Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Στην… παράταση το «ματς» Μητσοτάκη-Λοβέρδου – Τροπολογία παρατείνει τη διαθεσιμότητα των διοικητικών των Πανεπιστημίων

Την προσωρινή λύση της ολιγοήμερης (σ.σ. περίπου μιας εβδομάδας) παράτασης στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου, επέλεξε τελικώς η κυβέρνησης καθώς τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας δεν μπόρεσαν να βρουν κοινό τόπο στον ακριβή αριθμό των εργαζομένων που θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.
Συγκεκριμένα, το  υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα καταθέσει την Παρασκευή, τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ των οποίων η διαθεσιμότητα λήγει την Κυριακή 15 Ιουνίου.
«Η ρύθμιση αυτή κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας, καθώς και να δοθεί επαρκής χρόνος στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αιτήσεις μετά τη δημοσίευση της σχετικής ανακοίνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας ότι υιοθετήθηκε η πρόταση του κ. Λοβέρδου να επανατοποθετηθούν περισσότεροι από 600 από τους 1.136 εργαζόμενους και όχι 500 που ήθελε ο κ. Μητσοτάκης.

aftodioikisi.gr