Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ντόρα: Ανάγκη εθνικής συνεννόησης για το χρέος!

dora
Την ανάγκη για συνεννόηση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα μεγάλα εθνικά θέματα, αλλά και σε αυτό της ρύθμισης του χρέους, εκφράζει σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η πρώην υπουργός τονίζει ότι το συμφέρον του έθνους μπαίνει πάνω από οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον, γι’ αυτό απαιτείται ένα μίνιμουμ συνεννόησης αντί για πόλωση. Μάλιστα, σημειώνει πως θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση και για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Συνεπώς, θεωρεί πως η ΝΔ οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένει, όπως τονίζει, από τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί.
Η βουλευτής Επικρατείας επιμένει για την ανάγκη στροφής της Ν.Δ. στο Κέντρο, ενώ ζητά να ανοίξει ουσιαστικός διάλογος μέσα στην Κεντροδεξιά.
Αναφερόμενη στο μήνυμα των εκλογών, η κα. Μπακογιάννη σημειώνει πως σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση ήταν ένα μήνυμα δυσφορίας ενώ προς τον ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα των πολιτών ήταν πως ο λαϊκισμός έχει πλέον πεθάνει.
Η κ. Μπακογιάννη διευκρινίζει ωστόσο ότι ο λαός απέδειξε πως θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων.
Τέλος, για τον ανασχηματισμό και κυρίως τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, η Ντόρα Μπακογιάννη αναγνωρίζει, όπως λέει, τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Γιάννης Στουρνάρας, ωστόσο τονίζει πως «τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε τη φορολογική πολιτική για να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να ελαφρυνθούν οι πολίτες».

ysterografa.gr