Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο Τσίπρας προχωρεί σε "επανίδρυση" του ΣΥΡΙΖΑ

Alexis-Tsipras
Στην πολιτική “επανίδρυση” του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, και αφού απορροφηθούν οι επικοινωνιακές εντυπώσεις από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί η βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά μη αναστρέψιμης φθοράς, και ο ανασχηματισμός δεν θα προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό, πέραν των όποιων προσωρινών εντυπώσεων.
Εξάλλου, η διαφορά του 4% που εξασφάλισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αποτελεί το εφαλτήριο της επιχείρησης πλήρους πολιτικής επικράτησης, με τον Αλέξη Τσίπρα να οικοδομεί το τελευταίο διάστημα ένα ευρωπαϊκό προφίλ, και την ίδια στιγμή να προχωρεί σε παρεμβάσεις που στέλνουν μηνύματα… καθησυχασμού των αγορών, ενώπιον του ενδεχομένου να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ τα ηνία της εξουσίας, πιθανότατα εντός του 2014.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο κομβικής σημασίας βήμα του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η πολιτική διεύρυνση του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον μεσαίο χώρο και το κοινωνικό κέντρο, προκειμένου να καλύψει και να εκφράσει τους πολίτες που ανήκουν στην ευρύτερη Κεντροαριστερά, αλλά και μετριοπαθείς ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς, οι οποίοι μέχρι σήμερα απέχουν.

ysterografa.gr