Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: "O κ. Πνευματικός... φοβάται και απαξιώνει τον δημοκρατικό διάλογο, την άμεση ενημέρωση και θίγει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χθες Παρασκευή 11/4/2014 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η μαγνητοσκόπηση εκπομπής στο κανάλι ΗΛΕΚΤΡΑ με καλεσμένους τον υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και τον απερχόμενο δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό. Εκπομπή που είχε διαφημιστεί στη συνέχεια από το κανάλι για δυο ημέρες.
 Παρότι ο κ. Πνευματικός είχε εξ αρχής δεχτεί, είχε θέσει όρους για την συζήτηση που έγιναν ΟΛΟΙ αποδεκτοί,  δεν εμφανίστηκε στην εκπομπή παρά τις υπενθυμίσεις που του έγιναν από μέρους του τηλεοπτικού σταθμού.
Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε με παρόντα μόνο τον κ. Νανόπουλο καθώς η θέση του δημάρχου παρέμεινε κενή , και προβλήθηκε στην προγραμματισμένη ώρα.
Μετά την αποδοχή της πρόσκλησης του σταθμού ΗΛΕΚΤΡΑ από τους κυρίους Νανόπουλο και Πνευματικό, και αφού είχε αρχίσει η διαφήμισή της, ο κ. Νανόπουλος δέχτηκε πρόσκληση από τον σταθμό SUPER για αντίστοιχη εκπομπή. Η εκπομπή αυτή θα προβαλλόταν την ίδια ώρα με την συμφωνηθείσα στον σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ. Ο κ. Νανόπουλος από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τον σταθμό Super για τις ενστάσεις του εξαιτίας του αντιδεοντολογικού χαρακτήρα της ταυτόχρονης προβολής των δυο υποψηφίων σε διαφορετικά κανάλια. Δεν θέλησε να γίνει συνεργός στα γνωστά πολιτικά και επικοινωνιακά τερτίπια που εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως ήθελε να κάνει ο κ. Πνευματικός και το κανάλι SUPER.
Ο απερχόμενος δήμαρχος προφανώς φοβάται και απαξιώνει τον δημοκρατικό διάλογο, την άμεση ενημέρωση και θίγει το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών, δυστυχώς με τη βοήθεια των φίλων του σε συγκεκριμένα, στρατευμένα, γνωστά πλέον για την δράση-λάσπη τους ΜΜΕ.
Ο κ Νανόπουλος είναι ξεκάθαρα υπέρμαχος της συμμετοχής όλων των υποψηφίων σε συναντήσεις, σε τηλεοπτικές εμφανίσεις και σε οποιασδήποτε μορφής συζήτηση αρκεί να τηρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας.
Επιβάλλεται η ανταλλαγή απόψεων και οραμάτων του κάθε υποψηφίου για τον δήμο μας, ώστε ο Κορίνθιος πολίτης να έχει την δυνατότητα να ακούσει, να γνωρίσει, να κρίνει  και να αποφασίσει εκείνη την πρόταση που θεωρεί πως μπορεί να ωφελήσει την ζωή του και τον τόπο του.
 Ο κ. Νανόπουλος θα ήθελε να αναφέρει σε όλους τους συνυποψήφιους του πως τους τιμά και είναι πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τηλεοπτική συζήτηση μαζί τους σε κανάλια που τηρούν τη στοιχειώδη δεοντολογία.

Κόρινθος 11 Απριλίου 2014

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ Δ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ