Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Oι 9 συνδυασμοί της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Εννιά είναι οι υποψήφιοι περιφερειάρχες για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που θα αναμετρηθούν στις εκλογές της 18ης Μαΐου. 
Υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες σε κάθε νομό, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα, είναι:
Πέτρος Τατούλης
 Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, που στηρίζεται από τη Ν.Δ., μέχρι στιγμής άτυπα, παρασκηνιακά, καθώς δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση στήριξης από το κυβερνών κόμμα και από μικρό μόνο μέρος του ΠΑΣΟΚ, αφού παραμένουν μαζί του σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες που προέρχονται από το συγκυβερνών κόμμα.
Κορινθία: Πελοπίδας Καλλίρης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας. Αλλους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες ο κ. Τατούλης δεν έχει ανακοινώσει.   Στους υπόλοιπους νομούς είναι πιθανό υποψήφιοι να είναι οι νυν αντιπεριφερειάρχες.στην Αργολίδα ο Τάσος Χειβιδόπουλος. στην Αρκαδία ο Βαγγέλης Γιαννακούρας, στη Λακωνία η Ντία Τζανετέα και για τη Μεσσηνία η Ν.Δ. έχει επιλέξει την πρώην δήμαρχο Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη, για την οποία ο κ. Τατούλης έχει εκφράσει αντιρρήσεις.
 
Οδυσσέας Βουδούρης
Ο γιατρός και βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κορινθία: Φάνης Κουρεμπές, γεωπόνος. Αργολίδα: Γιώργος Γαβρήλος, δικηγόρος.Αρκαδία: Τάκης Γατσόπουλος, δικηγόρος. Λακωνία: Σταύρος Χρυσαδάκος, γεωπόνος. Μεσσηνία: Νίκος Πατσαρίνος, πολιτικός μηχανικός, περιφερειακός σύμβουλος.

Νίκος Γόντικας
Ο εφοριακός - περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Γόντικας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ.
Κορινθία: Ηλίας Μπράβος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Αργολίδα: Ναυσικά Μπαβέλη, αγρότισσα, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αργους - Μυκηνών. Αρκαδία: Βαγγέλης Γούργαρης, συνταξιούχος ΔΕΗ, περιφερειακός σύμβουλος. Λακωνία: Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, γραμματέας της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, Μεσσηνία: Νίκος Διασάκος, οδοντίατρος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας.

Γιάννης Μανώλης 
Ο πρώην βουλευτής και γνωστός συνδικαλιστής Γιάννης Μανώλης, που προέρχεται από το χώρο της Λαϊκής Δεξιάς, ως επικεφαλής ανεξάρτητου ψηφοδελτίου.
 Κορινθία: Νίκος Δρίτσας, αντιπρόεδρος του Προαστιακού. Αργολίδα: Δημήτρης Μπιτζής, μαθηματικός. Αρκαδία: Παναγιώτης Καρβελάς, οδοντίατρος - ορθοδοντικός. Λακωνία: Χαρίλαος Κολοκοτρώνης, αγρότης - επιχειρηματίας. Μεσσηνία: Παναγιώτης Ξεροβάσιλας, οικονομολόγος - νομικός.

Γιώργος Δέδες
Ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, με ψηφοδέλτιο που έχει πρόσωπα από την Κεντροδεξιά έως την Κεντροαριστερά.
 Κορινθία: Μαριλένα Σούκουλη, περιφερειακός σύμβουλος, πρώην αντινομάρχης Κορινθίας. Αργολίδα ο μέχρι πρότινος θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας Ανδρέας Πουλάς. Επικρατέστεροι για τη Λακωνία είναι ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιώργος Πουλοκέφαλος και για την Μεσσηνία: Παναγιώτης Αλευράς, γεωπόνος, μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.

Μπάμπης Βακαλόπουλος
Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, περιφερειακό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που στηρίζεται από το κόμμα του.
Κορινθία: Κώστας Σκούρτης, ενεργός πολίτης στις Επιτροπές Νέων Κορινθίας, έμπορος αγροτικών προϊόντων. Για την Αργολίδα μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί. Αρκαδία: Δημήτρης Μπερτζελέτος, πρώην αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διατροφολόγων, τέως γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Τρίπολης. Λακωνία: Δημήτρης Κουμουτσίδης, πτυχιούχος ΤΕ, αγρότης, πρώην δήμαρχος Φάριδος. Μεσσηνία: Αδάμ Σκιαδάς, πολιτικός μηχανικός.
  
Δήμητρα Λυμπεροπούλου
Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, στέλεχος των Οικολόγων Πράσινων, που έχει τη στήριξη του κόμματός της.Από το συνδυασμό της Δήμητρας Λυμπεροπούλου δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις για υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες

Παναγιώτης Κάτσαρης
O γεωπόνος Παναγιώτης Κάτσαρης, στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  Κορινθία: Πάνος Δαμέλος, ιδιωτικός υπάλληλος. Αργολίδα: Κωνσταντίνα Γεωργιοπούλου, νηπιαγωγός. Αρκαδία: Δημήτρης Παπαγεωργίου, λογιστής - φοροτεχνικός. Μεσσηνία: Δονάτος Νίκου, φιλόλογος.

Δημήτρης Δολτσινιάδης
Ο γιατρός Δημήτρης Δολτσινιάδης, που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή.
Κορινθία: Αθανασία Χρουσαλά, οινοποιός. Αργολίδα: Δημήτρης Δημούλης, φυσικοθεραπευτής.  Αρκαδία: Νικόλαος Σκαντζός, συνταξιούχος, πρόεδρος της Τ.Ο. Τρίπολης της Χ.Α. Λακωνία: Γιώργος Δημακόγιαννης, εκδότης. Μεσσηνία: Νικήτας Μανδραπήλιας, επαγγελματίας οδηγός.

 

Μειωμένη η έξοδος των Αθηναίων φέτος το Πάσχα - Προσοχή στην Αθηνών - Κορίνθου


Κανονικά διεξάγεται μέχρι στιγμής η επιστροφή των ταξιδιωτών στην Αθήνα, σύμφωνα με την Τροχαία. 
Βέβαια ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, καθώς -λόγω εργασιών προστασίας μεγάλων πρανών ορυγμάτων- θα πραγματοποιείται, κατά διαστήματα, προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε λωρίδες της Αθηνών- Κορίνθου, στην περιοχή των Μεγάρων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Οι ρυθμίσεις τίθενται σε εφαρμογή από σήμερα μέχρι και τις 8 Αυγούστου ως εξής:

α) Στη Λωρίδα Έκτατης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

β) Στη δεξιά λωρίδα, από τις 07.00 έως τις 19.00.

Κατά τη διάρκεια της διακοπής, η διεξαγωγή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται στην κατεύθυνση προς Αθήνα από τρεις λωρίδες μειωμένου πλάτους.

Εξάλλου, οι εργασίες θα διακόπτονται κατά τα παρακάτω χρονικά διαστήματα:

- Τις Παρασκευές από τις 15.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

- Από 17 έως και 23 Απριλίου 2014.

- Από 30 Απριλίου έως και 4 Μαΐου 2014.

- Από 6 έως και 9 Ιουνίου 2014.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της Τροχαίας, μειωμένη κατά περίπου 10% ήταν συνολικά η έξοδος των Αθηναίων αυτήν τη χρονιά. 
Ειδικότερα, από την Παρασκευή, 11/4 μέχρι το Μ. Σάββατο πέρασαν τα διόδια της Αθηνών- Κορίνθου 382.859 αυτοκίνητα, ενώ το 2013 είχαν περάσει 394.948, σημειώνοντας μείωση της τάξης του 3,1%.
Λιγώτερη ήταν η έξοδος προς Λαμία καθως απο τα διόδια Αθηνών- Λαμίας πέρασαν φέτος το ίδιο χρονικό διάστημα 304.478 οχήματα, ενώ πέρυσι 365.335. Η μείωση άγγιξε περίπου το 17%.

«Το Πάσχα ημών υπέρ ημών ετύθη Χριστός»

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ & Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ  ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  
 























e

Χριστιανοί μου αγαπητοί και ευλογημένοι,
ο Θεός είναι η ζωή. Η αμαρτία είναι ο θάνατος και η φθορά!
Ο άνθρωπος δεν θέλησε να μείνει πλησίον του Δημιουργού του και να μετέχει της μακαριότητάς Του. Έπεσε στην αμαρτία και υποδουλώθηκε στην φθορά και τον θάνατο. «Ηλλοτριώθη» του Θεού και «υπετάγη» στον «αλλότριον», τον εχθρό, τον Διάβολο.
 Η αλλοτρίωση από τον Θεό άνοιξε «χάσμα μέγα» (Λουκ. ιστ’, 26) μεταξύ Θεού και ανθρώπου κι όσο κι αν επεχείρισε ο άνθρωπος να γίνει Θεός, κατήντησε εν τέλει εχθρός του Θεού και γι’ αυτό υποτάχθηκε στον θάνατο δεδομένου ότι «τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος» (Ρωμ. στ’, 23).

Τα μέτρα της Τροχαίας για την επιστροφή

aytokinita-diodia
Επί… ποδός βρίσκονται οι άνδρες της Τροχαίας, για να ρυθμίσουν την ομαλή επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:
“Τη Δευτέρα του Πάσχα στο ρεύμα εισόδου από τις 15.00 έως τις 22.00: 
Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).
Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη του Πάσχα στο ρεύμα εισόδου από τις 11.00 έως τις 21.00:
Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας
Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζωντανά, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) και ΦΙΧ ψυγεία που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της ΠΕΟ Αθηνών-Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.
Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο κλπ) όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.
Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά.
Τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του Παιδιού».
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων.
Τα φορτηγά οχήματα για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από σχετική απόφαση της τοπικής Δ/νσης Τροχαίας.
Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
Άλλωστε, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, θα ενισχυθούν και τα μέτρα αστυνόμευσης σε όλη την επικράτεια, για παράδειγμα, με την ενίσχυση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας με στόχο την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και διαρρήξεων”.

“Βούλιαξε” η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό (photo) - Πάπας Φραγκίσκος: Ελπίδα, όχι νοσταλγία…

BlpqVmoCIAA56zr
Όπως αναμενόταν, η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό “βούλιαξε” από τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, για να ακούσουν τον καθιερωμένο λόγο του Πάπα Φραγκίσκου προς την ανθρωπότητα.
Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας έστειλε το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, ζητώντας παράλληλα ειρήνη σε όλο τον πλανήτη.

Pope FrancisTwitter@EmOikonomidis
Ήταν το δεύτερο Πάσχα του ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, και ο Πάπας Φραγκίσκος φρόντισε και πάλι με τα λόγια του να “ταξιδέψει” πιο μακριά το μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου.
Ο “Πάπας της συνείδησης”, πρόσωπο της περσινής χρονιάς και θρησκευτικός ηγέτης πολύ πέρα και μακριά από τους περιορισμούς της τυπολογίας, αναφέρθηκε στο πραγματικό μήνυμα της Ανάστασης.
Ένα μήνυμα ανακούφισης, ασφάλειας και ελπίδας, η βίωση του οποίου ξεκινάει από την καρδιά, για να συνεχίσει στο μυαλό.
Ο Ποντίφικας ήταν ξεκάθαρος: “Δεν πρόκειται για νοσταλγία”. Και εννοούσε ότι δεν πρέπει να σταματάμε τη διαδρομή της μνήμης στην ανάμνηση της θυσίας του Χριστού για εμάς.
Αλλά να βιώσουμε την ομορφότερη στιγμή της Ιστορίας του ανθρώπου, ως ένα διαρκές και ανατροφοδοτούμενο εφαλτήριο για να ξεκινήσουμε ένα νέο ταξίδι προς ένα καλύτερο μέλλον.
Με την ελπίδα ζώσα πραγματικότητα, και όχι απλή προσδοκία…
Χριστός Ανέστη!

Βαρθολομαίος: Το κήρυγμα της απελευθέρωσης του ανθρώπου

Ecumenical-Patriarch-Bartholomew
Το πασχαλινό μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου:
+ Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕΩι ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΑΡΙΝ, ΕΙΡΗΝΗΝ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΞΩΣ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ
Χριστός Ἀνέστη!
«Δεῦτε», ἀδελφοί καί τέκνα ἐν Κυρίῳ, «λάβετε φῶς ἐκ τοῦ ἀνεσπέρου Φωτός» τοῦ Φαναρίου, τοῦ Ἱεροῦ Κέντρου τῶν Ὀρθοδόξων, καί δοξάσωμεν ὅλοι ὁμοῦ καί ἀπό κοινοῦ «Χριστόν τόν Ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν».

Αμερικής Δημήτριος: Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο (video)

Archbishop-Demetrios
Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου:

Αναστάσιος: Φως δημιουργικής πνοής

Allvanias-Anastasios
Το πασχαλινό μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστάσιου:
+ Αναστάσιος
Αρχιεπίσκοπος Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας

ΠΑΣΧΑ 2014
ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΟΛΟΛΕΥΚΟ ΦΩΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Προσφιλέστατα τέκνα εν Κυρίω,
Τόν Ἀναστάντα ἐκ νεκρῶν καί φωτίσαντα πάντα
δεῦτε προσκυνήσωμεν”

Η Ανάσταση στην Καλαμάτα

Mitropolitis-Messinias
Πηγή: www.romfea.gr
Με λαμπρότητα τελέστηκε στη πόλη της Καλαμάτας η Ακολουθία της Αναστάσεως.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού παρουσία των Αρχών αλλά και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατα­κλύσει την πλατεία του Ναού κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Αναστάσιμο Φως.
Ο κ. Χρυσόστομος μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου, και κάτω από τους ήχους των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε σε όλους το «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος χρόνια πολλά και η χαρά της Αναστάσεως να πλημμυρίζει την καρδιά του κάθε ανθρώπου με αγάπη και ελπίδα.
Στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Σαμαράς: Ο λαός μας έχει μέσα στην ψυχή του το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη

Antonis-Samaras-Greek-PM
O Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έστειλε το παρακάτω αναστάσιμο μήνυμα:
“Η παράδοση θέλει το λαό μας να ονομάζει την Ανάσταση ‘Λαμπρή’.
Γιατί έχει μέσα στην ψυχή του ο λαός μας το φως, την αισιοδοξία και τη δύναμη.
Και είναι αυτό το φως που μας κρατάει όρθιους.
Και είναι αυτό το φως που θα βγάλει όλους τους Έλληνες νικητές. Χριστός Ανέστη σε όλους”.

Μεσογαίας Νικόλαος: Το μυστικό των ελπίδων μας…

Mitropolitis-Mesogaias-Nikolaos
Το πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου:
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί,
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Καὶ δι’ Αὐτοῦ «ὁ ᾅδης ᾐχμαλώτισται, ὁ Ἀδὰμ ἀνακέκληται, ἡ κατάρα νενέκρωται,
ἡ Εὔα ἠλευθέρωται, ὁ θάνατος τεθανάτωται καὶ ἡμεῖς ἐζωοποιήθημεν»

Ὁ ᾅδης αἰχμαλωτίστηκε, ὁ Ἀδὰμ ἀποκαταστάθηκε, ἡ κατάρα τῆς ἁμαρτίας χτυπήθηκε θανάσιμα, ἡ Εὔα ἐλευθερώθηκε, ὁ θάνατος θανατώθηκε κι ἐμεῖς δεχθήκαμε τὸ πλήρωμα τῆς ζωῆς.
Αὐτὸ γιορτάζουμε σήμερα, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, τὸ φῶς, τὴ νίκη, τὴ ζωή, τὸν θρίαμβο τοῦ Θεοῦ, δηλαδὴ τὴ διάλυση τοῦ σκότους, τὴν κατάργηση τῆς ἁμαρτίας, τὴ νέκρωση τοῦ θανάτου, τὴ συντριβὴ τοῦ κράτους τοῦ διαβόλου. Γι’ αὐτὸ καὶ «χαρᾶς τὰ πάντα πεπλήρωται», καὶ ἀκατάπαυστα πανηγυρίζουμε ψάλλοντας τὸν ἀναστάσιμο παιᾶνα «Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν…» καὶ ἀνταλλάσσοντας τὸν ἀναστάσιμο χαιρετισμό «Χριστὸς Ἀνέστη, Ἀληθῶς Ἀνέστη!».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ Γ. ΓΚΟΛΗ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΓΚΙΟΛΗΣ 
ΙΑΤΡΟΣ Κ.Υ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - Γ. Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Λιούις Χάμιλτον νικητής στο Γκραν Πρι της Κίνας

Blpv4dxCUAANgyk.jpg-large
Ο Λιούις Χάμιλτον νικητής στο Γκραν Πρι της Κίνας REPORTER | 20.04.2014 Share on facebook Share on twitter Share on email Share on print More Sharing Services 0 Blpv4dxCUAANgyk.jpg-large Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes Λιούις Χάμιλτον αναδείχτηκε νικητής και στο κινεζικό Γκραν Πρι. Σημείωσε έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στα φετινά Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, ενώ η επικράτησή του αυτή ήταν η 3η νίκη του στην Κίνα. After 56 of 56 laps Position Driver Team
Race completed. Highlights are on BBC1 at 14:30.
1Great BritainL HamiltonMercedes
2GermanyN RosbergMercedes
3SpainF AlonsoFerrari
4AustraliaD RicciardoRed Bull
5GermanyS VettelRed Bull
6GermanyN HulkenbergForce India
7FinlandV BottasWilliams
8FinlandK RaikkonenFerrari
9MexicoS PerezForce India
10RussiaD KvyatToro Rosso
11Great BritainJ ButtonMcLaren
12FranceJ VergneToro Rosso
13DenmarkK MagnussenMcLaren
14VenezuelaP MaldonadoLotus
15BrazilF MassaWilliams
16MexicoE GutierrezSauber
17JapanK KobayashiCaterham
18FranceJ BianchiMarussia
19Great BritainM ChiltonMarussia
20SwedenM EricssonCaterham
21FranceR Grosjean (ret.)Lotus
22GermanyA Sutil (ret.)Sauber

Οι υποψήφιοι στις εκλογές ΟΤΑ θα ξεπεράσουν τις 75.000!

Στο Ολυμπιακό Στάδιο προφανώς έχετε πάει. Φανταστείτε το, λοιπόν, κατάμεστο, αλλά αντί για φιλάθλους να έχει φανατικούς οπαδούς της Αυτοδιοίκησης. Μην το γελάτε. Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν σε ένα μήνα τις 10.074 δημοτικές και περιφερειακές έδρες της χώρας είναι βέβαιο ότι θα ξεπεράσουν –και ίσως κατά πολύ– τις 75.000!
Ο εξωπραγματικός αυτός αριθμός είναι η συνέπεια μιας τροπολογίας που πέρασε το υπουργείο Εσωτερικών και αντί να μειώνει, όπως όφειλε, τα τεράστια συμβούλια των καλλικρατικών δήμων, παροτρύνει πλέον τους συνδυασμούς να κατεβάσουν ψηφοδέλτια με τους διπλάσιους υποψηφίους από τις συνολικές έδρες κάθε δήμου.
Για να το καταλάβετε με ένα απλό παράδειγμα, ο Δήμος Στυλίδας αριθμεί σήμερα 13.000 κατοίκους. Αν λοιπόν ένας πρωτοδοκιμαζόμενος υποψήφιος δήμαρχος (όπως π.χ. ο κ. Παν. Πανουργιάς που αποφάσισε να αντιπαρατεθεί στον Απ. Γκλέτσο) επιθυμεί να διαμορφώσει ένα πλήρες ψηφοδέλτιο, πρέπει να αναζητήσει 110 (!) υποψηφίους. Και δεν επιτρέπεται να βρει όποιους κι όποιους. Το 1/3 απ’ όσους, τέλος πάντων, πείσει να εκτεθούν στη λαϊκή ψήφο θα πρέπει απαραιτήτως να είναι γυναίκες για να μην ακυρωθεί το ψηφοδέλτιό του. Συγκεκριμένα, αφού βρει 26 άτομα στη Στυλίδα, 16 στον Αχινό και 12 στην Πελασγία (πρώην δήμοι που συγχωνεύθηκαν), μετά πρέπει να περιοδεύσει στα χωριά Αυλάκι, Αγ. Μαρίνα, Λογγίτσι, Νεράιδα, Ανυδρο, Παλιοκερασιά, Σπαρτιά, Καραβόμυλο, Ράχες, Αχλάδι, Βαθύκοιλο και Γλύφα για να ανακαλύψει και εκεί από 2 ώς 4 υποψηφίους του (για τα κοινοτικά συμβούλια). Και σε όσα χωριά είναι άνω των 300 κατοίκων πρέπει να βρει και μερικές γυναίκες!
Ολο αυτό το πράγμα, που περισσότερο μοιάζει με sudoku παρά με διαμόρφωση ενός δημοτικού συνδυασμού, είναι η συνέπεια του περιβόητου «Καλλικράτη». Για να μην παρεξηγούμαστε: η μεταρρύθμιση Ραγκούση ήταν και αναγκαία και επιτυχημένη. Πέτυχε να μειώσει τον συνολικό αριθμό των δημοτικών συμβούλων από 16.810 σε 9.371. Ο κ. Ραγκούσης, ωστόσο, για να αμβλύνει τις τοπικές αντιδράσεις, δεν απέφυγε τον σχηματισμό τεράστιων δημοτικών οργάνων. Αρκεί η παρατήρηση ότι οι Δήμοι Πέλλας, Κατερίνης, Ελασσόνας και Κοζάνης αριθμούν σήμερα Δημοτικά Συμβούλια 41 ατόμων (!), ενώ ανάλογους, τεράστιους, αριθμούς έχουν και όλοι οι συγχωνευμένοι δήμοι των μεγαλουπόλεων. Ο Βύρωνας, η Ν. Σμύρνη, η Ηλιούπολη, το Καματερό, η Κηφισιά ή ακόμη και ο Λαγκαδάς (με 40.000 – 70.000 κατοίκους) διοικούνται σήμερα από 41 (!) δημοτικούς συμβούλους, τη στιγμή που ολόκληρος Δήμος της Αθήνας με 660.000 κατοίκους τα καταφέρνει με 49!
Υπάρχει ωστόσο και μία ακόμη «λεπτομέρεια» την οποία ελάχιστοι ανέδειξαν το 2010, διότι απλούστατα εξυπηρετούσε όλο το κομματικό σύστημα. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ακόμη και με τον «Καλλικράτη», αν ένας πολίτης ενδιαφερθεί να διεκδικήσει τον δήμο του, πρέπει απαραιτήτως να στελεχώσει ψηφοδέλτιο καλύπτοντας το 100% των θέσεων που αναλογούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης του και επιπλέον να εντοπίσει υποψηφίους και στις πρώην κοινότητες που τον πλαισιώνουν. Γι’ αυτό ακριβώς και παρουσιάσαμε το παράδειγμα της μικρής Στυλίδας. Διότι ηχεί τρελό, βέβαια, να πρέπει να εντοπίσει ο κ. Πανουργιάς κατ’ έλασσον 45 υποψηφίους για να διεκδικήσει τη δημαρχία μιας τόσο μικρής πόλης, γεγονός που προδίδει την πραγματική στόχευση της συγκεκριμένης ρύθμισης: να αποτρέψει νέους ανθρώπους μακράν των κομμάτων να μπουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατόπιν τούτων δεν πρέπει να απορεί κανείς γιατί βλέπουμε να ανακυκλώνονται στις πόλεις μας τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, όπως και γιατί οι γνωστοί «δημοτικοί πολιτικάντηδες» διαγκωνίζονται τις τελευταίες μέρες να βρουν όσο περισσότερους δημοτικούς συμβούλους μπορούν για να μας εντυπωσιάσουν με τεράστιες λίστες.
Θα περίμενε, βέβαια, κανείς ύστερα από 3,5 χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη» να έχει γίνει μια πραγματική αξιολόγηση του νέου συστήματος και οι αρμόδιοι όχι μόνον να αλλάξουν τη σκανδαλώδη αυτή ρύθμιση, αλλά να προχωρήσουν και στις εξόφθαλμες μειώσεις που απαιτούνται στα αναιτίως πολυάριθμα Δημοτικά Συμβούλια. Τι έκανε αντ’ αυτού το υπ. Εσωτερικών; Το είπαμε ήδη. Με αιφνίδια τροπολογία αύξησε κατά 50% τον αριθμό των υποψηφίων συμβούλων που μπορεί να κατεβάσει κάθε υποψήφιος δήμαρχος. Γιατί το έκανε; Μία εξήγηση υπάρχει. Οι αρμόδιοι σκέφτηκαν προφανώς ότι όσο περισσότεροι μπουν στα γαλάζια και στα πρώην πράσινα ψηφοδέλτια, τόσο το καλύτερο, καθώς θα τρέχουν να μαζεύουν σταυρούς και επομένως, θα αυξήσουν τις δυνάμεις τους…
Πιο μεγάλη η ζήτηση από την προσφορά
Οι επείγουσες ρυθμίσεις του υπουργείου Εσωτερικών» (ΦΕΚ 93, 14 Απριλίου 2014) που εισήγαγαν ξαφνικά τη δυνατότητα αύξησης των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων κατά 50% θα έχουν αρκετές παρενέργειες. Αρκετοί συνδυασμοί –που δεν ήταν γνωστοί ή και κατέβαιναν ως ανεξάρτητοι– ήδη δυσκολεύονταν να βρουν υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και είναι βέβαιο ότι τώρα θα δυσκολευτούν ακόμη περισσότερο, αν θέλουν να παρουσιάσουν αναλόγως πολυάριθμα ψηφοδέλτια με τους «κομματικά» ισχυρούς αντιπάλους τους.
Για να καταλάβει κανείς το πλήθος των υποψηφίων που θα δούμε στα ψηφοδέλτια, στον Δήμο Αθηναίων, όπου εκλέγονται 49 δημοτικοί σύμβουλοι (29 από τον νικητή και 20 από την αντιπολίτευση), κάθε συνδυασμός μπορεί πλέον να κατεβάσει ακόμη και 98 ονόματα (αντί 74 στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010).
Και αν στον Δήμο Αθηναίων η… προσφορά είναι, βέβαια, αυξημένη, σε μικρούς επαρχιακούς δήμους ήδη και πριν από τη νέα ρύθμιση κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, λόγω κρίσης, ζητούσαν από τις παρατάξεις να τους πληρώσουν ακόμη και το παράβολο της συμμετοχής προκειμένου να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο! Και βεβαίως οι υποψήφιοι δήμαρχοι ανταποκρίνονταν, για να μη νομίζουν οι δυνάμει ψηφοφόροι τους ότι δεν μπορούν να κλείσουν ψηφοδέλτια στο πλαφόν του επιτρεπόμενου αριθμού.
Ουδένα, βέβαια, απασχόλησε ακόμη και το κόστος του χαρτιού που άνευ λόγου θα πληρώσει η χώρα για τα ακόμη μεγαλύτερα ψηφοδέλτια που θα χρειαστούν για τους αναρίθμητους αυτούς υποψηφίους, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν έχουν καμία ελπίδα να εκλεγούν και θα μετέχουν στη διαδικασία μόνον προς άγραν ψήφων.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ)

Σχεδόν 100.000 αιτήσεις για το επίδομα από το κοινωνικό μέρισμα – Αναλυτικές οδηγίες

Εντυπωσιακό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος από το κοινωνικό μέρισμα που προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα. Το TAXISNET έχει πάρει, κυριολεκτικά, φωτιά, καθώς σχεδόν 100.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν μέσα στις πρώτες 24 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής.
Περίπου 32.000 αιτήσεις έχουν εκκαθαριστεί μέχρι στιγμής, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, και από αυτές έχουν απορριφθεί 20.000 αιτήσεις και έχουν γίνει δεκτές 12.000, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να περάσουν και από δεύτερο έλεγχο.
Για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως και τις 30 Απριλίου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Μαΐου. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Μαΐου, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουνίου. Για αιτήσεις που θα υποβληθούν από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου η καταβολή θα πραγματοποιηθεί έως και τις 10 Ιουλίου.
Όπως προκύπτει από τα ερωτήματα των πολιτών, τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες εν δυνάμει δικαιούχων για τις οποίες ζητούνται διευκρινίσεις. Πρόκειται για τους «φιλοξενούμενους», για όσους μένουν σε «παραχωρημένη κατοικία» και για τους «μακροχρόνια ανέργους».
Απαντώντας σε ερωτήσεις μέσω facebook ο γγ εσόδων Χ. Θεοχάρης αναφέρει τα εξής:
Κάποιες απλές – ελπίζω – οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης.
1. Δεν χρειάζεται να ρωτήσετε αν μπορείτε να το πάρετε ή όχι. Κάντε αίτηση και θα σας το πει το σύστημα.
Έτσι εσείς θα ξέρετε σίγουρα και εγώ θα γλιτώσω τις ερωτήσεις!
Εδώ κάνουν αίτηση με πάνω από 2 εκ. περιουσία, εσείς δεν θα κάνετε;
2. Η αίτηση ζητάει 3 πραγματάκια. Όχι περισσότερα, μόνο τρία. Πιο απλή δεν γίνεται.
- Πρώτον, τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ. Με αυτό δηλώνετε το σπίτι στο οποίο μένετε.
Δεν έχει σημασία ποιανού είναι.
Αν έχετε ποσοστό εσείς ή η μητέρα σας ή ο μυστηριώδης ευεργέτης του Great Expectations… Εξάλλου, αν νοικιάζετε, ιδιοκτήτης είναι ο σπιτονοικοκύρης! Τον αριθμό παροχής τον βρίσκετε στον λογαριασμό της ΔΕΗ.
Σπίτι που μένω, τσεκ!
- Δεύτερον, ποιοι μένουν *τώρα* στο σπίτι. Τώρα. Όχι το 2012, όχι το 2013, τώρα. Όλοι. Όχι οι μισοί, όχι μόνο οι ενήλικες όχι μόνο οι ανήλικοι, όχι μόνο οι άνω των 1,80 Τώρα και όλοι. Τόσο απλό. Δεν έχει σημασία τι είχε δηλωθεί πέρσι, μόνο ποια είναι η αλήθεια τώρα.
Όσοι μένουν μαζί μου, τσεκ!
- Τρίτον, λογαριασμό τραπέζης, ώστε να καταθέσουμε τα χρήματα αν δικαιούστε το επίδομα.
Τράπεζα για επίδομα, τσεκ!
Με αυτά τα 3 πραγματάκια το σύστημα εξετάζει τα κριτήρια εισοδήματος, περιουσίας και τεκμηρίων και σας λέει αν το δικαιούστε.
Σας το λέει ενδεικτικά. Θα θέλαμε ακόμη να κάνουμε κάποιους ελέγχους, ώστε να σιγουρέψουμε πως δεν κάνουμε λάθος στις απαντήσεις μας, οπότε δεν δίνουμε οριστική απάντηση. Μόλις τελειώσουμε τους ελέγχους θα σας ειδοποιήσουμε για αυτήν. Δεν περιμένουμε όμως να διαφέρει από την προσωρινή. Αν όμως συμβεί, ζητούμε συγγνώμη προκαταβολικά που σας δώσαμε λάθος ένδειξη.
Οι μακροχρόνια άνεργοι που απορρίφθηκαν θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία με τα περσινά εισοδήματα (όχι του 2012, αλλά του 2013), όμως θα περιμένουν μέχρι 30/6 με το πέρας υποβολής των φετινών δηλώσεων.
Κάποιους θα τους παραπέμψουμε για έλεγχο. Αν φιλοξενείστε και τώρα πείτε πως δεν ισχύει πια, θα ελεγχθούν οι δηλώσεις του 2014 για να δούμε αν θα δηλώσετε το ίδιο. Αν έχετε πολλούς φιλοξενούμενους στην δήλωση και τώρα δεν τους δηλώσετε είναι πιθανό να ελεγθείτε. Αν αλλάξετε την φιλοξενία σε δωρεάν παραχώρηση στην αίτηση θα το ελέγξουμε με την δήλωση του 2014. Αυτοί είναι κάποιοι από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσουμε. Κάποιους δεν σας τους λέμε, τους κρατάμε κρυφούς. Πρέπει να έχουμε και λίγο μυστήριο.
Ελπίζω να κάνετε την αίτηση χωρίς προβλήματα και να έχετε επιτυχία.
Αυτός είναι ο σκοπός μας.»

aftodioikisi.gr

Έως της συντελείας του αιώνος...

the_ressurrection_of_christ
Το Ευαγγέλιο που διαβάζεται όταν… οι περισσότεροι έχουν φύγει από τους ναούς μετά το “Χριστός Ανέστη”, το βράδυ της Ανάστασης, αποτελεί και τον πρόλογο στην ανάγνωση και κατανόηση του μεγάλου μυστηρίου του Χριστιανισμού.
Κατά Ιωάννην, λοιπόν:
“ΕΝ ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος, καὶ ὁ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν ὁ Λόγος. 2 Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν. 3 πάντα δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν. 4 ἐν αὐτῷ ζωὴ ἦν, καὶ ἡ ζωὴ ἦν τὸ φῶς τῶν ἀνθρώπων. 5 καὶ τὸ φῶς ἐν τῇ σκοτίᾳ φαίνει, καὶ ἡ σκοτία αὐτὸ οὐ κατέλαβεν.
6  Ἐγένετο ἄνθρωπος ἀπεσταλμένος παρὰ Θεοῦ, ὄνομα αὐτῷ  Ἰωάννης· 7 οὗτος ἦλθεν εἰς μαρτυρίαν, ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός, ἵνα πάντες πιστεύσωσι δι’ αὐτοῦ. 8 οὐκ ἦν ἐκεῖνος τὸ φῶς, ἀλλ’ ἵνα μαρτυρήσῃ περὶ τοῦ φωτός. 9  Ἦν τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, ὃ φωτίζει πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον. 10 ἐν τῷ κόσμῳ ἦν, καὶ ὁ κόσμος δι’ αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ ὁ κόσμος αὐτὸν οὐκ ἔγνω. 11 εἰς τὰ ἴδια ἦλθε, καὶ οἱ ἴδιοι αὐτὸν οὐ παρέλαβον. 12 ὅσοι δὲ ἔλαβον αὐτόν, ἔδωκεν αὐτοῖς ἐξουσίαν τέκνα Θεοῦ γενέσθαι, τοῖς πιστεύουσιν εἰς τὸ ὄνομα αὐτοῦ, 13 οἳ οὐκ ἐξ αἱμάτων, οὐδὲ ἐκ θελήματος σαρκός, οὐδὲ ἐκ θελήματος ἀνδρός, ἀλλ’ ἐκ Θεοῦ ἐγεννήθησαν. 14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν, καὶ ἐθεασάμεθα τὴν δόξαν αὐτοῦ, δόξαν ὡς μονογενοῦς παρὰ πατρός, πλήρης χάριτος καὶ ἀληθείας. 15  Ἰωάννης μαρτυρεῖ περὶ αὐτοῦ καὶ κέκραγε λέγων· οὗτος ἦν ὃν εἶπον, ὁ ὀπίσω μου ἐρχόμενος ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν. 16 Καὶ ἐκ τοῦ πληρώματος αὐτοῦ ἡμεῖς πάντες ἐλάβομεν, καὶ χάριν ἀντὶ χάριτος· 17 ὅτι ὁ νόμος διὰ Μωϋσέως ἐδόθη, ἡ χάρις καὶ ἡ ἀλήθεια διὰ  Ἰησοῦ Χριστοῦ ἐγένετο”.

Επτά τραυματίες από βαρελότο στη Σαντορίνη – Τρεις Αμερικανοί κι ένας Έλληνας νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα

ekrixi-varelota
7 άνθρωποι τραυματίστηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στη Σαντορίνη, και χρειάστηκε να μεταφερθούν εσπευσμένα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης.
Το βαρελότο έπεσε λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου στην Οία της Σαντορίνης, λόγω της μεγάλης ποσότητας πυρίτιδας που περιείχε ωστόσο προκάλεσε τους τραυματισμούς.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 3 Αμερικανοί (51,53 και 54 χρόνων ) οι οποίοι τραυματίστηκαν σοβαρά στο σώμα. Ένας 50χρονος Έλληνας τραυματίστηκε σοβαρά στα μάτια ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ένας 23χρονος Ελληνας και δύο Κύπριοι 24 και 27 χρόνων.
 Οι τρεις Αμερικανοί και ο 50χρονος Ελληνας μεταφέρθηκαν αρχικά στο κέντρο υγείας της περιοχής και στη συνέχεια με ιδιωτικό αεροπλάνο διακομίστηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.
Στους υπόλοιπους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς τα τραύματά τους ήταν επιπόλαια και επέστρεψαν στα σπίτια τους.
Το αυτοσχέδιο βαρελότο αποτελείτο απο χαρτί, σπάγκο, ναύλον και ποσότητα δυναμίτη. Οι δράστες το πετάξαν σε ενα σημείο όπου τα σοκάκια συγκλίνουν σε μια πλατεία, όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι πιστοί.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του νησιού έχουν γίνει δύο συλλήψεις ενώ αναζητούνται κι άλλοι.

XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΠΑΣΧΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΑΓΑΠΗ - ΕΙΡΗΝΗ - ΕΥΤΥΧΙΑ.
Μαζί με τις ευχές μας που απευθήνουμαι σε όλους και όλες εσας , τους φίλους που μας διαβάζεται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό , διασκεδάσεται παρέα μας με τραγούδια του τόπου μας , που επίλεξαμαι εμείς για σας και σας παρουσιάζουν οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ"  απο το Δερβένι για το Λαμπριάτικο γλέντι σας




Στη γέφυρα στα Λαλέικα (Χελυδόρι)


ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 1ο

ΠΥΡΓΑΚΗ μέρος 2ο

ΣΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΔΕΡΒΕΝΙ

Η κόρη από το Δερβένι ( Κάτω στην άκρη του γιαλού)

ΜΕΣ' ΤΑ ΑΓΙΩΡΓΙΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΛΕΖΑΣ...( 12 ΕΥΖΩΝΑΚΙΑ)

ΜΙΑ ΒΛΑΧΑ

ΣΤ' ΑΝΑΠΛΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΜΙΔΙ

Του Παπανίκα (Δημοτικά τραγούδια της Ορεινής Κορίνθιας)

Η ΧΡΥΣΩ ΔΕΝ ΕΦΑΝΕΙ (Πιτσαδέικο)

Βασίλω


Η Χρύσω δεν εφάνει


Ελληνοπούλες όμορφες

Η ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΙΝΑ

Ψηλά στη Φτέρη

Να 'χα 'να μήλο να ριχνα

Αιγιώτισσα

ιτια

Στης Ζήριας της Ραχούλες

Χωριατοπούλα του Μωριά

Τρεις βοσκοπούλες

Το Πάσχα των Ελλήνων



Με την Ανάσταση του Κυρίου, κορυφώθηκε, με λαμπρότητα, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.
Την Ανάσταση του Θεανθρώπου γιορτάζουν οι ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκατομμύρια πιστών έσπευσαν στις εκκλησίες για το «δεύτε λάβετε Φως» και το Χριστός Ανέστη με την αναβίωση εθίμων σε όλη την Επικράτεια.
Παρά τον ψυχρό καιρό εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες παρακολούθησαν την Ακολουθία της Ανάστασης,στον Άγιο Ιωάννη Δερβενίου όπου ο Ιερέας π. Ιωάννης Γιαννακάς αναφώνησε  το Χριστός Ανέστη  και οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν χαρμόσυνα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ




 ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ -- ΑΛΗΘΩΣ  ΑΝΕΣΤΗ !
Ανεστη Χριστος και Ζωη πολιτευεται! Ανεστη Χριστος και νεκρος ουδεις επι μνηματος. Χριστος γαρ εγερθεις εκ νεκρων, απαρχη των κεκοιμημενων εγενετο.

Το μήνυμα της Ανάστασης