Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Για άλλη μία φόρα το παρακράτος της Ελλάδας εξασφάλισε την ομηρεία του Πρωθυπουργού. Με μία οριακή πλειοψηφία ο κ.Σαμαράς σήμερα τη νύχτα θα κληθεί να σχηματίσει τη Νέα Κυβέρνηση της χώρας με την έγκριση του κ.Βενιζέλου. Ο κ.Κουβέλης συνεχίζει ακλόνητος να προσφέρει στην Πατρίδα. Η νύχτα είναι ο καλύτερος σύμμαχος των σκοτεινών δυνάμεων που αναμένουν την κόπωση του κ.Σαμαρά για να αποσπάσουν στο τραπέζι των ανταλλαγών τα Υπουργεία που θέλουν να ελέγχουν.
Οικονομία, άμυνα και ανάπτυξη θα αποτελέσουν σκληρά πεδία μαχών και εκβιασμών. Ο κ.Αβραμόπουλος έχει καταστεί ανεπιθύμητος με τη στρατιωτική διπλωματία που αναπτύσσει επιτυχώς και κάθε δέλεαρ θα επιστρατευτεί για τη μετακίνησή του. Ακόμα και μία άδεια θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών θα βρεθεί για να μετακινηθεί και να αδειάσει τη γωνιά στους σκληρούς πατριώτες, ένστολους και μη, που μπορούν σε μια βραδιά να πετύχουν το μεγάλο στόχο της εθνικής αποσταθεροποίησης. Οι γεωστρατηγικές δυσκολίες που εμποδίζουν την υλοποίηση του παραπάνω διχαστικού σχεδίου μετατοπίζουν το ενδιαφέρον και στην οικονομία που είναι η μόνη απειλή για το παρακράτος. Ο κ.Στουρνάρας απομακρύνεται, επιτέλους και ήρθε η χρυσή ευκαιρία για τον έλεγχο των οικονομικών της χώρας. Ο νέος Υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει να έιναι προσωπική επιλογή του κ.Σαμαρά και θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια για να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής, κοινής συναλλαγής. Τέλος στην ανάπτυξη δις ευρώ της Ευρώπης περιμένουν για να εισέρθουν στη χώρα. Ποιοι θα τα λάβουν και ποιος θα τα μοιράει θα καθορίσει και τη Νέα Ελλάδα που είτε θα είναι η Παλαιά Ελλάδα με τα ίδια πρόσωπα και τα ευρωπαϊκά κουστούμια τους με μεγάλες τσέπες είτε θα αναδειχθεί το νέο που θα σώσει τη χώρα. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να χαθεί με τίποτα και η νύχτα θα είναι μακριά μέχρι τον τελικό νικητή.
Τόσο μακριά ώστε ο κ.Σαμαράς να αναγκαστεί να ενδώσει στις σειρήνες της καταστροφής. Λίγο η κόπωση, λίγο η τέχνη του λόγου, λίγο η νύχτα, λίγο η μέθη της εξουσίας το γκολ πρέπει να μπει. 
Το πρωί θα έχουν τελειώσει όλα. Τίποτα δεν πρέπει να αποφασιστεί στο φως. Η Νέα Ελλάδα μοιραία θα πεθάνει ή θα γεννηθεί την ημέρα του Αγίου Πνεύματος… 
 
http://thedayaftergr.blogspot.gr