Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Λάμπρος Μπούκλης: ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΠΛΑΪ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Φίλες και Φίλοι Πελοποννήσιοι,

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Για τριάμιση χρόνια, με αίσθημα ευθύνης, εργατικότητα και ανιδιοτέλεια παλέψαμε εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου και ταξιδέψαμε σε κάθε γωνιά της Πελοποννήσου όπου και όποτε κάτοικοι και φορείς ζητούσαν την συνδρομή μας. 
Αμισθί και με τα έξοδα από την τσέπη μας προσπαθήσαμε να επισκεφτούμε και να ευαισθητοποιήσουμε Δήμους και Πολίτες σε θέματα ανακύκλωσης ανά την Περιφέρεια.

Τα 3,5 χρόνια της θητείας μας, ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν εκμεταλλευτήκαμε πολιτικές γνωριμίες, δεν εκτελέσαμε  επαγγελματικές συνεργασίες με Πελοποννησιακές ιδιωτικές εταιρείες, ΟΤΑ ή Περιφέρεια.

Χωρίς καμία αγάπη για θέσεις και καρέκλες παραιτηθήκαμε από την θέση του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ελευθερόφρονα, ασυμβίβαστα και ανεξάρτητα θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τα επόμενα χρόνια.

Για εμάς προέχει η επιβίωση των Πολιτών από την προσωπική πολιτική "επιβίωση" με όποιο κόστος.

Παρά τις τιμητικές προτάσεις, που εξασφάλιζαν σε μεγάλο βαθμό την εκλογή μας, από αρκετούς από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και από τον νυν Περιφερειάρχη δεν θα μετέχουμε στις εκλογές του Μαϊου 2014.

Σαν γνώμονα έχουμε το συνειδησιακό μας καθήκον έναντι των πολιτών και της πατρίδας μας.

Για αυτό το λόγο σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής στηρίζουμε το ευρωψηφοδέλτιο "ΠΡΑΣΙΝΟΙ" όπου μετέχει ο νυν και ιδιαίτερα δραστήριος Πράσινος Ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος.

Σε επίπεδο Περιφέρειας Πελοποννήσου οφείλουμε συνειδησιακά να αποδώσουμε "τα του Καίσαρως τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ".

Στηρίξαμε ότι θεωρήσαμε θετικό για την Πελοπόννησο και αντιπαρατεθήκαμε πάντα με τεκμηριωμένες προτάσεις σε ότι θεωρούσαμε λανθασμένο ή επιδεχόμενο βελτίωσης.
 
Δυστυχώς, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές δεν βλέπουμε τις υπό συγκρότηση περιφερειακές παρατάξεις να έχουν κάποιο σχέδιο διακυβέρνησης της Περιφέρειας, να αντιπαρατάξουν στο υφιστάμενο της Περιφερειακής Αρχής.

Σκόρπια λόγια, γενικολογίες,αναμασήματα κάποιων δικών μας δελτίων τύπων αλλά δυστυχώς χωρίς ολοκληρωμένο πλάνο ανά τομέα και συνολικό Στρατηγικό Πρόγραμμα με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και κοστολόγηση. 

Δεν είδαμε άλλωστε 3.5 χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο να φέρνουν ρεαλιστικές προτάσεις ή έστω προτάσεις οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας. Κατά ποσοστό 99% καταψήφιζαν τα πάντα χωρίς αντιπρόταση.
Η παράταξη του κου Δράκου, όσο ο ίδιος αρχικά μετείχε στις συνεδριάσεις παρουσίασε και θέσεις και αντιπροτάσεις, με φθίνουσα παραγωγική δραστηριότητα. 

Οι εποχές και για την χώρα και για την Πελοπόννησο είναι κρίσιμες.
Η θεωρια του άσπρου και του μαύρου έχει περάσει ανεπιστρεπτί, όπως κατ' επανάληψη τονίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Η Περιφερειακή αρχή έκανε και σωστές αλλά και λάθος επιλογές.

Πρέπει να κρατήσει η Περιφερειακή αρχή τα σωστά, να διορθώσει, να επιταχύνει και να βελτιστοποιήσει τα λοιπά.

Θα είμαστε δίπλα πάντα κριτικά και δημιουργικά για να μπορέσει η Πελοπόννησος να επιταχύνει και να πάψει η Κορινθία να είναι ο φτωχός συγγενής, όπως συνεχώς αποδεικνύαμε.

Η οκνηρία, ο τυχοδιωκτισμός , η ιδιοτέλεια και ο τεχνοκρατικός αναλφαβητισμός πρέπει να αντικατασταθούν με την δημιουργικότητα, την εργατικότητα, την καινοτομία και την αποτελεσματικότητα. 

Σε αυτόν τον δρόμο της δημιουργίας προσπάθησε η νυν περιφερειακή Αρχή και σε αυτόν τον δρόμο θα είμαστε παρόντες προκειμένου να διορθωθούν οι αμέλειες, να επιταχυνθεί το έργο και να βελτιστοποιηθεί η πορεία. 

Ο στόχος πρέπει να είναι κοινός: η μετατροπή της Πελοποννήσου σε περιφέρεια της Αειφορίας με πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία, τον τόπο και τους πολίτες. Τον αγώνα για την επίτευξη αυτού του στόχου εγγυούμαστε και εμείς με την συνέχιση της παρουσίας μας και την ασυμβίβαστη πορεία μας. 


Λάμπρος Μπούκλης
Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Επικεφαλής Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά

Εκλεγμένο Μέλος στην Ενωση Περιφερειών Ελλάδας (www.enpe.gr)