Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Στις 18:30 το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως

Στις 18:30 το απόγευμα στην Αθήνα το Άγιο Φως
Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε στις 12 μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».
Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους. Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.
Παραλαμβάνοντας το Άγιο Φως ο κ. Αμανατίδης στην προσφώνησή του στον Πατριάρχη, ανέφερε:

«Μακαριώτατε Πάτερ,Σεβασμιώτατοι,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραλαμβάνω από τα χέρια σας Μακαριώτατε Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλε το Άγιο Φως, έχοντας την εξαιρετική τιμή να εκπροσωπώ την Ελληνική Πολιτεία, καταδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τους άρρηκτους δεσμούς της με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφίτικη Αδελφότητα όσο και τον σεβασμό στη θρησκευτική παράδοση του Ελληνισμού.

Στην Ορθοδοξία δεν φέρουμε τη μνήμη του τάφου, αλλά τη δόξα της Αναστάσεως και στο Φως της Αναστάσεως βλέπουμε το φως της ελπίδας, που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, όπως κάθε άνθρωπος μοιράζεται τη φλόγα του κεριού του με έναν άλλο.

Τέλος, εύχομαι , Μακαριώτατε, το Άγιο Φως να μεταδώσει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας το χαρμόσυνο μήνυμα της ζωής και της Ανάστασης, που τόσο έχει ανάγκη και προσδοκεί ο λαός μας.

Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά σε όλους!»

 H άφιξη του Αγίου Φωτός στο Ξυλόκαστρο και στο Δερβένι θα φθάσει στις 22.45. 
Η ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου θα αρχίσει στις 23.00, ενώ ακριβώς τα μεσάνυχτα μετά το "Δευτε λάβετε Φως..." , στα προαύλια των εκκλησιών και την ανάγνωση του Ιερου Ευαγγελίου, η καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα ενώ θα ακουστεί το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ - HAPPY EASTER

Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .
OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»
από το Δερβένι
εύχονται σε όλους εσάς που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
, και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Each celebration, an occasion to remember all those lost and forgotten us, with a wish typical denoting presence, with a personal wish that highlights our feeling, with a wish for everyone.
OI «WEST Corinthian HORIZONS"
from Derveni
wish you all we read in all corners of the world, to each person, but also to his family,
HAPPY EASTER,
and may it difficult these days passing the place is soon past.
HAPPY EASTER 

Εν αρχή ην ο Λόγος…

 
Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
6  Ἐγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ  Ἰωάννης· 7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αὐτοῦ. 8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 9  Ἦν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον. 10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω. 11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 15  Ἰωάννης μαρτυρεῖ περὶ αὐτοῦ καὶ κέκραγε λέγων· οὗτος ἦν ὃν εἶπον, ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. 16 Καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος· 17 ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ  Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο”.

Ανάσταση Ελλήνων


Είναι πολλές φορές που στο μυαλό μας αυτήν την δύσκολή περίοδο που περνάει η χώρα μας να την συγκρίνουμε με την Μεγάλη Εβδομάδα και τα πάθη του Κυρίου.
Ίσως στο φετινό Πάσχα να υπήρχε η πιο δυνατή και φορτισμένη σκέψη του κάθε ανθρώπου πάνω σε αυτήν πολύπαθη χώρα που να ένιωσε την ανάγκη να έρθει πιο κοντά στο Θείο Δράμα του Θεανθρώπου.
Η φράση που ακούγεται «…προσδοκώ Ανάσταση Νεκρών…» να έχει φέτος πιο δυνατή σημασία πιο δυνατό συναίσθημα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του Μεταπολεμικού Ελληνικού κράτους στο μυαλό του κάθε Έλληνα. Να την συλλαβίζει από μέσα του ο καθένας και να μετενσαρκώνεται με τα πάθη…
Τα πάθη τα δικά του της καθημερινότητάς του της οικογένειας του, του ίδιου του νου. Να έρχεται πιο κοντά στην γεμάτη ουσία αυτή πρόταση νιώθοντας και ελπίζοντας με την Ανάσταση να Αναστηθεί όχι μόνο ο Χριστός μας αλλά ο κάθε μικρός χριστούλης που ζει μέσα μας για να μας δώσει την δύναμη εκείνη να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στην ζωή.
Φέτος για τους πιο πολλούς Έλληνες η Ανάσταση και το Άγιο Πάσχα δεν θα είναι όπως άλλες φορές που παίρναμε το άγιο φώς φτάνοντας στην εκκλησία δώδεκα παραπέντε φεύγοντας δώδεκα και πέντε γιατί περίμενε η ζεστή μαγειρίτσα και τα κοψίδια στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο.
Φέτος η σημασία της Ανάστασης του Κυρίου για τον καθένα είναι ξεχωριστή. Μέσα τους ελπίζει και σε μια άλλη Ανάσταση προσωπική, απέναντι σε όλα αυτά που ταλαιπωρούν το κουρασμένο μυαλό μας από τα προβλήματα της πραγματικότητας με την οικονομική κατάσταση της χώρας και συνάμα του κάθε νοικοκυριού.
Φέτος η Ανάσταση φέρνει την ελπίδα σε όλους μας για κάτι καλύτερο για κάτι που θα αναπτερώσει το ηθικό για να συνεχίσουμε. Να συνεχίσουμε να ελπίζουμε σε κάτι που θα έρθει.
Ευλογούμε για Ανάσταση Νεκρών… Ελπίζουμε για Ανάσταση Ελλήνων.
Καλή Ανάσταση Έλληνες.

O επιτάφιος του Αγίου Ιωάννου στο Δερβένι

Μεγάλη Παρασκευή χθές. Ημέρα Θλίψης και Πόνου. Ημέρα Πένθους, και η χριστιανοσύνη βιώνει με κατάνυξη την κορύφωση του Θείου Δράματος. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα σε όλη την διάρκεια της ημέρας, ενώ οι πιστοί νήστεψαν ακόμα και το λάδι.
 Χιλιάδες πιστοί συνέρρευσαν στους ιερούς ναούς για να προσκυνήσουν τα Αγια Πάθη του Κυρίου, με έντονη την ελπίδα στις καρδιές τους για το χαρμόσυνο άγγελμα της Ανάστασης σε λίγες ώρες. Στο Δερβένι  στις 19.00 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνησε η Ακολουθία του Επιταφίου στον κατάμεστο Ιερό 
  Ναό Αγίου Ιωάννου Δερβενίου, όπου εψάλλησαν υπό χορωδίας τα εγκώμια το "η ζωή εν τάφω" και το "Ω γλυκύ μου έαρ" και σε κλίμα βαθειάς θρησκευτικής ευλάβειας έγινε η περιφορά του Επιταφίου , υπό τους κατανυχτικούς ύμνους της  φιλαρμονικής του Δερβενίου και χορωδίας στις κεντρικές οδούς της πόλεως.
 

Spinning Heads Live @ Intro Art Cafe 14 April - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Spinning Heads Live @ Intro Art Cafe 14 April
Τρίτη, 14 Απριλίου στις 10:00 μ.μ.
Intro Art Cafe, Xylókastron, Korinthia, Greece

Το νόημα της Πολιτικής Ανάστασης

Άρθρο του Δημοσθένη Δαββέτα*


Στην Ιστορία της Φιλοσοφίας η Χριστιανική Ανάσταση έρχεται σαν η νέα πρόταση που αντικαθιστά την παλιά ελληνορωμαϊκή πρόταση. Ενώ σ’ αυτή την τελευταία ο άνθρωπος αναζητούσε την θέση του  (μέσα από την πορεία της ζωής του) στον κόσμο εμπνεόμενος από τις αρχές της φύσης, στον Χριστιανισμό μέσω της Ανάστασης προτείνεται η αθανασία. Ο Άνθρωπος δεν πεθαίνει ποτέ. 
Γεννιέται από τον Θεό και επιστρέφει όταν φθαρεί βιολογικά σ’ αυτόν. Ο Χριστιανισμός είναι ίσως εκείνη η μονοθεϊστική θρησκεία ποτ εισάγει την ανθρώπινη αθανασία ενώνοντας ουρανό και γη μέσω του Χριστού, του θεανθρώπου. 
Ανάλογες συγγένειες βλέπει κανείς και στον διάλογο «Ίων» του Πλάτωνα, όταν ο έλληνας φιλόσοφος, μιλώντας για την έννοια του ποιητή, λέει ότι αυτός ο τελευταίος, τις στιγμές της δημιουργίας είναι «ένθεος» ή «έκφρων», δηλαδή βρίσκεται σε θεανθρώπινη ενσάρκωση και εκτός καθημερινής, συνήθους λογικής. Διότι η δημιουργική πράξη πρέπει να’ χει πάντα αυτά τα στοιχεία που’ ναι ποιοτικά.

Europe with or without Balkans

There is no healthy organism in nature without security and decisions making mechanism. Indeed, Europe reached a time point when euro has become one of the most powerful currencies. But what about its security and decision making functions? 
As long as Europe belongs to NATO there is no need to differentiate now and for some decades more at least. NATO structure, decision-making experience and power are enough to guarantee Europe’s borders regarding both European countries alone according to article 5 and Europe as a whole entity. In any way Europe has neither economic funds to spend meaningless nor capabilities reached yet to appeal to present threats that are above its strengths and already outside its North and South borders.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε δυόμισι μήνες καταστρέφεται ότι χτίζαμε επί δυόμισι χρόνια.
Εμφανίζονται και πάλι κουκουλοφόροι, καταλήψεις, λαθρομετανάστες παντού, επεισόδια, ακόμα και επαφές με τρομοκράτες.
Όμως μια χώρα η οποία πέρα από τα οικονομικά της προβλήματα, έχει τον πολίτη της να ζει με την ανασφάλεια και το φόβο, δεν μπορεί ούτε να προκόψει ούτε να πατήσει γέρα στα πόδια της

Πελοπόννησος: Τα ήθη και έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής- Από τις «φουνταριές» και τον «σαϊτοπόλεμο» στο ξύδι… με τις αράχνες (φωτο)

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι για τη χριστιανοσύνη ημέρα απόλυτης αργίας και νηστείας. Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα, ενώ σχεδόν ολόκληρη η μέρα αφιερώνεται στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου.
Σε κάθε γωνιά της χωράς όμως ζωντανεύουν διαφορετικά έθιμα και παραδόσεις.Σας παρουσιάζουμε   κάποια από τα έθιμα που πραγματοποιούνται σε περιοχές της Πελοποννήσου.


  • Μελιγαλάς: Οι “φουνταριές” στις πόρτες των σπιτιών

Στο Μελιγαλά, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, ανάβουν “φουνταρίες”. Κάθε νοικοκυρά, όταν σημαίνει η καμπάνα για τον Επιτάφιο, ρίχνει μπροστά στην πόρτα του σπιτιού της δυο – τρία μάτσα κληματόβεργες και τους βάζει φωτιά. Μέχρι να βγει ο Επιτάφιος, οι κληματόβεργες έχουν πλέον γίνει θράκα. Την ώρα που o παπάς περνά έξω από το δρόμο του σπιτιού της, η νοικοκυρά ρίχνει πάνω στη θράκα μια χούφτα μοσχολίβανο και ο παπάς κάνει εκεί παραστάσιμο.

  • Καλαμάτα: Μεγάλη Παρασκευή με… σαϊτοπόλεμο

Η ανάμνηση του Θείου Πάθους και η Ανάσταση του Ιησού Χριστού και το Πάσχα, επιτελούνται στην Καλαμάτα με λαμπρότητα και με σεβασμό στις παραδόσεις και τα έθιμα του λαού μας. Ένα από αυτά, που συντελεί στον εορτασμό με ιδιαίτερο, εντυπωσιακό τρόπο και διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, είναι η ρίψη σαϊτών και ο σαϊτοπόλεμος, με φλόγα και βροντή. Σαΐτες, λοιπόν, θα ρίξουν οι σαϊτολόγοι καταρχήν τη Μεγάλη Παρασκευή, την ώρα που οι πιστοί θα περιφέρουν τον Επιτάφιο σε όλες τις γειτονιές της Καλαμάτας προς ευλογία της πόλης. Σαΐτες θα πέσουν στη Ράχη και τον Αβραμόγιαννη, αλλά και στη Φυτειά στις 9.30 περίπου το βράδυ και σε άλλα σημεία. Οι ετοιμασίες των σαϊτολόγων έχουν ξεκινήσει από καιρό και το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, στο λημέρι τους, κοντά στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη στην αγορά της Καλαμάτας, θα φθάσουν στο αποκορύφωμα.

  •  Κορώνη: Ξύδι με… αράχνες

Στην Κορώνη, ούτε φωτιά ανάβουν, ούτε μαγειρεύουν, ούτε μπουκιά βάζουν στο στόμα τους. Κάποιοι βάζουν σε ένα ποτήρι ξύδι, ρίχνουν μέσα και λίγη αράχνη και πίνουν τρεις γουλιές γιατί έτσι πότισαν και το Χριστό.
Όταν κατά το μεσημέρι, γίνει η Αποκαθήλωση και εκτεθεί σε προσκύνημα η χρυσοΰφαντη παράσταση του νεκρού Ιησού, πάνω σε φορητό κουβούκλιο, τότε αρχίζει ο στολισμός του Επιταφίου. Το στολισμό κάνουν τα κορίτσια της ενορίας, με άνθη της άνοιξης: βιολέτες, μενεξέδες, τριαντάφυλλα, λεμονανθοί. Όλα τα λουλούδια πλέκονται σε στεφάνια και γιρλάντες και ο Επιτάφιος γίνεται όλος μια κορόνα από άνθη.
Όταν νυχτώσει αρχίζει η ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου. Η πομπή σχηματίζεται από τα Εξαπτέρυγα και το Σταυρό μπροστά , τον Επιτάφιο και τους ιερείς πιο πίσω. Στις πόλεις προηγούνται οι μουσικοί, παίζοντας πένθιμα εμβατήρια. Ο κόσμος που ακολουθεί κρατάει στα χέρια αναμμένες λαμπάδες. Κατά διαστήματα η πομπή σταματά σε πλατείες και σταυροδρόμια και εκεί οι ιερείς ψάλλουν δεήσεις. Σε πολλές περιοχές, την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου, ανάβουν φωτιές, στις οποίες καίγονται θυμιάματα, ενώ σε άλλες καίγεται ο Ιούδας.


  • Σπάρτη: Τα σταυρολούλουδα του Επιταφίου

Στη Σπάρτη, όταν γυρίσουν τον Επιτάφιο, τον ξεστολίζει ο καντηλανάφτης, ο οποίος παίρνει τα κεριά και τα φυλάει. Την άλλη μέρα, τα βάζει ο παπάς σε ένα δίσκο με τα σταυρολούλουδα και τα μοιράζει στις γυναίκες. Τα λουλούδια αυτά, οι γυναίκες τα κρατούν ως φυλαχτό και όταν αρρωστήσει ένα παιδάκι βάζουν στα κάρβουνα λίγο νερό και μερικά σταυρολούλουδα και το λιβανίζουν.


  • Τυρός Κυνουρίας: Επιτάφιος με ψαροκάικα

Οι κάτοικοι του Τυρού δεν ξεχνούν τις παραδόσεις τους και αν βρεθείτε σε κάποια γιορτή ή πανηγύρι θα νιώσετε την Τσακώνικη ζεστασιά.  Τη Μεγάλη Παρασκευή θα δείτε την περιφορά των δύο Επιτάφιων στην παραλιακή οδό με την συνοδεία των ψαροκάϊκων, ενώ από στεριάς χιλιάδες κόσμου ακολουθούν με ευλάβεια τους δύο Επιτάφιους.

ΓΛΚ: Σε ποιες περιπτώσεις μετατάξεων δεν διατηρείται η υπερβάλλουσα μείωση (εγκύκλιος)

Με έγγραφό του το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους παρέχει οδηγίες αναφορικά με τη μη διατήρηση της υπερβάλλουσας μείωσης στις περιπτώσεις μετατάξεων-μεταφορών προσωπικού.
Ειδικότερα,  μετά από παράθεση της σχετικής νομοθεσίας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στις περιπτώσεις μετάταξης ή μεταφοράς υπαλλήλων με τις διατάξεις του άρθρου τρίτου παρ. 22 του ν.3845/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τις διατάξεις της παρ. 22 του άρθρου 2 του ν.3899/2010, που έχουν πραγματοποιηθεί μετά την 1.11.2011 (ημερομηνία έναρξης ισχύος του δεύτερου κεφαλαίου του ν.4024/2011) και εφόσον δεν προβλέπεται ρητά από διάταξη νόμου, από τη νέα θέση του υπαλλήλου δεν μπορεί να καταβληθεί η υπερβάλλουσα μείωση, δεδομένου ότι αυτή δημιουργήθηκε άπαξ κατά την πρώτη κατάταξη του υπαλλήλου στις διατάξεις του ν.4024/2011, όταν δηλαδή υπηρετούσε στη θέση από την οποία μετατάχθηκε ή μεταφέρθηκε, ως ένα μεταβατικό μέτρο προσαρμογής του εισοδήματος του υπαλλήλου στα νέα μισθολογικά δεδομένα, ενώ μετά τη μετάταξη ή μεταφορά, η υπερβάλλουσα μείωση, ως μέρους των αποδοχών της παλαιάς θέσης, δεν δύναται να μεταφερθεί στη νέα οργανική του θέση.
«Συνεπώς, με την ως άνω διάταξη, στους μεταταγμένους ή μεταφερόμενους υπαλλήλους, καταβάλλεται μόνο το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται η μεταφέρονται. Δηλαδή, η διάταξη δεν αναφέρεται στις αποδοχές που ελάμβανε ο υπάλληλος από τη θέση από την οποία μετατάχθηκε η μεταφέρθηκε, αλλά στις αποδοχές της θέσης στην οποία μεταφέρθηκε η μετατάχθηκε.
»Η μόνη αναφορά της εν λόγω διάταξης για το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία υπηρετούσε ο υπάλληλος, πριν την μετάταξη η μεταφορά του, γίνεται προκειμένου να μην διατηρηθούν, ως προσωπική διαφορά, τυχόν διαφορές που μπορεί να προκύψουν κατά τη σύγκριση του συνόλου των αποδοχών που ελάμβανε, συμπεριλαμβανομένης και τυχόν υπερβάλλουσας μείωσης, αν η μετάταξη η μεταφορά πραγματοποιήθηκε μετά την 1.11.2011, με το σύνολο των αποδοχών της νέας του θέσης. Σημειωτέον, ότι στην έννοια των αποδοχών της θέσης στην οποία υπηρετούσε ο υπάλληλος περιλαμβάνεται και η υπερβάλλουσα μείωση κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του ν.4024/2011 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ.10 του ν.4113/2013», αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω εγκύκλιος, κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να την κοινοποιήσει σε όλους τους Δήμους, προκειμένου αυτοί να ενημερώσουν τα Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύουν, ενώ όλες οι υπηρεσίες καλούνται προς άμεση εφαρμογή της.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν τους έξι επιτάφιους των ενοριών της Κορίνθου (video)

Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν τους έξι επιτάφιους των ενοριών της Κορίνθου (video - φώτο)

Έξι ενορίες έδωσαν «ραντεβού» στα «Περιβολάκια» της Κορίνθου για την ετήσια συνάντηση των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Πρόκειται για τις ενορίες Αποστόλου Παύλου, Αγίου Νικολάου, Αγίας Άννης, Μεταμορφώσεως Σωτήρος, Αγίας Φωτεινής και Ζωοδόχου Πηγής Κορίνθου
Με την περιφορά των Επιτάφιων κορυφώθηκε απόψε Μεγάλη Παρασκευή το θείο δράμα στην Κόρινθο.
Εκατοντάδες πιστοί ακολούθησαν τους έξι επιτάφιους των ενοριών της πόλης μας όπου συγκεντρώθηκαν και φέτος στην πλατεία περιβολάκια.
Στη συνέχεια οι επιτάφιοι επέστρεψαν στους Ιερούς Ναούς με τους πιστούς να ακολουθούν.

korinthostv.gr