Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Σε διαθεσιμότητα ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε καθαρίστρια

matkatharistria
Με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι καθαρίστρια στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.
Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με εντολή του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με σχετική Απόφαση, έθεσε σε διαθεσιμότητα τον αστυνομικό, ο οποίος στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, διαπιστώθηκε ότι είναι ο υπαίτιος της χειροδικίας σε βάρος διαδηλωτή, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, την 10-06-2014».
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών»