Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οικολογικοί σχολικοί λαχανόκηποι στα σχολεία του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων

Εμφάνιση ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ 2014.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Υπηρεσία Πρασίνου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Θανάσης Μουζάκης σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Ά/θμιας Εκπαίδευσης κα. Σταυρούλα Λέζου και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής ΄Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, κ. Ιωάννη Κακούρο, συνέχισε και φέτος το πρόγραμμα δημιουργίας οικολογικών σχολικών λαχανόκηπων στα σχολεία του Δήμου .

Οι λαχανόκηποι αυτοί, αφορούν το 1ο Δημοτικό Λουτρακίου, το 2ο Δημοτικό Λουτρακίου, το 3ο Δημοτικό Λουτρακίου , το Δημοτικό Περαχώρας, το Δημοτικό Ισθμίων , το 1ο και το 2ο Δημοτικό Αγίων Θεοδώρων.

Επίσης φυτεύτηκαν δέντρα, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Λουτρακίου  καθώς και στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίων Θεοδώρων.

Την δημιουργία των λαχανόκηπων και αναλυτικότερα, τα φυτά (χειμερινά ήδη λαχανικών και αρωματικά φυτά) τα λιπάσματα, τα αρδευτικά συστήματα, καθώς και την προετοιμασία εδάφους  που χρειάστηκε, ανέλαβε η Υπηρεσία Πρασίνου σε συνεργασία με τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολείων.

Με τους σχολικούς κήπους , εκτός από την πράσινη ανάπλαση του χώρου, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στην περιβαλλοντική  εκπαίδευση, καθώς η φύτευση έγινε με την συμμετοχή τους,  σε όλα τα σχολεία.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, θέλει να ευχαριστήσει θερμά,  τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα τους μαθητές, για την θερμή υποδοχή και συμμετοχή τους, στις  περιβαλλοντικές δραστηριότητες των σχολείων.