Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ρωσία – Τουρκία: «Μονομαχία» ανοιχτά της Λήμνου! Ρωσική φρεγάτα χρησιμοποίησε πυρά για να μη συγκρουστεί με τουρκικό σκάφος!

Ρωσία – Τουρκία: «Μονομαχία» ανοιχτά της Λήμνου! Ρωσική φρεγάτα χρησιμοποίησε πυρά για να μη συγκρουστεί με τουρκικό σκάφος!
Ακόμη ένα επεισόδιο ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία σημειώθηκε την Κυριακή (13.12.2015) και μάλιστα στο βόρειο Αιγαίο, μόλις 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Και όλα αυτά πριν ακόμη συμπληρωθεί ένας μήνας από την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από τουρκικά F16 στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, μια πράξη που η Μόσχα χαρακτήρισε casus belli και έφερε τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου!

Το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας, Smetlivy, αναγκάστηκε να κάνει χρήση πυρών προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο, αναφέρει το Sputnik. Το πρωί της Κυριακής, το πλήρωμα του ρωσικού πλοίου εντόπισε τουρκικό σκάφος να πλέει σε απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Οι Ρώσοι, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το πλήρωμα του τουρκικού σκάφος μέσω ασυρμάτου αλλά δεν πήραν απάντηση. Ακολούθησε η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά και πάλι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Όταν το τουρκικό σκάφος πλησίασε σε απόσταση 600 μέτρων, το πλήρωμα του Smetlivy αποφάσισε να χρησιμοποιήσει προειδοποιητικά πυρά!
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το τουρκικό αλιευτικό άλλαξε πορεία αλλά συνέχισε να κινείται σε απόσταση 540 μέτρων από το ρωσικό πλοίο, χωρίς να έχει οποιαδήποτε επαφή με το πλήρωμα του Smetlivy. Σύμφωνα πάντως με το ΓΕΝ, δεν χρησιμοποιήθηκαν προειδοποιητικά πυρά.
"Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας Smetlivy απέτρεψε σύγκρουση με τουρκικό σκάφος 22 χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί της Λήμνου, στο βόρειο Αιγαίο", αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Минобороны России
Government Organization · 61,924 Likes
· 1 hr ·
Military attaché at the Turkish embassy in Moscow urgently invited to the Russian Ministry of Defence in connection with the incident in the Aegean Sea
On December 13, 2015, the Russian guard ship Smetlivy staying 22 km far from the Lemnos Island in the northern part of the Aegean Sea prevented the collision with a Turkish seine vessel.
At 9:03 (MSK), watchmen detected the Turkish vessel at the distance of 1 000 metres approaching the anchored guard ship Smetlivy from the st...
See More

newsit.gr