Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Συνέδριο ΠΟΕ-ΟΤΑ: Χάνει δυνάμεις & πλειοψηφία η παράταξη Μπαλασόπουλου – Κερδισμένο το ΜΕΤΑ του ΣΥΡΙΖΑ

Με σημαντική μείωση των δυνάμεων της Συνδικαλιστικής Ανατροπής (ΣΥΝ.ΑΝ.), πρώην ΠΑΣΚΕ η οποία χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο νέο Γενικό Συμβούλιο, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 43ου συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που στιγματίστηκαν από θλιβερά επεισόδια μεταξύ των συνδικαλιστών. Συγκεκριμένα,  η ΣΥΝΑΝ (πρώην ΠΑΣΚΕ -παράταξη του απερχόμενου προέδρου Θέμη Μπαλασόπουλου) για πρώτη φορά, έπειτα από έξι χρόνια, χάνει την απόλυτη πλειοψηφία η Συνδικαλιστική Ανατροπή (ΣΥΝ.ΑΝ.) και από 246 ψήφους στους 457 ψηφίσαντες και ποσοστό 53,82% το 2012, πέφτει στους 219 ψήφους από τους 538 ψηφίσαντες, παρουσιάζοντας πτώση πάνω από 13%.
Δεύτερη δύναμη αλλά με τις λιγότερες ψήφους που έλαβε ποτέ είναι η ΔΑΣ-ΠΑΜΕ (είχε αποχωρήσει στο προηγούμενο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ) με 117 ψήφους.
Τρίτη δύναμη με άνοδο (σ.σ. είναι η μόνη παράταξη που είχε αύξηση στις δυνάμεις της) είναι η ,ΜΕΤΑ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) με 106 έναντι 78 ψήφων το 2012 (+35%) τέταρτη η ΔΑΚΕ η οποία από 94 ψήφους και ποσοστό 20,56% το 2012, έπεσε στις 72 ψήφους και ποσοστό 13,38%, και πέμπτη οι Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις που από τις 33 ψήφους και ποσοστό 7,22% το 2012 έπεσαν στις 23 ψήφους και ποσοστό 4,27%.
Σε ανακοίνωσή του το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ «χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους και τους Σύνεδρους στο 43ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που παρά τις συκοφαντίες, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, ιδιαίτερα από τους μηχανισμούς του συνδικαλιστικού και εργοδοτικού κατεστημένου, αύξησαν σημαντικά τις δυνάμεις τους, βάζοντας τις προϋποθέσεις για μια νέα πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος στους ΟΤΑ, όπου στις νέες συνθήκες πρέπει να παλέψει για την επανάκτηση όλων των εργατικών κατακτήσεων που ξηλώθηκαν στη μνημονιακή περίοδο, για την απόκρουση των πιέσεων και των εκβιασμών των δανειστών και της ΕΕ-ΔΝΤ, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το μόνο για το οποίο θα πρέπει να είναι σίγουροι οι εργαζόμενοι είναι ότι οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν και θα συνεχίσουν την πάλη τους για την ενότητα του κλάδου και για το βάθεμα της δημοκρατίας και τους αγωνιστικού-ταξικού προσανατολισμού του συνδικαλιστικού κινήματος. 

aftodioikisi.gr