Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Παγώνουν τα εφάπαξ χιλιάδων δικαιούχων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα – Έρχεται μείωση μέχρι και 50%

 
Καμία νέα πληρωμή εφάπαξ δεν γίνεται από τα Ταμεία και οι δικαιούχοι τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα είναι στην αναμονή ήδη εδώ και ένα χρόνο.
Συγκεκριμένα, αυτοί που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο στόχαστρο είναι όσοι συνταξιοδοτήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2013 και μετά. Ήδη μιλάμε για 30.000 άτομα και κανείς αυτή τη στιγμή δεν ξέρει πότε θα πάρουν το εφάπαξ που δικαιούνται.
Ταυτόχρονα κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το ποσό που θα λάβουν τελικά. Τα Ταμεία περιμένουν βλέπετε ακόμη τον περίφημο συντελεστή βιωσιμότητας. Δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους μαθηματικούς τύπους που έχουν και πρέπει να δημιουργηθούν νέοι ώστε να μπορέσουν να δώσουν εφάπαξ.
Το πρόβλημα των Ταμείων ωστόσο είναι τεράστιο. Για την καταβολή των ποσών δεν υπάρχουν χρήματα και έτσι εάν ισχύουν οι νέοι μαθηματικοί τύπου υπάρχει κίνδυνος μειώσεων ακόμη και σε ποσοστό 50%.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, εξετάζεται μια λύση που θα μπορεί να μειώσει τις περικοπές. Αυτή δεν είναι άλλη από την καταβολή των εφάπαξ σε πολλές δόσεις. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθούν οι απώλειες για τους δικαιούχους όμως σε πολλές περιπτώσεις μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να περάσουν από 2 ως και 4 χρόνια.