Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Κώστα Μπακογιάννη στη Λειβαδιά και ανακοίνωση υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων Βοιωτίας

Εμφάνιση Εγκαίνια Λιβαδειάς 4.JPG

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» και την παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων στη Βοιωτία έκανε το βράδυ της Πέμπτης 24 Απριλίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού Κώστας Μπακογιάννης στη Λειβαδιά. 
Προερχόμενος από το μαρτυρικό και ηρωϊκό Δίστομο, όπου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, ο Κώστας Μπακογιάννης κάλεσε τους Βοιωτούς πολίτες να δώσουν μαζί τη σύγχρονη μάχη, που απαιτεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων, η πρόοδος και η ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας.

Εμφάνιση Εγκαίνια Λιβαδειάς.JPG«Η Στερεά μπορεί να είναι η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση. Εμείς θα μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας. Αλλώστε, έχουμε πληρώσει ως κοινωνία και χώρα ακριβά το κόστος των αστοχιών και των ψεμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.
Μιλώντας για τη νέα αντίληψη, που διακατέχει τον ίδιο και την ομάδα με την οποία διεκδικεί την Περιφέρεια σημείωσε «επιμένουμε στη γλώσσα του ρεαλισμού. Δεν καταθέτουμε ευχολόγιο. Δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες. Έχουμε ρεαλιστικές προτάσεις, κοστολογημένο πρόγραμμα και σχέδιο. Δεν μπαίνουμε στη λογική των επικοινωνιακών τεχνασμάτων. Περνάμε από τη θεωρία στην πράξη».

Εμφάνιση Εγκαίνια Λιβαδειάς 5.JPGΝωρίτερα, η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά δίνοντας το λόγο στον Κώστα Μπακογιάννη ευχήθηκε «οι παλιές διαχωριστικές γραμμές να είναι τα χαρακώματα της μάχης μεταξύ της προόδου και της οπισθοδρόμησης». Όπως υπογράμμισε, η ίδια αλλά και η κοινωνία κάνει επιλογές στη βάση της απαίτησης των καιρών, που δεν αφήνουν περιθώρια σε μοναχικούς δρόμους.

Με τη φράση «συμπορευόμαστε, συνεργαζόμαστε» η κ. Παπαθωμά έδωσε το στίγμα της και εκτίμησε ότι «ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα, μα πάνω απ΄ όλα αίσθηση συνεννόησης, χωρίς κραυγές και ακρότητες, αγνοώντας τις σειρήνες του άκρατου λαϊκισμού και τον πειρασμό της ακραίας πόλωσης».
Μιλώντας για το συνδυασμό «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» τόνισε ότι αποτελεί «μια αυτοδιοικητική πρόταση, που εμπεριέχει πολιτικές συναινέσεις, συνθέτει, ενώνει, διατηρεί το δικαίωμα της αυτονομίας» και μια «ισχυρή κοινή δημιουργική δύναμη».
Χωρίς να παραγνωρίσει τις διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες που μένουν, όπως είπε, ανέπαφες μίλησε για τον κοινό στόχο: να βγει η Στερεά Ελλάδα και η Βοιωτία από την κρίση.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα του συνδυασμού δήλωσε πως περιέχει «ορθολογικές προτάσεις και κοστολογημένες δράσεις, ένα πρόγραμμα με σεβασμό στην οικονομία, που έρχεται από τη φράση ‘οίκον νέμειν’, δηλαδή, διαχείριση του οίκου μας».

Εμφάνιση Εγκαίνια Λιβαδειάς 2.JPG
Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στη Βοιωτία  με αλφαβητική σειρά είναι:
·            Γιώργος Αναστασίου, από τη Θήβα, Δικηγόρος
·        Γιώργος Ανδρέου, από την Αράχοβα, δικηγόρος και Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Αράχοβας.
·     Λούκας Γκικόπουλος, από το Θούριο Βοιωτίας και μόνιμος κάτοικος Λιβαδειάς, αγρότης, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
·         Γιάννης Κίνιας, από το Δίστομο Βοιωτίας, μηχανολόγος μηχανικός και λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
·         Πέτρος Μακρόπουλος, από τη Λιβαδειά, πολιτικός μηχανικός, πρώην πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας. 
·         Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη, από τη Θήβα
Δικηγόρος και Πολιτευτής Νομού Βοιωτίας.
·         Χριστίνα Μαντή, από το Δήμο Τανάγρας, οδοντίατρος, διευθύντρια του πρώην ΕΟΠΥ Οινοφύτων.
·         Κώστας Μπακομήτρος, κάτοικος Λεύκτρων, πρώην Αντινομάρχης και Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας. Πρώην θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
·         Σπύρος Παπαχριστοδούλου, από τις Πλαταιές, μηχανικός αυτοματισμών.
·         Γιάννης Περγαντάς, από τη Λιβαδειά, Ιατρός-Ειδικός Παθολόγος. Γενικός Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς.
·         Γιάννης Ραχούτης, από το Μαυρομάτι. Μηχανολόγος Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιών & Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου-Θεσπιών.
·         Χάρης Σανιδάς, από τη Λιβαδειά, πολιτικός μηχανικός και εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου.
·         Δημήτρης Σύρμος, από τη Λιβαδειά,
μηχανολόγος μηχανικός και επιχειρηματίας.
·         Γιάννης Ταγκαλέγκας, από τη Λιβαδειά, γιατρός, τέως γενικός γραμματέας ένωσης νοσοκομειακών ιατρών Βοιωτίας.
·         Γιώργος Τζαβάρας, από τον Ορχομενό, αγρότης, πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ορχομενού.
·         Χρήστος Χρήστου, εκπαιδευτικός, διευθυντής στο Γενικό Λύκειο Σχηματαρίου, γραμματέας της Ε.Λ.Μ.Ε Βοιωτίας.
·         Γιώργος Ψυχογιός, από το Ύπατο Θήβας, δικηγόρος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος.