. Η διαδρομή ειναι επίπεδη χωρίς  υψομετρικές  διαφορές συνδιάζοντας 3,3 Km άσφαλτο και 1,7 Km χωμάτινο δρόμο εντός του αισθητικού δάσους Πευκιά . Τα 10 Km θα γίνουν με 2 στροφές  της παραπάνω διαδρομής .

Αριστερό μνημόνιο, με αναλγησία έναντι των ανέργων και εκδικητικότητα κατά των παραγωγικών Ελλήνων

23/6/2015

Δελτίο Τύπου

Αριστερό μνημόνιο, με αναλγησία έναντι των ανέργων και εκδικητικότητα κατά των παραγωγικών Ελλήνων

Όταν βάζεις τρελή φορολογία στις επιχειρήσεις και στους κάθε είδους παραγωγικούς Έλληνες, για να διατηρήσεις αλώβητες τις δαπάνες του κράτους κοντά στο 50% του ΑΕΠ, διώχνεις για άλλη μια φορά τις επενδύσεις και εμποδίζεις τους ανέργους να βρουν δουλειά.

Όλο το ν/σ για την αξιολόγηση στο δημόσιο – Τα κριτήρια και η διαδικασία (αναλυτικά)

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των υπαλλήλων στο δημόσιο, καθώς και ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, το νέο σύστημα βασίζεται στις αρχές του γαλλικού μοντέλου με βασικό χαρακτηριστικό την αξιολόγηση «360 μοιρών», από τους προϊσταμένους, του υφισταμένους και την κοινωνία και θα έχει ως στόχο την ταχύτερη εξέλιξη των εργαζομένων χωρίς να συνδέεται με τις αποδοχές, ενώ δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα.
Αναλυτικά:

Προσλήψεις σε δημόσιο και ΟΤΑ – Ποιες θέσεις έχουν ανοίξει σε όλη τη χώρα (διαρκής ενημέρωση)

Δείτε αναλυτικά στο aftodioikisi.gr τις θέσεις που ανοίγουν στο δημόσιο και τους ΟΤΑ τις τελευταίες ώρες κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:
Δήμος Σπάρτης: Προσλήψεις 33 ατόμων για τις ανάγκες της πυροπροστασίας- Αναλυτικά οι ειδικότητες
Προσλήψεις 223 οκτάμηνων στο Δήμο Πειραιά- Αναλυτικά οι ειδικότητες
Προσλήψεις 40 φυλάκων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας
Δήμος Κατερίνης: Προσλήψεις 15 ατόμων στην πυροπροστασία
Προσλήψεις 8 ατόμων από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας
Δήμος Εμμανουήλ Παππά: 9 θέσεις εργασίας
72 προσλήψεις σε Δημόσιο, ΟΤΑ, πανεπιστήμια και φορείς – Όλες οι θέσεις αναλυτικά
Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας: Προσλήψεις 7 τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης
50 προσλήψεις στο δήμο Βόλου
Πίνακας προσλήψεων στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Τι φέρνουν τα μέτρα για τους μισθούς στο δημόσιο – Τα σενάρια και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μείωση μισθών στο δημόσιο λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές δίνει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο non paper των 21 σημείων που εξέδωσε χθες το βράδυ αναφέρει χαρακτηριστικά (18ο σημείο):  «Δημόσιος Τομέας: Δεν θα γίνει καμία περικοπή σε μισθούς του δημόσιου τομέα, με βάση τα όσα ίσχυαν στις 31/12/2014.»
Να σημειωθεί ότι με βάση τη συμφωνία του προηγούμενου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δανειστές το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο που σημαίνει μειώσεις μισθών, θα εφαρμοζόταν για τους νεοεισερχόμενους  από 1.1.2015, ενώ από 1.7.2015 θα κόβονταν οι λεγόμενες «προσωπικές διαφορές» έως 2.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως για περίπου 66.000 δημοσίους υπαλλήλους, ένα μεγάλο τμήμα τω οποίων υπηρετούν στο υπουργείο Οικονομικών.
Η σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς που λαμβάνουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, η κατάργηση των μη μισθολογικών παροχών που αποδίδονται σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων στο Δημόσιο, η δημιουργία ειδικού μισθολογίου για τους υπαλλήλους των οικονομικών υπηρεσιών και η καταβολή υψηλότερων επιδομάτων στους κατόχους θέσεων ευθύνης, αποτελούν τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους η κυβέρνηση επεξεργάζεται τις παρεμβάσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2016.

aftodioikisi.gr

Πόσα χρήματα θα χάσουμε από την τσέπη μας – Παραδείγματα μείωσης μισθών και συντάξεων από αύξηση εισφορών (πίνακες)

Σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 7,89 δισ. ευρώ (που μοιράζεται σε 2,692 δισ. ευρώ για το 2015 και 5,207 δισ. ευρώ το 2016) για τη διετία είναι ο “λογαριασμός” της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας. Πρακτικά, θα έρθουν έμμεσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και των εισφορών του κλάδου υγείας για τους συνταξιούχους.
Δείτε στους παρακάτω πίνακες, συνοπτικά, πως τα μέτρα αυτά θα επηρεάσουν μισθούς και συντάξεις:
 
pinakas1












pinakas2

aftodioikisi.gr

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επίσημη προσκεκλημένη στην 11η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα



 Εμφάνιση Μόναχο 1.jpg
Στην 11η Ελληνο-Βαυαρική Πολιτιστική Ημέρα και στην κύρια δημόσια εκδήλωση στις 21 Ιουνίου 2015 στην κεντρική πλατεία Odeonsplatz του Μονάχου συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατόπιν πρόσκλησης της Ορθόδοξης Ελληνικής Μητρόπολης Γερμανίας.

Εμφάνιση Μόναχο 2.jpgΟ συγκεκριμένος θεσμός στοχεύει στην ανάδειξη των διμερών καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας κάτι το οποίο την φετινή χρονιά απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρόκειται για μια σημαντική δράση η οποία επιδιώκει την αρμονική συμβίωση λαών και πολιτισμών, την επιτυχή ενσωμάτωση των Ελλήνων στη βαυαρική κοινωνία και τον σύγχρονο βαυαρικό φιλελληνισμό. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος αρκετές πολιτιστικές εκδηλώσεις, γαστρονομικές επιδείξεις από όλη την Ελλάδα σε μια από τις πιο διάσημες πλατείες του Μονάχου όπου κατά τη διάρκεια όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ η επισκεψιμότητα ξεπερνά τα 16.000 άτομα.


Εμφάνιση Μόναχο 3.jpg
Εμφάνιση Μόναχο 4.jpgΗ Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από την θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου η οποία σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πελοποννησίων Μονάχου τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Ζώη, καθώς και το Κέντρο Ευρωπαικής Πληροφόρησης- Europe Direct Πελοποννήσου και την επικεφαλή κα. Άννα Μαντά  προέβαλαν τον προορισμό σε συνδυασμό με τα προϊόντα της Πελοποννήσου ενημερώνοντας το κοινό που συμμετείχε στο Φεστιβάλ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ως η επίσημη προσκεκλημένη αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται η Ελλάδα ως ισότιμο μέλος μιας μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας η οποία τώρα καλείτε να αποδείξει το σεβασμό και την αλληλεγγύη των μελών της επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη. Η κα. Νικολάκου αναφέρθηκε στις ομορφιές της Πελοποννήσου, ως ένα τόπο που παραδοσιακά έχουν επιλέξει οι Γερμανοί πολίτες ως τουριστικό προορισμό αναδεικνύοντας ως συγκριτικό πλεονέκτημα την σύνδεση της Πελοποννήσου μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας με τις απευθείας τακτικές πτήσεις με το Μόναχο αλλά και άλλες πόλεις της Γερμανίας όπως η Φρανκούρτη και το Ντίσελντορφ. 

Η Πελοπόννησος γέφυρα για τις σχέσεις Ελλάδας - Κίνας - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "Έντονο το Κινέζικο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο"




Εμφάνιση 1H1A8239.JPG

Τα επενδυτικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους επικεφαλής μεγάλου επενδυτικού ομίλου της Κίνας κατά τη συνάντησή τους στη Σαγκάη την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επενδύσουν στην Πελοπόννησο και ιδίως στον τομέα του τουρισμού.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ



http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150118/low/assets_LARGE_t_420_54453127.JPGΗ Υπεύθυνη του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκη Κεραμέως, μετά από συνεδρίαση του Τομέα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο δημόσιο τομέα και που είναι αναγκαίο να συνεχιστούν. Με μεγάλη απογοήτευση διαπιστώνουμε ότι το νομοθετικό έργο της τωρινής Κυβέρνησης στον τομέα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, που στοχεύει στην εξυπηρέτηση συμφερόντων της κομματικής πελατείας και όχι στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης και του Πολίτη.
Στο επίκεντρο των συζητήσεών μας βρέθηκε και η πρόταση της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, η οποία δεν περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φέρουν ανάπτυξη στον τόπο και μειώσεις δαπανών που θα μπορούσαν να εξορθολογίσουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά ιδιαιτέρως επαχθή φοροεισπρακτικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν τη χώρα σε περαιτέρω ύφεση.»

Non Paper για τις προτάσεις της Κυβέρνησης





Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει την Κυβέρνηση να αποβάλει τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει σε μια γρήγορη συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ, ώστε να θωρακιστούν τα πρωτογενή πλεονάσματα και να στεριώσει η ανάπτυξη που πετύχαμε χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.
Μπροστά στην αναβλητικότητα και τη διστακτικότητα του κ. Τσίπρα, επί έξι μήνες, επαναλαμβάναμε ότι «κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός ανεβαίνει». Με αποτέλεσμα η συμφωνία με τους εταίρους να καθίσταται σήμερα δυσμενέστερη σε σχέση με ό,τι μπορούσε να επιτευχθεί το Φεβρουάριο ή τον Απρίλιο.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας εγκλωβίστηκε μεταξύ μιας καταστροφικής και μιας πολύ κακής λύσης: Ρήξη και εθνική καταστροφή που θα προκαλούσε η έξοδος από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε ή μια οδυνηρή συμφωνία με τη λήψη πολλαπλάσιων δημοσιονομικών μέτρων και νέο Μνημόνιο.
Ευτυχώς, την ύστατη ώρα, φαίνεται να αποτρέπεται η εθνική καταστροφή. Όμως, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα. Ο χρόνος των έξι μηνών που χάθηκαν, ήταν χρήμα. Και για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν πολλαπλάσιο τίμημα, ύψους, με τα σημερινά δεδομένα, 8 δις €!
Ειδικότερα:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΨΟΥΣ 2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με την καθυστέρηση συμβάσεων υποδομών ύψους 2 δις ευρώ, λόγω της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί με ευθύνη της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου Νικόλα Παπαδόπουλο




Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας  Δημοκρατίας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος της Κύπρου, Νικόλα Παπαδόπουλο, που επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή του κόμματός του, Κώστα Μαυρίδη, και τον πρόεδρο της επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, Θέμη Θεμιστοκλέους.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, ενημέρωσε τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία και την ανάγκη η γειτονική χώρα να συμμορφωθεί με τα κοινοτικά κεκτημένα, όπως η αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των χωρών μελών.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόσφατο επικριτικό Ψήφισμα για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου, με τη συνεργασία όλων των Ελλήνων και Κυπρίων ευρωβουλευτών, εντάχθηκαν σε αυτό σειρά ευνοϊκών τροπολογιών για τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα.