Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Έκπληξη Σαμαρά με Οικονομίδη στο ΥΠΟΙΚ!

ÁÈÇÍÁ-ÂÏÕËÇ-ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ.(EUROKINISSI-ÃÅÙÑÃÉÁ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÕ)
Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει αρχίσει. Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει βρεθεί και πρόσωπο – έκπληξη για το υπουργείο Οικονομικών. Ένα πρόσωπο που τις τελευταίες ημέρες δεν είχε ακουστεί. Πρόκειται για ομογενή οικονομολόγο, Νίκο Οικονομίδη!
Ο κ. Οικονομίδης είναι φίλος του Πρωθυπουργού, καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business, στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Μπέρκλεϊ.
Επίσης, ο Νίκος Οικονομίδης έχει εξαιρετικές σχέσεις και με το στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου. Μένει να δούμε αν τελικά θα είναι αυτός ο εκλεκτός και ασφαλώς αν θα πει το “ναι” στην πρόταση που του έχει γίνει.
Είναι φανερό πάντως πως έχουμε μπει στην τελική ευθεία και θεωρείται βέβαιο πια πως ο ανασχηματισμός θα κλειδώσει το μεσημέρι της Δευτέρας.
Πυρετός διαπραγματεύσεων
Αμετακίνητοι φαίνεται πως θα παραμείνουν η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Μανιάτης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι η Νίκη Τζαβέλα πιθανώς στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο υπουργείο Πολιτισμού καθώς επίσης ο Ιορδάνης Τζαμτζής και η Φεβρωνία Πατριανάκου.
Υπουργείο φαίνεται να αλλάζει ο Γιάννης Μιχελάκης, με τις πληροφορίες να τοποθετούν εκεί τον Μάκη Βορίδη, ενώ αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν αποκλείεται να είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Τα σενάρια περιλαμβάνουν τη μετακίνηση του Κ. Αρβανιτόπουλου από το υπουργείο Παιδείας στο Ναυτιλίας, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Συμεών Κεδίκογλου.
Την είσοδό του στην κυβέρνηση φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης φαίνεται πως θα μετακομίσει σε άλλη θέση καθώς δεν αποκλείεται να τον διαδεχθεί ο Λεωνίδας Γρηγοράκος με αναπληρωτή τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

ysterografa.gr