Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ξύλο στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας! ΑΕΚτζήδες επιτέθηκαν στο δήμαρχο και έστειλαν στο νοσοκομείο 4 συμβούλους

 
Διακόπηκε λόγω… επεισοδίων το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας στο οποίο ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί το θέμα της ανάπλασης του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, κάτι που αφορά και την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ.

Οπαδοί της «Ένωσης» που μπήκαν στο δημοτικό συμβούλιο και παρακολουθούσαν τη συζήτηση επιτέθηκαν στους παρευρισκομένους με τον Δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο να φυγαδεύεται και να γλιτώνει τα χειρότερα την τελευταία στιγμή.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ τα είχαν με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας λόγω της θέσης του για την κατασκευή του γηπέδου της «Ένωσης» σε μία υπόθεση που εξελίσσεται καζάνι που βράζει. Να σημειωθεί ότι στον γενικό χαμό δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Καλαμπόκης στην προσπάθειά του να αποφύγει το πλήθος που του επιτέθηκε βρέθηκε στο έδαφος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Πάνος βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς έχει υποστεί σοκ.

Στον χώρο βρέθηκαν και πολίτες οι οποίοι συμμετείχαν στην κίνηση των 17 στο ΣτΕ κατά του γηπέδου της ΑΕΚ, οι οποίοι αποχώρησαν με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Στο νοσοκομείο


Τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς είχαν εμφανή κτυπήματα από τις επιθέσει που δέχτηκαν. Πρόκειται για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Πάνο και τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας Πρελορέντζο, Αντωναρόπουλο και Παπακώστα. Επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι ο σύμβουλος του δημάρχου κ. Μπαρούτας.

Ανακοίνωση δημάρχου

Με μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα και ονομαστικά στον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Γιώργο Αράπογλου, και τον κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό και πολιτικό υποκινητή των εκτρόπων που συνέβησαν

Η  ανακοίνωση του δήμου:


Ομάδα οπαδών της ΑΕΚ συγκεντρώθηκε σήμερα στο χώρο διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επρόκειτο να συζητήσει τον τρόπο υπεράσπισης του 'Αλσους, με αφορμή την απόρριψη από τη Διεύθυνση Δασών της μελέτης για την προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κ Αράπογλου, εκμεταλλευόμενος την παρουσία των οπαδών της ΑΕΚ και το κλίμα διχόνοιας και τρομοκρατίας που σκοπίμως καλλιεργείται και ενισχύεται το τελευταίο διάστημα, προσπάθησε να συνδέσει τη συζήτηση αυτή με την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, θέτοντας και απαιτώντας να συζητηθεί εκτός ημερησίας το θέμα του γηπέδου. Με αυτόν τον τρόπο πυροδότησε την εώς τότε ομαλή διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, δρώντας ως πολιτικός υποκινητής και ηθικός αυτουργός της χωρίς προηγούμενο τραμπούκικης επίθεσης των συγκεντρωμένων. Με σωματικές επιθέσεις, ξυλοδαρμό και απειλές κατά της ζωής δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οπαδοί προσπάθησαν να εκφοβίσουν και να χειραγωγήσουν τη νέα δημοτική αρχή.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης καθώς και ένας ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Θύμα της βίαιης επίθεσης έπεσε και δημοσιογράφος της πόλης μας.

Είναι πλέον φανερό ότι ενέργειες σαν τη σημερινή στρέφονται ευθέως κατά του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, της ίδιας της δημοκρατίας και του δικαιώματος του δημοτικού συμβουλίου να αποφασίζει ελεύθερα και δημοκρατικά.

Ως νέα δημοτική αρχή δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα υποκύψουμε στην τρομοκρατία.

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την πόλη μας από το πολεμικό κλίμα που κάποιοι εσκεμμένα καλλιεργούν και θέλουν να εγκαθιδρύσουν.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον ελεύθερο διάλογο, το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για τη διάσωση του Άλσους και την απόδοσή του στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και την κατασκευή ενός γηπέδου της ΑΕΚ με σεβασμό στο περιβάλλον και το Σύνταγμα.

Πηγές: e-alitheia.gr
contra.gr - airetos.gr