Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ετήσια εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου "Απάνω Γιαλός"

Ετήσια εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου "Απάνω Γιαλός"

Διακοπή λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου Ψυχικής Υγείας για τη θερινή περίοδο

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΚΕ.ΚΟΙ.ΨΥ)
Αγαπητοί συμπολίτες,
Το Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας του Δήμου συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
Οι εθελοντές του Ιατρείου, προσπάθησαν σ' αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία να προσφέρουν ό,τι ήταν δυνατό για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η εθελοντική δομή.
Έτσι, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Ιατρείου, προσφέρανε υπηρεσίες σε 19 συνανθρώπους μας στο Ξυλόκαστρο και σε 6 στο Δερβένι, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε αυτούς. Τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο το Ιατρείο θα παραμείνει κλειστό. Το Σεπτέμβριο οι εθελοντές του Ιατρείου θα είναι πάλι κοντά σας, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡI

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Το έργο της ανάπλασης της παραλίας - Ενημέρωση

Η ανάπλαση της παραλίας γίνεται σε ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ χώρο, που ανήκει στους πολίτες!!!
Σεβαστό και αυτονόητο το κέρδος των επιχειρηματιών, αλλά όχι εις βάρος του κοινόχρηστου χώρου, του αέρα μας, της θάλασσάς μας, της παραλίας μας.
Αυτά είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ αγαθά, που ανήκουν σε όλους μας!!!
Το έργο της ανάπλασης της δυτικής πλευράς του παραλιακού μετώπου της πόλης (από Κούστα έως Ρουβέρα) είναι προϋπολογισμού 2.250.000€.
Δημοπρατήθηκε στις 23-7-2013 και πήρε έκπτωση 51,49%. Άρα μετά την έκπτωση θα κοστίσει 1.080.000€ με ΦΠΑ.
Η υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο έγινε στις 3-12-2013. Η ολοκλήρωση του έργου πρέπει να γίνει εντός επτά (7) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης. Άρα το έργο έπρεπε να ολοκληρωθεί στις 3-7-2014.
Η καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών οφείλεται σε ενέργειες 31 πολιτών (ιδιοκτητών και εκμισθωτών καταστημάτων), που έκαναν τα παρακάτω:
1. Στις 11-9-2013 προσφυγή κατά της απόφασης 182/2013 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 13-11-2013.
2. Στις 8-10-2013 στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας):
α) αίτηση ακύρωσης και
β) αίτηση αναστολής εκτέλεσης του έργου, που απορρίφθηκε με την υπ΄αριθ. 22/28-1-2014 απόφαση του ΣτΕ.
Στις 23-6-2014 εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Συνεπώς , από την ημερομηνία 23-6-2014 το έργο πρέπει να αρχίσει άμεσα, γιατί διαφορετικά θα χάσουμε τα χρήματα για την εκτέλεσή του!!! Μάλιστα, στο έγγραφο του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης προς το Δήμο στις 26-11-2013 αναφέρεται ότι: «σας ενημερώνουμε ότι θα πρέπει άμεσα να επισπεύσετε τις διαδικασίες για την υλοποίηση του έργου σας. Οποιαδήποτε αδράνεια και καθυστέρηση των διαδικασιών, θα μας αναγκάσει να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες (αναστολή χρηματοδότησης, απένταξη έργου κ.λ.π.)».
Συμπέρασμα:
1) Είναι απολύτως αναγκαίο να αρχίσει άμεσα και να ολοκληρωθεί το έργο, διαφορετικά θα ανασταλεί η χρηματοδότηση, θα απενταχθεί, θα προκύψουν αποζημιώσεις του εργολάβου κ.λ.π.
2) Η έναρξη των εργασιών τώρα το καλοκαίρι οφείλεται στις ενέργειες των  (31) πολιτών και ουδεμία ευθύνη φέρει ο Δήμος. Απεναντίας ο Δήμος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την κατά το δυνατόν ελάχιστη όχληση.
Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα του σήμερα με τις νοοτροπίες του χθες.

Βενιζέλος: Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο και σύμφωνα με αυτό θα προχωρήσουμε

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τρόικα και πως η κυβέρνηση στα φορολογικά ζητήματα προχωρά βάσει του σχεδίου που έχει.

«Συζητήσαμε όλο το πλαίσιο της οικονομίας, το γενικό πλαίσιο. Εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο, συγκεκριμένο και με βάση αυτό θα προχωρήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών.

ysterografa.gr

Το “ευχαριστώ” της Όλγας για τις ευχές σε Facebook και Twitter

olga
Ανήμερα της ονομαστικής της εορτής, η Όλγα Κεφαλογιάννη δέχθηκε πολλές ευχές σε Facebook και Twitter.
Η υπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε όσους τη θυμήθηκαν, με μία φωτογραφία που ανέβασε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media.
«Σας ευχαριστώ για τις ευχές και τη στήριξή σας! Εύχομαι πάντα υγεία και αγάπη!», έγραψε.

Πλατιά χαμόγελα στη ΝΔ για τις νίκες στις πρυτανικές εκλογές

ND-Syggrou-flags
Πλατιά χαμόγελα σκόρπισαν στη Νέα Δημοκρατία οι νίκες στις σημερινές πρυτανικές εκλογές, με τον Γιάννη Γκόλια να είναι ο νέος πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και τον Θεόδωρο Φορτσάκη να παίρνει τα κλειδιά του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αμφότεροι επικράτησαν των αντιπάλων τους, προερχόμενων από την Κεντροαριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε μια βαθιά πολιτική μάχη στην οποία είχε επενδύσει ειδικά η Κουμουνδούρου.

Βούλτεψη: Μόνος στόχος του Τσίπρα η πολιτική ανωμαλία

 œ–« –…‘¡” ”‘¡ √—¡÷≈…¡ ‘œ’ ≈’—Ÿ–¡… œ’  œ…Õœ¬œ’À…œ’ ”‘«Õ ¡»«Õ¡ (EUROKINISSI // –¡Õ¡√œ–œ’Àœ’ √≈Ÿ—√…¡)
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στην χώρα με το  θέμα της «μικρής ΔΕΗ», σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, Σοφία Βούλτεψη, η οποία επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι οι βουλευτές του θα έπρεπε να βρίσκονται εντός της αίθουσας της Βουλής «και όχι να κάνουν δηλώσεις στο περιστύλιο».
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  η κα Βούλτεψη υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά» και προσέθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δεν ήθελε να ακουστούν οι απόψεις του για τη ΔΕΗ, το μόνο που ήθελε ήταν να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα».
«Δεν του βγήκε και όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την γενικότερη άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετάσχουν στη συζήτηση, τόνισε ότι η κυβέρνηση εξ αρχής είχε προειδοποιήσει ότι οι προτάσεις τους για δημοψήφισμα δεν μπορούσαν να συμψηφιστούν.
«Από την αρχή τους προειδοποιήσαμε ότι για να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 120 βουλευτών, έπρεπε αναγκαστικά να συναριθμήσουν τις δικές τους υπογραφές με αυτές της Χρυσής Αυγής. Έκαναν ότι δεν το άκουγαν και τελικά, όταν διαπιστώθηκε αυτό που εμείς διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή, το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν από την κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία οι ίδιοι ζητούσαν», είπε.
Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και την άρνηση της για φορολογικές μειώσεις, η κυρία Βούλτεψη είπε ότι η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και αυτή τη στιγμή προσπαθεί να βγάλει το κεφάλι της από το νερό.
«Από εκεί και πέρα συνεχώς διαπραγματευόμαστε με τους θεσμικούς μας εταίρους, ήδη έχουμε πετύχει πολλά», είπε και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά και το ότι τα χρήματα από τη μερική αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ δεν θα πάνε για την κάλυψη μέρους του χρέους αλλά στην ίδια την επιχείρηση προκειμένου να προχωρήσει σε επενδύσεις.
Ο Γιάννης Στουρνάρας συμμετείχε στην σύσκεψη του Σαμαρά με τον Βενιζέλο
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου πήρε μέρος στην σύσκεψη.

Ο Τσίπρας (μετά την ΔΕΗ) σηκώνει τους τόνους για τον αιγιαλό

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει να αφήσει την κυβέρνηση να περάσει… ήρεμο καλοκαίρι και μετά το θέμα της μικρής ΔΕΗ φέρνει στο προσκήνιο το θέμα των ακτών και του αιγιαλού.
Alexis-Tsipras-vote1Γι’ αυτό τον λόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή συνάντηση με κοινωνικές οργανώσεις και φορείς, με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καλεί «ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία».
Επίσης, το σύνολο των θεμάτων αυτών αναμένεται να θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που θα ζητήσει ο δεύτερος για την ερχόμενη εβδομάδα.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν σημαντικό φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου. Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.
Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.  Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με «κατεπείγουσες» αντιδημοκρατικές διαδικασίες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ενεργούς κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στη συγκρότηση ενός πλατιού μετώπου για να αποκρούσουμε από κοινού αυτές τις πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον αλλά και την βιώσιμη οικονομία.
Την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014 και ώρα 7.30 μμ στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μια ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα. Οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του Πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα».

υστερογραφα

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ @ στο Άργος! Απολαύστε τους Δ. Ματσούκα, Μ.Σολωμού, Ι.Μαρινάκη και Τ. Δημητρίου τη Δευτέρα,14 Ιουλίου!


Εμφάνιση diazugio_PREVIEW.jpg 
Τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου και ώρα 21.15
ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
"βγαίνει"... και στο Άργος,
στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια.


Οι Δήμητρα Ματσούκα, Μαρία Σολωμού, Ιωσήφ Μαρινάκης, Τόνυ Δημητρίου
παρουσιάζουν το «ΔΙΑΖΥΓΙΟ»
μία ξεκαρδιστική, διαδραστική «ζευγαρο-κωμωδία»
με θέμα τον γάμο σε εποχή κρίσης, τα προβλήματά του, τις χαρές , τις λύπες, τη ρουτίνα… αλλά και το διαζύγιο!


(« Σ’αγαπάω, αλλά…»)

«ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ»

Mετά την Κύπρο, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Αφρική,
η ξεκαρδιστική, διαδραστική κωμωδία
των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου
παρουσιάζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία, στην Ελλάδα!

Τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου στο Άργος: στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια

Μετά από 3 σεζόν μεγάλης επιτυχίας, όπου και αν παρουσιάστηκε, η σπαρταριστή κωμωδία των Γ. Βάλαρη και
Σ. Παπαδόπουλου «Σ’ αγαπάω αλλά…» μετατρέπεται στο «ΔΙΑΖΥΓΙΟ»,  συνεχίζοντας την ξέφρενη πορεία του αυτό το καλοκαίρι! Τη Δευτέρα, 14 Ιουλίου ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ βγαίνει και στο Άργος, στον Πολυχώρο Στρατώνων Καποδίστρια.

Απαντηση Βασίλη Νανόπουλου σε Αλέκο Πνευματικό: ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται

O Βασίλης Νανόπουλος με δήλωσή του απαντά στον κ. Αλέκο Πνευματικό :
Είδα στο διαδίκτυο την δήλωση του κ. Πνευματικού για το θέμα του νερού που έθεσα  και έχω να παρατηρήσω τα εξής :
Διακρίνω στον κ Πνευματικό εκνευρισμό και αγωνία να προκαταλάβει εξελίξεις και να μοιράσει ρόλους , βιάζεται και κάνει λάθη .
Περιμένω την απάντηση και ενημέρωση όπως ζήτησα για τους δημότες άμεσα , δημόσια , υπεύθυνα και κατηγορηματικά .
Εγώ γνωρίζω το θέμα αλλά πολλοί δημότες που  πίστεψαν και παραπλανήθηκαν από τις προεκλογικές δηλώσεις και υποσχέσεις του σημερινού δημάρχου  χρειάζονται την πληροφόρηση.
Ελπίζω από την πλευρά του κ Πνευματικού αυτή τη φορά τουλάχιστον  αλλά και στο εξής να λέγεται η αλήθεια  και συμβουλεύω για το καλό του  να έχει συνεχώς υπ όψιν του την λαϊκή παροιμία  που λέει ότι ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται.

Βασίλης Νανόπουλος
 

Σεισμός στη Χαλκίδα, έγινε αισθητός και στην Αθήνα – Είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός - Συνεχείς οι μετασεισμοί

Σεισμός στη Χαλκίδα, έγινε αισθητός και στην Αθήνα – Είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ και ήταν επιφανειακός - Συνεχείς οι μετασεισμοί
Ταρακουνήθηκαν στις 12:46 το μεσημέρι της Παρασκευής Χαλκίδα και Ερέτρια εξαιτίας σεισμού 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής, αφού το επίκεντρό του εντοπίζεται ανάμεσα στη Χαλκίδα και την Ερέτρια, 14 χιλιόμετρα ανατολικά της Χαλκίδας και 54 βόρεια της Αθήνας.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και είχε εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

Οι μετασεισμοί, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό, ήταν συνεχείς. Ο μεγαλύτερος από αυτούς σημειώθηκε στις 13:47, είχε μέγεθος 3,9 Ρίχτερ, εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και επίκεντρο 3 χλμ βορειοανατολικά της Χαλκίδας.

Έδιωξαν από την ταράτσα του Προεδρικού Μεγάρου με ελικόπτερο του προδότες, δεν θα κέρδιζαν τους ανθέλληνες Ολλανδούς; Παγκόσμιος θρίαμβος της ''Πονεμένης'' Αργεντινής

Netherlands v Argentina: Semi Final - 2014 FIFA World Cup Brazil
>Πάντα ήταν αγωνιστές και παλικάρια. Και στη χώρα τους και στο ποδόσφαιρο. Και στην διαχείριση της ζωής τους αλλά και στα γήπεδα. Ένας λαός πονεμένος που έχει ζήσει τα πιο πέτρινα χρόνια της ύπαρξής του, μέσα στη φτώχεια και την μιζέρια, τις πολιτικές αναταράξεις και το αίμα, λαός και πλήθος που σε κάθε μεγάλη αναμέτρηση με τα πουλημένα καθεστώτα που τους κυβέρνησαν απάντησε με θαρρραλέα “ΟΧΙ”,  λαός που δεν έχει καμία σύγκριση με εσμούς “ζώων” και ραγιάδων (σαν τους Έλληνες), υπερηφανεύεται από τη νύχτα της Τετάρτης ότι έχει εκπροσώπηση στον παγκόσμιο αθλητισμό. Επάξια και αντρίκια. Οι Αργεντίνοι του Μέσι και του Μαραντόνα, θα αντιμετωπίσουν στα τελικά τα ποδοσφαιρικά SS. Ελπίδα μας είναι να τους χώσουν την μπάλα στο έντερο. Για να σταματήσουν οι επηρμένοι Γερμανοί των προτεκτοράτων και των τυραννιών, να βγάζουν γλώσσα στην Ευρώπη. Λυπούμαστε που βλέπουμε το θέμα με εθνικιστικά σταθμά και απογοητεύουμε αριστερούληδες θιασώτες της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης αλλά έχουμε κι εμείς τις “φασιστικές” και φανατικές μας απόψεις. Άνθρωποι είμαστε και έχουμε ελαττώματα. Και ποτέ δεν αποκόψαμε(μα ποτέ)ειδικά το “όπιο των λαών”(όπως έλεγε και ο μεγάλος Γιάννης Διακογιάννης), το ΄ποδόσφαιρο από τα μοιρογνωμόνια της παγκόσμιας πολιτικής κονίστρας. Το ποδόσφαιρο ήταν και είναι άθλημα με πολιτικές προεκτάσεις και πολιτικά αντισταθμίσματα. Αυτό κάποιοι βλάκες θεατρίνοι της πίτσας και του καναπέ, πρέπει να το καταλάβουν. Εκτός κι αν η πολύ μπίρα που κατανάλωσαν εδώ και τρείς εβδομάδες τους έκανε το μυαλό, κριθάρι. Ποια όμως είναι η Αργεντινή και ποιος ο λαός της; Ας θυμηθούμε κοινές πορείες με τον Ελληνικό λαό αλλά διαφορετική αντιμετώπιση των τυράννων.

Απορρίφθηκε η πρόταση για δημοψήφισμα για την μικρή ΔΕΗ

Greek-Parliament
To Α’ θερινό τμήμα της Βουλής απέρριψε την πρόταση της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος για την μικρή ΔΕΗ.
Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η πρόταση δεν συμπλήρωσε τα 2/5 του συνόλου των βουλευτών.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία.
Απείχαν από την διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝ.ΕΛ και το ΚΚΕ. Η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή συμμετείχαν κανονικά, χωρίς όμως να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Βουλγαράκης: Οι διεθνείς αγορές μας γύρισαν την πλάτη και τα κανάλια ψάχνουν τον… κροκόδειλο

voulgarakis1
Ο Γιώργος Βουλγαράκης με ένα αιχμηρό σχόλιο κάνει λόγο για «παταγώδη αποτυχία» στην έκδοση του 3ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου, κάνοντας λόγο ότι οι «διεθνείς αγορές μας έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αμφισβήτησης».

Αναλυτικά το σχόλιο του πρώην υπουργού της ΝΔ στο Twitter:

«Την ίδια ώρα που ο πολιτικός κόσμος φλυαρεί για ένα δημοψήφισμα- που ούτως η άλλως δε θα πραγματοποιηθεί, και τα κανάλια ψάχνουν το Σήφη τον Κροκόδειλο, οι διεθνείς αγορές μας γύρισαν για άλλη μια φορά τη πλάτη. Η έκδοση του 3ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου, απέτυχε παταγωδώς! Οι διεθνείς αγορές μας έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αμφισβήτησης και για όσους δε γνωρίζουν ,είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που αποτυγχάνει η κάλυψη ενός τέτοιου ομολόγου. Συμπέρασμα: στην Ελλάδα εξακολουθούμε να συζητάμε τα πάντα, εκτός απ την ουσία .Εξακολουθούμε να ζούμε στο μικρόκοσμο της τηλεθέασης . Πολύ βολικό, δε νομίζετε;».

Οι πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες στο Δημόσιο και οι πιο διεφθαρμένοι νομοί- Ποιοι κατέχουν τα πρωτεία στα φακελάκια (λίστα)

Τους πιο διεφθαρμένους νομούς, αλλά και τις πιο διεφθαρμένες υπηρεσίες του Δημοσίου παρουσιάζει το edosafakelaki.gr. Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από καταγγελίες αναγνωστών, οι οποίοι αναφέρουν περιπτώσεις που έδωσαν φακελάκι ή που υπέπεσε ένα τέτοιο περιστατικό στην αντίληψή τους.
Μέχρι τώρα στην ιστοσελίδα έχουν γίνει 1.746 ανώνυμες και 14 επώνυμες καταγγελίες για φακελάκι, ενώ το συνολικό ποσό από όλα τα φακελάκια που έχουν αναφερθεί, αγγίζει τα… 5.262.187 ευρώ!
Αναφορικά με τους νομούς, πιο διεφθαρμένος νομός εμφανίζεται της Αττικής με 736 καταγγελίες, ενώ ακολουθεί ο νομός Θεσσαλονίκης με 190.
Όσον αφορά τις υπηρεσίες, την πρώτη θέση και με διαφορά καταλαμβάνουν τα νοσοκομεία, ενώ ακολουθούν τα διπλώματα οδήγησης, η πολεοδομία και η εφορία.

Πυρκαγιά στην Πύλο

pyrkagia-fotia
Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αμυγδαλίτσα στην Πύλο Μεσσηνίας.

Στο έργο της κατάσβεσης, συμμετέχουν οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες, τέσσερα άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Έρχονται 550 προσλήψεις μονίμων στους δήμους – Πώς θα γίνουν

Στην πρόσληψη 550 μόνιμων υπαλλήλων από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ πρόκειται να προχωρήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το επόμενο διάστημα το υπουργείο Εσωτερικών. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι πρόκειται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των δήμων σε όλη τη χώρα, καθώς το προηγούμενο διάστημα πολλοί από τους υπαλλήλους αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την κατανομή από τις προσλήψεις του 2014 με βάση τον κανόνα 1 προς 10,  το υπουργείο Εσωτερικών δικαιούται 799 υπαλλήλους, και έχει ήδη προσλάβει 250.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι σχετικές συνεννοήσεις με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζονται προκειμένου να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία.

Ερώτηση του Κώστα Κόλλια για την επιδημία καταρροϊκού πυρετού



Ερώτηση προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του καταρροϊκού πυρετού στα αιγοπρόβατα και την αποζημίωση των πληγέντων κτηνοτρόφων. Την ερώτηση που υπογράφει πρώτος ο κ.Κόλλιας συνυπογράφουν πολλοί Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κυρίως από την Πελοπόννησο, αλλά και από άλλους Νομούς. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

Ο Αναστάσιος Γκιολής ομιλητής σε συμποσιο του Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ στη Καλαμάτα.

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10545008_1448382782081979_1035138260_n.jpg?oh=afcc7625ac8b3e7ce74e3874d53362fb&oe=53C1BF59&__gda__=1405184493_3ad77db038473333559218cc3fd1759a

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10526634_1448384535415137_1863577523_n.jpg?oh=e0315f2818aa3b0f1152d5ba4f1194e5&oe=53C19933&__gda__=1405180295_be4e2678d1c225a5c373cb79b154bb34'Άρχισε χθες στην Καλαμάτα ( Ξενοδοχείο ELITE CITY) το επιστημονικό συμπόσιο ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ (Ε.ΚΟ.ΓΕΝ.ΙΑ.).
 Κατά την σημερινή δεύτερη ημέρα του συμποσίου ( Παρασκευή 11 Ιουλίου) συμετείχε και ο Ιατρός MD,Msc,PhD Αναστάσιος Γκιολής , ως Πρόεδρος της ομάδας εργασίας εμβολίων - Εμβόλια Ενηλίκων - παίδων
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10531286_1448383045415286_1264303265_n.jpg?oh=dcc919fa041e48dc505009e16631d5c6&oe=53C18836&__gda__=1405198338_219a14a831e98bbc823462bf13b203a0Ο Ξυλοκαστρίτης ιατρός στην ομιλία του στο συμπόσιο, αναφέρθηκε για τα νεότερα δεδομενα εμβολιασμού Ενηλίκων - παίδων

Αποτελεί τιμή για την Κορινθία η ανάδειξη Επιστημόνων Πανελλήνιας αναγνώρισης όπως ο Α. Γκιολής.
Το συμπόσιο της Καλαμάτας ολοκληρώνεται την Κυριακή 13 Ιουλίου με την συνάντηση των υπευθύνων ομάδων εργασίας για την διεξαγωγή συμπερασμάτων του συμποσίου και την παραλαβή πιστοποιητικών.

Πέτρος Τατούλης «Στρατηγικός στόχος η έρευνα για τη συνεργασία Περιφέρειας και ΤΕΙ Καλαμάτας»

Εμφάνιση DSC_3227.jpg


Την ανάγκη κατάρτισης στρατηγικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού με έμφαση στην έρευνα, καθώς και την αξιοποίηση του νέου προγράμματος, του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης για προώθηση πρωτοποριακών ιδεών στην ανώτατη εκπαίδευση έθεσε ως προτεραιότητες ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή του με τον κ. Δημήτριο Βελισσαρίου Πρόεδρο του ΤΕΙ Καλαμάτας, τους κ.κ. Ιωάννη Δημόπουλο, Στέφανο Γιακουμάτο και Ιωάννη Πανταζή, μέλη του ΔΣ του ΤΕΙ Καλαμάτας και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε την ανάγκη επιχειρηματικής διασύνδεσης της έρευνας, παράλληλα με την εκπαιδευτική, αλλά και την ανάγκη διεθνών συνεργασιών και του ΤΕΙ Καλαμάτας και του ΑΕΙ Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε δεδομένη την αναγκαιότητα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Καλαμάτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ανακοίνωσε την αξιοποίηση του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας με βασικούς πυλώνες τα δύο αυτά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και τη συνεργασία με ανεξάρτητους φορείς για την ανάπτυξη του τομέα της έρευνας στην Πελοπόννησο.
Ο κ. Βελισσαρίου, αλλά και σύσσωμο το ΔΣ του ΤΕΙ Καλαμάτας χαρακτήρισαν κομβικής σημασίας τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη βιωσιμότητα του ιδρύματος, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξή του και έθεσαν σε προτεραιότητα το στόχο της αναβάθμισης της ποιότητας των σπουδών και της διασύνδεσης με την επιχειρηματικότητα. 

Το κατόρθωμα της Ελλάδας



Γράφει ο
Νίκος Λυγερός
Σήμερα ζούμε μια αλλαγή φάσης για τον Ελληνισμό, αφού είναι η πρώτη φορά που δηλώνουμε ότι διεκδικούμε πρακτικά το δικαίωμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Τα θαλάσσια οικόπεδα της ελληνικής ΑΟΖ δεν έχουν καμιά σχέση με όλη τη μιζέρια που έχουμε συνηθίσει ν' ακούμε και να βλέπουμε στη χώρα μας, διότι έχουν όλα τα στρατηγικά κριτήρια που απαιτεί η στρατηγική και η αξιοπρέπεια ενός λαού, του ελληνικού λαού. Τα θαλάσσια οικόπεδα δεν είναι σ' ένα χώρο που περιορίζεται από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Ανήκουν όντως σε χώρο της ελληνικής ΑΟΖ. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας στρατηγικής προσέγγισης σε θέματα και σε μέγεθος και σε πλήθος. Από μόνα τους δείχνουν ήδη την εμβέλεια της ελληνικής ΑΟΖ. Έχουν επίσης την ιδιότητα να αγγίζουν τη μέση γραμμή με την Αλβανία, με την Ιταλία και μάλιστα το τριπλό σημείο, αλλά και με την Λιβύη, όπου αγγίζουν και το τριπλό σημείο της Ελλάδας, της Λιβύης και της Αιγύπτου. Έτσι το μήνυμα της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι πιο ξεκάθαρο για όλους τους ξένους φορείς, αφού δείχνουμε ότι είμαστε στη θάλασσα κι ότι κανένας πια δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ.

Τα θαλάσσια οικόπεδα σπρώχνουν πλέον το θέμα της ανακήρυξης και των οριοθετήσεων σε πρακτικό επίπεδο. Τώρα δεν λέμε πια ότι υπάρχουν κοιτάσματα στόχοι, αλλά εξηγούμε σε όλους ότι είναι η Ελλάδα που θα δώσει την άδεια παραχώρησης και κανένας άλλος. Θα μας επιτρέψει αυτή η νέα βάση δεδομένων να καθορίσουμε ορθολογικά και τις θέσεις μας σε εθνικό επίπεδο. Δεν είμαστε πια η χώρα που όλο οπισθοχωρούμε, όπως το λένε οι ραγιάδες. Διεκδικούμε το δικαίωμα της ΑΟΖ, επειδή είναι το πρέπον και το αξίζουμε.

Έτσι κάθε Έλληνας πολίτης θα μπορεί από εδώ και πέρα να λέει ότι ανήκει στην εποχή που έγινε αυτή η πράξη γενναιοδωρίας για τις επόμενες γενιές.

Δεν θα είμαστε πια η κοινωνία της μιζέριας, αλλά το κομμάτι της Ανθρωπότητας που ζει με το Δίκαιο και τη θάλασσα και μέσω των θαλάσσιων οικοπέδων είναι η δικαίωση του Ελληνισμού που δείχνει αυτό το μονοπάτι σε όλους τους ελεύθερους ανθρώπους που αποφάσισαν να μην γονατίσουν γιατί γεννήθηκαν όρθιοι, για ν’ αγγίζουν ταυτόχρονα τη θάλασσα και τον ουρανό.

elzoni.gr

Οι θεσμικές αντηρίδες της Δικαιοσύνης

Γράφει ο
Προκόπης Παυλόπουλος
Ορισμένες επιθέσεις, από την πλευρά συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων και κάποιων γνωστών από το παρελθόν για την τακτική τους ΜΜΕ, εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της –και μάλιστα με τη μορφή και την ένταση που παίρνουν προσφάτως- δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθούν τυχαίες και αμελητέες.  Ούτε, κατά συνέπεια, επιτρέπεται να περάσουν απαρατήρητες.

Κάποιοι ξεπέρασαν σε ιησουιτισμό και τους Ιησουίτες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κατάπληκτη η ελληνική κοινή γνώμη, η σιωπηλή πλειοψηφία των ανέργων, των συνταξιούχων με τις πενιχρές πλέον συντάξεις, των αξιωματικών και των αποστράτων, των γιατρών και των νοσηλευτών,  των εκπαιδευτικών, των οικογενειών που βλέπουν τα βλαστάρια τους να ξενιτεύονται, παρακολουθούν αυτήν την καρικατούρα της «μάχης της ΔΕΗ».
Κατάπληκτο το πανελλήνιο παρακολουθεί την κατάθεση επτά διαφορετικών προτάσεων επί του θέματος (με μερικές να απέχουν έτη φωτός από τις άλλες), τις συζητήσεις για το πού και πότε πρέπει να συζητηθεί ένα ήδη εξαντλημένο θέμα, αλλά και ένα ήδη καταποντισμένο στις πρόσφατες ευρωεκλογές κόμμα να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη, την ώρα που χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ την ενότητα.
Κατάπληκτοι παρακολουθούμε όλοι μια επανάληψη υποσχέσεων του παρελθόντος και μια ομοβροντία καταστροφολογίας χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν αντέχεται άλλο.
Την ώρα που όλοι προσπαθούν να βγάλουν το κεφάλι από το νερό, την ώρα που σοβαρές αποφάσεις επίκεινται για τη χώρα, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως ουδείς έπαθε τίποτε από τις ιδιωτικοποιήσεις, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα εντελώς ανύπαρκτο θέμα, με το οποίο δεν ασχολείται κανείς.
Κανείς, πλην των άμεσα «εμπλεκομένων»: Κάποιων συνδικαλιστών και των κομμάτων που στο τέλος της ημέρας περιμένουν να «κάνουν ταμείο»…
Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο (διότι πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν) η ώρα της αλήθειας θα ερχόταν.
Θα ερχόταν δηλαδή η ώρα που θα βρίσκονταν όλοι προ των ευθυνών τους, δηλώνοντας αν θα δέχονταν να προστεθούν οι ψήφοι τους σ’ αυτές της Χρυσής Αυγής.
Και μάλιστα, χωρίς να υπάρχει καν προοπτική δικαίωσης του ιησουιτικού δόγματος «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Δηλαδή, κάποιοι αποφάσισαν να ξεπεράσουν σε ιησουιτισμό και τους… Ιησουίτες!

elzoni.gr

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Πελοπόννησο τα 120 εκατομμύρια ευρώ του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος»

Εμφάνιση DSC01240.JPG


«Για πρώτη φορά η Πελοπόννησος δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος με στόχο να καλύψει τα προβλήματα των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων και της ερημοποίησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την 1η συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2020» την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος θα είναι και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συντονισμού και Εξειδίκευσης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιφερειακής Πολιτικής και Δημοσίων Επενδύσεων κ. Κώστας Κουκολιάς, το σύνολο των Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι της Πελοποννήσου, ο Διευθυντής Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Διονύσιος Γρουζής, καθώς και ο κ. Κωνσταντίνος Μπιτζής Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ Πελοπόννησος Α.Ε., που αποτελεί το φορέα υλοποίησης του προγράμματος.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Πελοποννήσου αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και ότι είναι απόλυτα συμβατό με τη στρατηγική της έξυπνης εξειδίκευσης και της καινοτομίας του ΣΕΣ, αλλά και τις αρχές της εδαφικής και κοινωνικής συνοχής της Συνθήκης της Λισαβόνας.
Ορόσημο του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, θα είναι ο άξονας κωμόπολη – χωριό, αναδεικνύοντας την παράδοση της Πελοποννήσου, υπό μια νέα προοπτική όμως. Ο Περιφερειάρχης έκανε ειδική αναφορά στην αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές, αλλά και στη σκληρή δουλειά όλων των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για το σχεδιασμό και την προετοιμασία του προγράμματος.
«Την 1η Ιουλίου 2011 παραλάβαμε ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ νεκρό και καταφέραμε, αφενός, να το ζωντανέψουμε, αφετέρου, να αλλάξουμε τη νοοτροπία και να μπορούμε πλέον να υλοποιούμε έργα αναπτυξιακά που δημιουργούν προστιθέμενη αξία και μοχλεύουν την οικονομία» σημείωσε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στο πρώτο, συμβολικά, έργο, σε συνεργασία με το Δήμο Ευρώτα, το κτίριο Μπασουράκου, το οποίο έχει ήδη βραβευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την προσπάθεια της οποίας να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ τη χαρακτήρισε εξαιρετική. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην ευθύνη του Υπουργείου για το κλείσιμο του ΕΣΠΑ και το άνοιγμα του νέου προγράμματος, του ΣΕΣ, έθεσε στη διάθεση της Περιφέρειας κάθε συνδρομή για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Ο κ. Κουκολιάς από την πλευρά του αναφέρθηκε αφενός στην αρχιτεκτονική του ΕΣΠΑ που δεν επέτρεπε ουσιαστική δυνατότητα αποκεντρωμένων ειδικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, αφετέρου, στην πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου να προετοιμάσει ένα τέτοιο πρόγραμμα για τη νέα προγραμματική περίοδο. Ειδική αναφορά έκανε για την προνοητικότητα του κ. Τατούλη να το εγγράψει στα συμπεράσματα της 4ης επιτροπής παρακολούθησης του ΔΕΠΙΝ, γεγονός το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τα Κοινοτικά όργανα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε. Ο κ. Κουκολιάς εξήρε τέλος την πρωτοβουλία του κ. Τατούλη να δημιουργήσει ειδικό Ταμείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο χαρακτήρισε προπομπό Ειδικού Περιφερειακού Αναπτυξιακού Νόμου.
Το σύνολο των Δημάρχων που συμμετείχαν, καθώς και οι εκπρόσωποι των λοιπών Δημοτικών αρχών χαιρέτισαν την έναρξη του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον από κοινού σχεδιασμό του αναπτυξιακού μέλλοντος της Πελοποννήσου

Καλοκαιρινές .....Εξορμήσεις

Πετάξτε με ελικόπτερο πάνω από οποιαδήποτε ελληνική ακτή:
Πηγαίνεται στον χάρτη κι επιλέξτε την περιοχή που επιθυμείτε:
http://www.tripinview.com/#/
 
Ζουμάρετε σε όποια περιοχή θέλετε για να δείτε φωτογραφίες από αξιοθέατα, παραλίες κλπ
http://www.sightsmap.com/greece

Για οδικά ταξίδια στην Ευρώπη (προγραμματισμός, αποστάσεις, κόστος κλπ):
http://www.viamichelin.com/


Και για το τέλος, το καλύτερο
Υπάρχει κανείς αφελής που νομίζει ότι δεν μας παρακολουθούν;
Βάλτε όποια διεύθυνση θέλετε στην ιστοσελίδα παρακάτω και τα ξαναλέμε………..
http://www.instantstreetview.com/

Υπάρχουν επίσης τα:

http://showmystreet.com/

Δυτική Κορινθία
http://www.tripinview.com/#/presentation/51/?video=38656

Ένα παιδί χρειάζεται την βοήθειά μας...

http://www.zarpa.gr/wp-content/uploads/2013/08/mixanaki-1.jpg
Δυστυχώς, εχθές ,έγινε ένα τροχαίο ατύχημα, στο Κάτω Λουτρό με θύμα ένα 23άχρονο παιδί, από το Πιτσά, που προσευχόμαστε ΟΛΟΙ να γίνει καλά..... δημοσιοποιώ  την ανακοίνωση του φίλου προπονητή - ποδοσφαιριστή Νίκου Κολιμάδη στην ιστοσελίδα μας...  και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βοηθήσει......με τις ευχές όλων μας, να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο .....
"Με όλον τον σεβασμό προς την οικογένεια του Νικου Κατσούλη. και θέλοντας να βοηθήσουμε εμείς οι γείτονες-συγχωριανοί-γνωστοί-φίλοι-συγγενείς αποφασίσαμε να συνυσφερουμε με οποιοδήποτε χρηματικό ποσο θέλει καθένας απο μας και γι αυτό στο κουρείο του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ -ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ (ωράριο καταςτηματων) θα μπορείτε να αφήνετε το ονομα σας και το ποσο που επιθυμείτε για να τα συγκεντρώσουμε και να δωθουν στην οικογένεια του. Παρακαλώ κοινοποιείστε το κ όσοι θέλετε ας βοηθήσετε. Σας ευχαριστούμε πολυ!"

Σαμαράς: Χέρι – χέρι με την Χρυσή Αυγή οι… «προοδευτικοί δημοκράτες»


economist
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο συνέδριο του Economist με αφορμή το θέμα της μικρής ΔΕΗ. Παράλληλα, έκανε λόγο και για «αδίστακτες συντεχνίες», που απέτρεπαν τις μεταρρυθμίσεις.

«Τώρα, λοιπόν, που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος και σε αυτό τον τομέα, κάποιοι προσπαθούν να το αποτρέψουν! Να το εμποδίσουν. Να το ματαιώσουν… Και δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, χωρίς καν να υπάρχει περίπτωση να επιτύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση, τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τους τάχα «προοδευτικούς δημοκράτες», χέρι-χέρι με τους χρυσαυγίτες!», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός που αναφέρθηκε και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
«Υπάρχει η υποχρέωση της Ελλάδας να απελευθερώσει την ενεργειακή αγορά, όπως και κάθε κράτος-μέλος της Ευρώπης. Όλες οι χώρες το κάνουν. Κι όλες επωφελούνται. Δεν το κάνουν όλες με τον ίδιο τρόπο. Ούτε με τον ίδιο ρυθμό. Αλλά όλες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει και διαλέγει η καθεμιά τον τρόπο που της ταιριάζει καλύτερα: Για να καταργήσουν το κρατικό μονοπώλιο, και να καταργήσουν και τη δεσπόζουσα θέση όπου αυτή υπάρχει… Γιατί πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις σε μονάδες παραγωγής και υποδομές. Πώς θα γίνουν αυτές οι επενδύσεις; Όπως έγιναν στις άλλες χώρες της Ευρώπης: Με επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα μέσα από προγράμματα αποκρατικοποίησης. Που με τη σειρά τους έφεραν χαμηλότερες τιμές και καλύτερες υπηρεσίες».
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας σε σύντομο διάστημα, ενώ υπογράμμισε ότι «την ανεξαρτησία της χώρας τη διασφαλίζει εκείνος που βγάζει τη χώρα από τα ελλείμματα. Τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και είμαστε κοντά. Η Ελλάδα, μετά από αμφισβητήσεις και θυσίες, στέκεται ξανά στα πόδια της και η Ευρώπη είναι πιο σίγουρη για το δικό της μέλλον».
Ο Πρωθυπουργός στάθηκε κυρίως στις μεταρρυθμίσεις λέγοντας: «Η χώρα τις είχε πάντα ανάγκη, αλλά δεν της εφάρμοζε γιατί ήταν δεσμευμένη σε αγκυλώσεις΄Αδίστακτες συντεχνίες έκλειναν το ένα εργοστάσιο μετά το άλλο, έκλειναν τους δρόμους παραλύοντας την κίνηση».

Η τρόικα άναψε κόκκινο για τις φοροελαφρύνσεις

xardouvelis
Οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τις διαρροές περί φοροελαφρύνσεων, ενώ ζήτησαν την παράταση της έκτακτης εισφοράς μέχρι το 2016.
Ο κ. Χαρδούβελης πάντως τόνισε ότι αυτό που προέχει για την κυβέρνηση είναι να ανακτήσει την αξιοπιστία της η χώρα.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ μετά την συνάντηση:
- Ο κ. Χαρδούβελης δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να επιταχύνει τους ρυθμούς για να εκπληρωθούν μέχρι το φθινόπωρο, πάνω από 600 μνημονιακές δράσεις που εκκρεμούν. Δήλωσαν ευχαριστημένοι, πάντως, που τα πιο δύσκολα προαπαιτούμενα όπως η ψήφιση του νόμου για την «μικρή ΔΕΗ» έχουν ολοκληρωθεί.
-Ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως ετοιμάζει λύση για τις δικαστικές αποφάσεις που ανατρέπουν μέτρα του μνημονίου όπως για τους ένστολους και οι οποίες προκαλούν ανησυχία στην Τρόικα, χωρίς όμως να  μπουν απόψε σε λεπτομέρειες.
- Η τρόικα ζήτησε να παραταθεί η έκτακτη εισφορά μέχρι το 2016.
Οι  ελεγκτές έκαναν θετικά σχόλια για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. «Ρώτησαν τι συμβαίνει σήμερα με τις αγορές και την Πορτογαλία, αλλά θεώρησαν μεγάλη επιτυχία ότι η χώρα βγήκε και τράβηξε χρήμα υπό τόσο δύσκολες συνθήκες».

ysterografa.gr

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy 2014

Emmy-nominations-2014
Ανακοινώθηκαν σήμερα οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Emmy, που αποτελούν τα… Oscars της τηλεόρασης.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι:

Έκτακτη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μαξίμου

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Έκτακτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχουν το πρωί της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι δυο κυβερνητικοί εταίροι θα συζητήσουν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, από το θέμα της “μικρής ΔΕΗ”, για το δημοψήφισμα περί της οποίας θα αποφασίσει επίσης αύριο το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής, μέχρι τις νέες εξελίξεις στο θέμα της τρόικας.
Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τη στρατηγική της κυβέρνησης για το αμέσως επόμενο διάστημα, στον απόηχο της συσπείρωσης των δυνάμεων της Αντιπολίτευσης κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, και με υπαρκτό πάντοτε το σενάριο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, λόγω αδυναμίας εκλογής του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ντόρα: Η ένοπλη βία δεν είναι πολιτική επιλογή, αλλά δολοφονία

dora08070801141855528347-1024x717
Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στον Real fm , σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου για τον Σάββα Ξηρό, αλλά και τις τάσεις της MRB.
«Οι τάσεις είναι σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν είναι στην καλύτερη στιγμή η Νέα Δημοκρατία. Θα περάσουμε μια φάση στην οποία οι πολίτες θα κρίνουν και θα κρίνουν αυστηρά. Ο πολίτης κρίνει με τα δικά του στοιχεία. Η μάχη μπορεί να κερδηθεί.
Είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πάει με συγκεκριμένη ατζέντα. Το κάνει μάλιστα από μια θέση καλύτερη από αυτή που βρισκόταν μέχρι τώρα. Η Ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με πολύ συγκεκριμένα στοιχεία.
Το στίγμα το δίνει ο Πρωθυπουργός και αυτός είναι πάρα πολύ σαφής. Και οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν, θα γίνουν.
Περιμένουμε να τις δούμε τις προτάσεις. Από την ώρα που θα δούμε τις προτάσεις, αν λένε όλες ότι θέλουμε να καταψηφίσουμε τη μικρή ΔΕΗ και ζητάμε δημοψήφισμα, τότε είναι ομοειδείς. Εάν οι προτάσεις λένε αυτό που είπε χθες η κα Παπαρήγα, ότι αυτό είναι ένα αστείο πράγμα, κενού περιεχομένου, τότε δεν είναι ομοειδείς. Και οι δύο έχουν δίκιο. Ο ένας το λέει σε πολιτικό επίπεδο, ο άλλος σε Εθνικό. Προς στιγμήν, η μικρή ΔΕΗ ψηφίστηκε. Κάνουμε όλη αυτή τη συζήτηση επί δέκα μέρες και έχουμε εκατοντάδες θέματα τα οποία τρέχουν για τα οποία δεν γίνεται καμία συζήτηση.
Στο πολιτικό ληξιαρχείο, ο κ. Διαμαντόπουλος είναι στην κατηγορία φτερού, οπότε δεν μπαίνεις στον κόπο να του απαντήσεις. Από την ώρα που ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει τη θέση του Διαμαντόπουλου για την ένοπλη βία, τότε υπάρχει πρόβλημα. Ένοπλή βία, σημαίνει δολοφονίες. Από πότε είναι πολιτική επιλογή;».

Φέσσας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια παραγωγική ψηφιακή οικονομία αιχμής

Theodoros-Fessas21
Ο ΣΕΒ σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει πως ως ενεργό μέλος της BUSINESSEUROPE, χαιρετίζει την απόφαση της διάσκεψης της Βενετίας (Venice Declaration), για την Ψηφιακή Οικονομική Ένωση της Ευρώπης, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ιταλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ενίσχυση του αναπτυξιακού μερίσματος της ψηφιακής οικονομίας στην Ευρώπη αποτελεί κρίσιμο συντελεστή για την απασχόληση και την ευημερία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας μπορεί να αιμοδοτήσει το ευρωπαϊκό ΑΕΠ με περισσότερα από 200 δις ευρώ μέχρι το 2030 και να αποτελέσει βασικό πυλώνα για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, η νέα ηγεσία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλείται να αναλάβει καθοριστικές πρωτοβουλίες παρέχοντας τα κατάλληλα κίνητρα και μειώνοντας δραστικά τα εμπόδια, με σκοπό την ενίσχυση των επενδύσεων σε όλους τους τομείς της ψηφιακής οικονομίας».
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, τονίζει: «Η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδειχθεί σε καταλύτη για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Διαμορφώνοντας ένα ευέλικτο ρυθμιστικό πλαίσιο, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και κατευθύνοντας σωστά τους ευρωπαϊκούς πόρους και τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια παραγωγική ψηφιακή οικονομία αιχμής, δίνοντας διέξοδο στους νέους επιστήμονες και στις επιχειρήσεις μας που επενδύουν στο ψηφιακό μέλλον».

ysterografa.gr

Σύγκλιση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΟΝΝΕΔ



Στο πλαίσιο των πολιτικών διεργασιών της Οργάνωσής μας, συγκαλείται η Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ. Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη, 21 Αυγούστου έως την Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014 στο ξενοδοχείο «Galini», στα Καμμένα Βούρλα του Ν. Φθιώτιδος.

 Αντικείμενο της Εθνικής Συνδιάσκεψης, θα είναι η απάντηση σε ερωτήματα γύρω από την πολιτική, την οικονομία και την επικαιρότητα που αφορούν τους νέους και την κοινωνία, μέσα από ανοιχτή πολιτική συζήτηση πάνω σε αυτά διεξαγωγνων. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες εργασίας ανά θεματική ενότητα, ώστε να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Σκοπός είναι η διαμόρφωση των θέσεων και του πολιτικού πλαισίου της Οργάνωσης, για την οικοδόμηση της Ελλάδας που θα ζήσει, θα δουλέψει και θα αναπτυχθεί η δική μας γενιά.

Στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, θα ακολουθήσουν θεματικές διασκέψεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Προσεχώς, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης.



Από το Γραφείο Τύπου.