Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Σερί νικών μεν...πρώτη γιούχα δε . Με το ζόρι ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναιτωλικό

Πρώτη γιούχα στο «Καραϊσκάκης» (vid)
Δύσκολη νίκη (1-0) πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναιτωλικό που έπαιζε με δέκα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, στο "Γ. Καραϊσκάκης".
Την εικόνα που βλέπουμε στα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο “Γ. Καραϊσκάκης” είδαμε και κόντρα στον Παναιτωλικό. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν δυναμικά στον αγώνα και πίεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα. Οι Αγρινιώτες αναγκάστηκαν από νωρίς να παίζουν στο δικό τους μισό του γηπέδου, ενώ οι Βιγιαφάνες και Ουάρντα έδειξαν πως μπορούν να είναι επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 20λεπτου είχαμε και τις πρώτες ευκαιρίες του ματς. Οι Πειραιώτες είχαν πολύ καλή στιγμή στο 17΄. Τότε, ο Κυριακίδη απέκρουσε την κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό “φάνηκαν” και οι φιλοξενούμενοι, όταν ο Ρουσκουσέδα έστειλε την μπάλα -με σουτ- μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κυκλοφορία της μπάλας και να απειλούν τον Κυριακίδη, αλλά οι Αγρινιώτες στάθηκαν αρκετά καλά τόσο στα μετόπισθεν, όσο και μεσοεπιθετικά.
Στα τελευταία λεπτά όμως το παιχνίδι “άναψε”. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού που ήταν εξαιρετικός μέχρι εκείνο το σημείο έπιασε ενστικτωδώς την μπάλα με το χέρι σε μια έξοδο του αφού πρώτα τη βρήκε με το στήθος και αποβλήθηκε (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για επιθετικό φάουλ του Ιντέγιε). Ετσι, ο Παναιτωλικός συνέχισε με δέκα παίκτες και με τον Στεφανάκο κάτω από τα γκολπόστ. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να κάνει το 1-0 στο 45+5 με το μακρινό σουτ του Τσόρι Ντομίνγκες.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έχασε σημαντική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ... Στο 54' κέρδισε πέναλτι ο Καμπιάσο, όταν τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή ο Μάκο και σωστά έδειξε ο διαιτητή την... εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ντομίνγκες και Στεφανάκος έπεσε σωστά στην αριστερή γωνία του και “κράτησε” το σκορ στο 1-0.
Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό ως το τέλος του και η καλύτερη στιγμή μετά τη φάση του πέναλτι ήταν το δοκάρι που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” στο 75'. Ο Ιντέγε έστρωσε πολύ ωραία την μπάλα στον Φορτούνη και αυτός από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Στεφανάκου.
Στη λήξη του αγώνα, κάποιοι οπαδοί αποδοκίμασαν, προφανώς λόγω της κακής αγωνιστικής παρουσίας του Ολυμπιακού.
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία, Ντα Κόστα, Ελαμπντελαουί, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Ντομίνγκεζ (75' Πάρντο), Ντουρμάζ (75' Σεμπά), Ιντέγιε
Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Μάρτιν, Παουλάο, Ρουσκουσέδα (88' Καμαρά), Χαντάκιας (45' +3Στεφανάκος), Ουάρντα, Βιγιαφάνες, Βασιλείου (70' Κουτρομάνος), Μάκος