Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Στα πλέι-οφ με τη σφραγίδα Μπαράλες o Aστέρας Τρίπολης , πέρασε 0 - 1 στην Ξάνθη


Στα πλέι-οφ με τη σφραγίδα Μπαράλες (vds+pics)
Εξι αγώνες απέμειναν και το όποιο άγχος μπορεί να είχαν στην Τρίπολη αναφορικά με την συμμετοχή τους και στα φετινά πλέι οφ, παύει να υπάρχει. Ενα γκολ του Μπαράλες στο 60΄ήταν υπεραρκετό για να χαρίσει τη νίκη στον Αστέρα, που έφυγε από τα Πηγάδια επί της Ξάνθης με τους τρεις βαθμούς που τον ηρεμούν για τα καλά στο φινάλε της κανονικής περιόδου.

Αντιθέτως η ακριτική ομάδα θα πρέπει να ζήσει ακόμα με την αγωνία, να περιμένει και να μάχεται ώστε να εξασφαλιστεί και μαθηματικά.
Η ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του Στάϊκου Βεργέτη ήταν αυτή που σε ένα ακόμη ματς έκανε την διαφορά.
Στο πρώτο ημίχρονο σε τρεις περιπτώσεις (23΄, 29΄, 36΄)θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που μάταια προσπαθούσαν να πατήσουν την περιοχή τους και να κάνουν μια ευκαιρία της προκοπής.
Με την επανάληψη, ο Αστέρας έδωσε χώρους στους γηπεδούχους που δεν τους εκμεταλλεύθηκαν και στην κόντρα οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν στο 60΄όταν ο Ντε Μπλάσις βρήκε τον Μπαράλες ο οποίος με ψηλοκρεμαστό πλασέ -και αφού η μπάλα βρήκε και πόδι αντιπάλου- νίκησε τον Κυριακίδη. Η Ξάνθη με τις αλλαγές του Κεχαγιά από κει και μετά πίεσε και έχασε την μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει, με το μακρινό σουτ του Κάλβο που τράνταξε το κάθετο δοκάρι.
ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι (77΄Μαρίν), Παϊτο, Ντε Γκουζμάν, Φλίσκας, Κάλβο, Μάνταλος (83΄Τριάδης), Σολτάνι, Σολάρι (70΄Ράνος)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Λούϊ, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Εντό, Ζησόπουλος, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις (83΄Ναβάρο), Καράσκο (74΄Κάφα), Μπαράλες (89΄Χουάνμα).

Της... αλλαγής έγινε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» στο 1-1 του ΟΦΗ με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Της αλλαγής παικτών αλλά και συναισθημάτων, μιας και δύο ποδοσφαιριστές που πέρασαν στα τελευταία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, ο Λιονέλ Νούνιες (στο 85') και ο Κριστιάν Τσάβες (στο 92') ήταν αυτοί που πέτυχαν τα τέρματα της αναμέτρησης. Με τα συναισθήματα να διαφοροποιούνται στις… καθυστερήσεις, μιας και τα πανηγύρια στις κερκίδες του «Γεντί Κουλέ» για τη διαφαινόμενη νίκη, διαδέχθηκε ο προβληματισμός.
 
ΟΦΗ: Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπανούσης (79' Νούνιες), Παπάζογλου, Ντουντού, Ζε Εντουάρντο (60' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράγης (75' Ροβίθης), Μιλιάζες, Μακρής, Στάθης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Κολοβέτσιος, Ίλιτς, Τζουκαλάς, Μιχαήλ (76' Στρούνα), Κοροβέσης (75' Τσάβες), Βίλα, Ντάσιος, Ακόστα (71' Λίλα).
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος