Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο Ψυχάρης πετάει το γάντι στον Τσίπρα για τη διαπλοκή

Stavros-Psixaris
Τη δική του απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, για όσα υποστήριξε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί της διαπλοκής στον χώρο των ΜΜΕ, δίνει ο εκδότης του “Βήματος της Κυριακής” Σταύρος Ψυχάρης, με άρθρο το οποίο υπογράφει στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, με τίτλο “Επιτέλους ονόματα!”.
“Επιτέλους! Ας συμφωνήσουν σε κάτι οι κυβερνώντες, και οι πράγματι (;) διεκδικούντες την εξουσία. Και εμείς μαζί τους, αν μιλάνε σοβαρά!
.. Διότι, κάθε τόσο, όταν είναι στην αντιπολίτευση μιλάνε για τα Μέσα Ενημέρωσης, για συμφέροντα, για διαπλεκόμενους, αποφέρουν όμως να αναφέρουν ονόματα, και συνήθως θολώνουν τα νερά, καθώς οι πρώην υπάλληλοι ξιφουλκούν κατά του πρώην εργοδότη, για να γίνουν τελικώς περίγελος της δημόσιας ζωής:
Όπως ο βήχας, η αληθής διαπλοκή ΔΕΝ αποκρύπτεται. Ιδίως όταν υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο!…
Διαπρύσιοι κήρυκες μιας ηθικής που γίνεται λάστιχο, κατά περίπτωσιν. Αδιάβαστοι, υβρίζουν και απειλούν για να αποχωρήσουν ακροποδητί από τη σκηνή, μόλις έρχεται η ώρα του λογαριασμού.
Πού είναι οι νταβατζήδες του Μπαϊρακτάρη; Γιατί θα μείνει στην Ιστορία η πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου; Και τώρα: Θα έχουν συνέχεια οι εξαγγελίες του του κ. Τσίπρα περί λύσεως από μηδενικής βάσεως του προβλήματος των Μέσων Ενημερώσεως;
Είναι φανερόν ότι οι εκάστοτε επιτιθέμενοι στα Μέσα Ενημερώσεως δεν αναφέρονται στις εφημερίδες. Οι… καναλάρχες είναι ο στόχος. Οι καταγγέλλοντες, όπως προχθές ο αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως δεν αναφέρουν ονόματα. Δεν τα ξέρουν; Γιατί δεν ρωτούν;
Επιτέλους, ας μιλήσουμε με ονόματα. Ο φερετζές των εξωχώριων εταιρειών κουρελιάζεται”, αναφέρει στο άρθρο του ο εκδότης του “Βήματος της Κυριακής” Σταύρος Ψυχάρης.

ysterografa.gr

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Προσυνεδριακή Στάση για τους Απόδημους Έλληνες.

Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής το Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή, βουλευτών, ευρωβουλευτών και άλλων στελεχών του κόμματος, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθεί η Προσυνεδριακή Στάση για τους Απόδημους Έλληνες.
Σήμερα, θα διεξαχθεί η κεντρική εκδήλωση όπου θα γίνει εκτενής διάλογος ενόψει του 9ου Τακτικού Συνεδρίου, αλλά και για τα θέματα που σχετίζονται με τον Απόδημο Ελληνισμό.

Η φωτογραφία του Μπολτ που προκάλεσε σάλο

Yusein-Bolt
Αντιδράσεις σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ έχει προκαλέσει φωτογραφία του Γιουσέιν Μπολτ που δημοσιεύτηκε, και δείχνει τον ταχύτερο άνθρωπο του πλανήτη των τελευταίων ετών, να κάθεται δίπλα σε ένα κρεβάτι, και να δείχνει απλωμένες μπλούζες, με μηνύματα υπέρ της χρήσης ινδικής κάνναβης.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε και στα social media,  και προκάλεσε θύελλα αρνητικών σχολιών, από όσους τόνιζαν στον Μπολτ ότι πρέπει να είναι προσεκτικός στα μηνύματα που περνάει, καθώς αποτελεί ίνδαλμα.

Πανηγυρική τελετή Λήξης του Ράλι Ακρόπολις στο Λουτράκι (video)

Όνειρο ήταν και πάει - Ήττα του ΠΑΟ Λουτρακι στη Ραφήνα από την Θύελλα που ανέβηκε στη Γ' Εθνική

O A. O. Λουτρακίου ηττήθηκε σε αγώνα μπαράζ με 2-0 στη Ραφήνα από την τοπική Θύελλα , η οποία  κέρδισε την άνοδό της στη νέα Γ' Εθνική κατηγορία. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν στο 43' ο Χαρακτιδης με φαουλ και με αυτογκόλ ο Παινεσης στο 80'. Εν΄΄ω οι "ορανιέ" επαίζαν από το 70' με δέκα παίκτες λόγω  αποβολής του Μαυρέλη .Ο Α. Ο. Λουτρακίου από τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στην Α1 Κορινθίας. Μετά την παραπάνω εξέλιξη από την Α1 υποβιβάζεται στην Α2' Κορινθίας και Εθνικός Ξυλοκέριζας

Χορεύει" στο ρυθμό των Ρίχτερ η Αχαΐα - Νέες σεισμικές δονήσεις σε Αίγιο και Πάτρα

 

Δύο νέες σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο προβληματισμό στην επιστημονική κοινότητα η οποία ωστόσο δηλώνει πως παρατηρεί το φαινόμενο.

Όπως γράφει το patrastimes, συνολικά μέσα σε 48 ώρες, στην περιοχή του Αιγίου και της Πάτρας έχουν καταγραφεί περισσότερες από δέκα δονήσεις, η ένταση των οποίων κυμαίνεται από 2,6 έως 3,9 Ρίχτερ και δεκάδες άλλες των οποίων η ισχύς ήταν κάτω από 2 Ρίχτερ.

Το χρονικό των δονήσεων

02-06-2013, 04:48, 2.6 R, 2 χλμ Δυτικά - Νοτιοδυτικά του Αιγίου

02-06-2013, 04:24, 3.6 R, 23 χλμ Νότια - Νοτιοδυτικά της Πάτρας

01-06-2013, 21:39, 3.1 R, 2 χλμ Νοτιοδυτικά του Αιγίου

01-06-2013, 13:10, 2.6 R, 1 χλμ Δυτικά του Αιγίου

01-06-2013, 02:27, 2.9 R, 2 χλμ Νοτιοδυτικά του Αιγίου

31-05-2013, 20:48, 2.8 R, 2 χλμ Νότια του Αιγίου

31-05-2013, 14:34, 3.0 R, 2 χλμ Δυτικά - Νοτιοδυτικά του Αιγίου

31-05-2013, 13:01, 2.8 R, 3 χλμ Νότια του Αιγίου

31-05-2013, 11:57, 3.9 R, 4 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά του Αιγίου

31-05-2013, 11:56, 3.6 R, 4 χλμ Νοτιοανατολικά του Αιγίου

Το απίστευτο γραπτό των μαθηματικών έγινε τραγούδι (VIDEO)


 Το γραπτό που παρέδωσε ο μαθητής από τη Θεσσαλονίκη στις εξετάσεις των μαθηματικών, έκανε το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας έκπληξη και γέλια. Τώρα ήρθε μάλλον η ώρα του να μελοποιηθεί...
Το απίστευτο γραπτό που παρέδωσε μαθητής, ο οποίος έδωσε εξετάσεις στα μαθηματικά και το πρωτοείδαμε στο ThessToday ενέπνευσε μια παρέα μουσικών που τελικά το έκαναν τραγούδι.

Δείτε το video που ανέβασαν στο Youtube:


Στη φωτογραφία η... πρωτότυπη πηγή έμπνευσης:

newsit.gr

Εξέγερση στη Τουρκία κρίση στο Αιγαίο; "Είμαστε έτοιμοι για όλα" λέει η Αθήνα που ανησυχεί


 “Παρακολουθούμε τα πάντα , περιμένουμε οτιδήποτε, είμαστε έτοιμοι για όλα”. Η απάντηση από κορυφαίο αξιωματούχο που βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της ηγετικής πυραμίδας των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η ερώτηση ήταν αν ανησυχεί ότι η κρίση που αντιμετωπίζει το καθεστώς Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας μπορεί να εξαχθεί στο Αιγαίο. Το σενάριο αυτό πάντα προκύπτει όταν η Τουρκία έχει θέμα. Ωστόσο αφήνοντας τα σενάρια και κοιτώντας πίσω την πραγματικότητα και την ιστορία ,διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία έκανε την κίνηση της κλιμάκωσης όταν η Ελλάδα είχε σοβαρό πρόβλημα. Θα πείτε δεν έχει; Έχει αλλά μάλλον δεν εννοούμε το ίδιο.

Σταθερά έχουμε υποστηρίξει εδώ στο Onalert ότι η Τουρκία όσο νοιώθει ότι η Ελλάδα διατηρεί σε αξιοπρεπείς έστω “στροφές” τη λειτουργία της αμυντικής της μηχανής , δεν πρόκειται να τολμήσει κρίση τέτοιας έντασης που να μας ανησυχήσει σοβαρά. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι δυσάρεστο , εκνευριστικό και ταπεινωτικό να βλέπει ο Έλληνας πολίτης ένα τουρκικό πλοίο να φθάνει ανοιχτά της Αττικής και να πλέει επί 12 ώρες στο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους της Τουρκίας. Να “χτίσουν” πεποίθηση νίκης, να “τραυματίσουν” την ψυχολογία της ελληνικής κοινής γνώμης. Υπάρχουν κι άλλοι στόχοι βέβαια που δεν μπορούν να απαλύνουν την οργή για την ανοχή μας αλλά πρέπει να τους γνωρίζουμ ε και να τους συνεκτιμούμε . Όπως για παράδειγμα ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να μάθουν να κυβερνάνε πλοία στο Αιγαίο. Η “ατζαμοσύνη” τους είναι μυθική και από τη μία διασκεδάζει τους δικούς μας καπεταναίους ,αλλά από την άλλη τους εχει και στην “πίεση” γιατί η άγνοια των Τούρκων για τα βασικά πολλές φορές οδηγεί σε συνθήκες σύγκρουσης. Και βέβαια οι αλαζονικές βόλτες στο Αιγαίο έχουν κι ένα στοιχείο εκνευρισμού κάποιες φορές.

Το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί όπως έλεγε πριν μερικές μέρες αξιωματικός του ΠΝ “μέσα σε δευτερόλεπτα”, εννοώντας ότι το Ελληνικό ΠΝ θα μπορούσε να βυθίσει ένα τουρκικό πλοίο . Αλλά όπως πρόσθετε ο ίδιος αυτό είναι απόφαση της όποιας πολιτικής ηγεσίας που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Εδώ είναι το θέμα που έχουμε και είναι πιστέψτε μας σοβαρότερο από το οικονομικό.

Όχι μόνο η σημερινή κυβέρνηση αλλά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων δεν ασχολήθηκαν ποτέ σοβαρά και υπεύθυνα με το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζει η χώρα τις συνεχώς κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις. Και υπάρχουν πολλά στάδια για να “κόψεις το βήχα” στον αντίπαλο πριν φθάσεις στο έσχατο και αρχίζεις να πατάς κουμπιά πυροδότησης. Ποτέ όλα αυτά τα χρόνια δεν έβαλε η Ελλάδα κόκκινες γραμμές. Ή για την ακρίβεια παρίστανε ότι έβαζε και στην πρώτη μικρή πίεση τις εγκατέλειπε και πήγαινε πιο πίσω. Αυτό έχουν “διαβάσει” οι Τούρκοι και σταδιακά αυξάνουν την πίεσή τους .

Οι ταραχές στην Άγκυρα είναι απολύτως λογικό να θέτουν την Αθήνα σ΄ αυτό που συνηθίζουμε να λέμε “κόκκινο συναγερμό”. Το θέμα είναι να υπάρχει όχι μόνο στα λόγια και στις “διαρροές” προς τους δημοσιογράφους. Σημασία έχει να είμαστε όλοι πρώτα απ΄ όλα ψύχραιμοι αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την νομιμότητα την οποία μόνο εμείς μπορούμε να επικαλεστούμε.

Από την άλλη τα όσα γίνονται στην Τουρκία νομίζουμε ότι επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές φορές έχουμε υποστηρίξει. Δεν πρέπει να υποτιμούμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπερεκτιμούμε την Τουρκία. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτά που έχει μπροστά της είναι πολύ μεγάλα και πολύπλοκα.
 onalert.gr

ΚΕΔΕ: Το παρασκήνιο ενός συνεδρίου χωρίς… συνέδρους

Την περασμένη Πέμπτη το πρωί στο ξενοδοχείο Du Lac, περίπου δύο χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, απέναντι από τη μπλε ζωγραφιά της λίμνης της πόλης,  η κινητικότητα ήταν μεγάλη. Αιρετοί απ’ όλη τη χώρα είχαν συγκεντρωθεί για το διήμερο τακτικό τους συνέδριο. Στόχος, να αποφασίσουν για το τι πρέπει να κάνουν απέναντι στις επερχόμενες απολύσεις στους δήμους, στις «διαρροές» για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και του χρόνου των εκλογών αλλά και στην κατανομή των ΚΑΠ ανά δήμο με βάση την απογραφή.
Η κινητικότητα ήταν μεγάλη αλλά, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν από τους συνέδρους! Ήταν, κυρίως, από τους επισκέπτες, καθώς μάταια οι υπεύθυνοι της ΚΕΔΕ μετρούσαν και ξαναμετρούσαν πόσοι από τους 500 συνέδρους είχαν έρθει στα Γιάννενα. Τελικώς ήταν μόλις 280. Από αυτούς,  μόνο 150 (από τους 325 δημάρχους) έδωσαν το παρών.
Ήταν γιατί…
Ήταν γιατί, όπως είχε πει την προηγούμενη ημέρα, κατά τη γεμάτη εντάσεις (ακόμη και, τουλάχιστον ένα, έντονο φραστικό επεισόδιο) συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ στο  Du Lac,  ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης,  περίμεναν ένα «συνέδριο tutti frutti»;  Ήταν γιατί τα Γιάννενα είναι μία δύσκολα προσβάσιμη πόλη για τους «νότιους», καθώς η Κορίνθου – Πατρών προσφέρει μόνο… διόδια, ενώ η Ιόνια οδός παραμένει ακόμη ένα μακρινό όνειρο;  Ήταν γιατί αντιλαμβάνονται, όπως και οι υπουργοί και βουλευτές που όταν δυσκολεύονται, σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δείχνουν προς βορρά, υποστηρίζοντας ότι «οι αποφάσεις λαμβάνονται αλλού»,  ότι δεν  μπορούν να κάνουν και πολλά για να αλλάξουν τα πράγματα;  Ήταν γιατί τις τελευταίες ημέρες κατάλαβαν ότι δεν πρέπει να τρέφουν φρούδες ελπίδες για παρατάσεις, καθώς οι εκλογές θα γίνουν σ’ ένα χρόνο και γι’ αυτό τώρα «πρέπει να πάμε μέσα και όχι έξω καλά»; Ήταν γιατί αυτές οι εκλογές δεν θα είναι σαν τις άλλες, καθώς αφενός οι πολιτικοί συσχετισμοί  έχουν αλλάξει δραματικά από το 2010 και αφετέρου, κυρίως, το τοπίο είναι τόσο ρευστό που όλες οι βεβαιότητες άλλων εκλογικών αναμετρήσεων έχουν εξαφανιστεί; Ήταν που η λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» έχει περάσει, πλέον,  και ανάμεσα στους αιρετούς;
Απουσίες, εκνευρισμοί και «μανιφέστα»
Μπορεί να είναι κάποια από αυτά ή και όλα μαζί. Σε κάθε περίπτωση αυτό το συνέδριο εκτός από απουσίες και εκνευρισμούς δεν είχε, όπως προφανώς περίμεναν αυτοί που δεν ήρθαν, και απαντήσεις ούτε από τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη ούτε από κάποιον άλλο. Αυτό αντιλήφθηκαν και οι πέντε (Καμίνης Μπουτάρης, Δημαράς, Σκοτινιώτης, Φίλιος) και επιχείρησαν μέσα από ένα «μανιφέστο των Ανεξάρτητων» να περιγράψουν το δικό τους πλαίσιο για τη διακυβέρνηση των δήμων. Μόνο που, ακόμη και αν σε ορισμένα σημεία έχουν δίκιο, και οι δικές τους (πρακτικές) απαντήσεις στα σημερινά προβλήματα παραπέμπονται στο μέλλον.
Ίσως γι’ αυτό αν την Πέμπτη το πρωί μαζί με τους επισκέπτες και τους 280 συνέδρους, η αίθουσα του συνεδρίου έμοιαζε (και ήταν) γεμάτη, την Παρασκευή το απόγευμα,  που μετά από μακρές συζητήσεις και «γράψε – σβήσε» το «τρικομματικό» ψήφισμα ήταν πλέον έτοιμο, στην αίθουσα δεν είχαν μείνει παρά οι μισοί από τους αρχικούς συνέδρους οι οποίοι, μάλιστα, δεν έδειχναν και πολύ ενθουσιασμένοι. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς ότι μόνο οι 50 από τους 140 μπήκαν στο κόπο να σηκώσουν το χέρι τους στο «ναι»….
Υ.Γ. Μετά από αυτή την περιγραφή, το ερώτημα που τίθεται είναι: «Θα μπορούσε αυτό το συνέδριο της ΚΕΔΕ να ήταν αλλιώς;». Αν και οι απαντήσεις σε υποθετικές ερωτήσεις έχουν πάντα τον κίνδυνο να είναι αυθαίρετες, η aftodioikisi.gr θα πάρει το ρίσκο και θα απαντήσει με την ατάκα ενός παλαιού και έμπειρου δημάρχου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το συνέδριο ήταν ‘σούπα’. Αλλά με 60% μειωμένους πόρους, τις εκλογές σ’ ένα χρόνο και τις αποφάσεις να λαμβάνονται αλλού, πάλι καλά που ‘τρωγόταν’!»

Ο Σόιμπλε… δεν καταλαβαίνει από διαδηλώσεις

Wolfgang-Schaeuble
Το ποτάμι των πολιτών που διαδήλωσαν σήμερα στη Φρανκφούρτη κατά της λιτότητας, προκαλώντας τα… σπρέι πιπεριού και τα γκλοπ της γερμανικής Αστυνομίας, κάθε άλλο παρά… ενόχλησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαμάρωσης των μέτρων αυστηρής λιτότητας που έχουν επιβληθεί στο σύνολο της ευρωζώνης, χωρίς να εξαιρείται η ίδια η Γερμανία, προκειμένου να επιδιωχθούν τα όποια πολιτικά οφέλη ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου για τη νέα Μπούντεσταγκ.
“Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας. Και δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα συνεχίσουμε στην ίδια πολιτική, επειδή διαφορετικά θα πάνε χαμένα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Σόιμπλε.
Οι βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο, θεωρούνται σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο αναφορικά με το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, όσο και ευρύτερα σε σχέση με τη χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

ysterografa.gr

Ο χάρτης του νέου Champions League


 Με την ολοκλήρωση και της Primera Division μπορούμε πλέον να έχουμε καλύτερη εικόνα των τεσσάρων γκρουπ δυναμικότητας του Champions League της επόμενης σεζόν.
Ο Ολυμπιακός έχει απευθείας πρόκριση στους ομίλους και θα μπει σίγουρα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει ομάδες, όπως η Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Σίτι και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά τα τέσσερα γκρουπ:
Α’ Γκρουπ: Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης, Μαν. Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ (εφόσον περάσει από τα play offs), Πόρτο, Μπενφίκα.
Β’ Γκρουπ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Λιόν (θα παίξει στα play offs), Σαχτάρ, Μίλαν (θα παίξει στα play offs), Σάλκε (θα παίξει στα play offs), Μαρσέιγ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παρί Σεν Ζερμέν.
Γ’ Γκρουπ: Γιουβέντους, Ζενίτ (θα παίξει στα play offs), Μαν. Σίτι, Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Βασιλεία (θα παίξει στα play offs), Ολυμπιακός, Γαλατάσαραϊ.
Δ’ Γκρουπ: Λεβερκούζεν, Κοπεγχάγη, Νάπολι, Άντερλεχτ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (θα παίξει τρεις προκριματικούς), Σέλτικ (θα παίξει τρεις προκριματικούς), Στεάουα Βουκουρεστίου (θα παίξει τρεις προκριματικούς), ΑΠΟΕΛ (θα παίξει δύο προκριματικούς).

Οσο για τη δεύτερη ελληνική ομάδα, που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League, αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο.
Στον τρίτο προκριματικό γύρο η ομάδα θα αντιμετωπίσει κάποια εκ των Λιόν, Ζενίτ, Αϊντχόφεν, Μέταλιστ και Φενέρμπαχτσε στον τρίτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.
Αν καταφέρει και προκριθεί στα πλέι οφ, τότε θα παίξει με μία εκ των Άρσεναλ, Μίλαν, Σάλκε, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Πάσος Φερέιρα.
Δύσκολη αποστολή σίγουρα...

"Πληγωμένοι" για τον άθλο με στοχο την ανατροπή ο Π.Α.Ο Λουτράκι στη Ραφήνα

Με ακόμη μια πολύ σημαντική απουσία στη σύνθεσή του ο Π.Α.Ο Λουτράκι θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή στη Ραφήνα και να κερδίσει εκείνος το εισιτήριο ανόδου στη Γ Εθνική.
Τα παιχνίδια με τον Άτταλο άφησαν βαθιές πληγές αφού οι οράνιε έχασαν δύο από τα βασικότερα στελέχη τους. Στον αγώνα του πρώτου γύρου των μπαράζ στην Νέα Πέραμο ήταν ο Σωκράτης Πέτρου αυτός που υπέστη ρήξη μηνίσκου και τέθηκε εκτός πλάνων. Στον επαναληπτικό αγώνα του Θώδειου τραυματίστηκε και ο Δημήτρης Χρυσαφίδης.

Ο έμπειρος επιθετικός και δεύτερος σκόρερ των οράνιε φέτος  (37 συμμετοχές/23 γκολ) υπέστη ρήξη στον τένοντα του δεξιού του αγκώνα και τέθηκε εκτός πλάνων για τον τελικό της Ραφήνας. Τυχερός μέσα στην ...ατυχία του, ο ποδοσφαιριστής  ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα. Δηλαδή, μια επώδυνη χειρουργική επέμβαση και ένα μεγαλύτερο διάστημα αποκατάστασης. Στον αγκώνα του τοποθετήθηκε ειδικός νάρθηκας για περίπου δύο εβδομάδες ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ειδικό  πρόγραμμα αποθεραπείας.
Αυτή η εξέλιξη, όπως είναι φυσικό, αλλάζει τα πλάνα του κ. Μεσολόγγη και  μένει να δούμε τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο αρχικό σχήμα. Οι οράνιε  ολοκλήρωσαν  την προετοιμασία τους σήμερα το απόγευμα με την τελευταία τους προπόνηση στο Sport Camp. Όπως σχεδόν πριν απ’όλα τα παιχνίδια, εκτός αυτού στη Ρόδο, ο κ. Μεσολόγγης δεν ανακοίνωσε αποστολή αγώνα και θα πάρει μαζί του στη Ραφήνα όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο νεαρός Αναστάσης Μπάρμπας, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του στις Πανελλήνιες σχολικές εξετάσεις και ενσωματώθηκε την τελευταία εβδομάδα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Προβλήματα τιμωριών δεν υπάρχουν στο στρατόπεδο των οράνιε.
Σήμερα οι οράνιε θα συγκεντρωθούν στο ξενοδοχείο «Μαντάς» στο Λουτράκι, όπου οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο θα γευματίσουν, όλοι μαζί, πριν αναχωρήσουν για τη Ραφήνα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η σπουδαιότητα του αγώνα έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των φίλων των οράνιε. Για την ανάγκη μετακίνησης των φιλάθλων έχουν ναυλωθεί τέσσερα λεωφορεία τα οποία θα αναχωρήσουν από την πλατεία ΚΤΕΛ στις 14:30 μ.μ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300 φίλαθλοι θα δώσουν βροντερό παρών στη μεγάλη αναμέτρηση.
Η πρωτοπόρος ομάδα της Θύελλας έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα στην αναμέτρηση. Θα αγωνιστεί για δύο αποτελέσματα αφού και με ισοπαλία κατακτά την πρώτη θέση του ομίλου ενώ οι ποδοσφαιριστές της απόλαυσαν τέσσερις περισσότερες μέρες ξεκούρασης από τους οράνιε αφού η ομάδα της Ραφήνας πήρε τους βαθμούς της νίκης στον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας με τον Φοίβο Κρεμαστής στα χαρτιά .
Προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών δεν έχουν αναφερθεί.
Ο Μανώλης Σκουλάς (διαιτητής της Football League) από την Θεσσαλία είναι ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει τον Κυριακάτικο τελικό.
Βοηθοί του κ.Σκουλά θα είναι οι  κ.κ Πετρόπουλος  και Τσιγγινές, επίσης από τον Σύνδεσμο Θεσσαλίας.

Φινάλε με Οζιέ στις ειδικές, στην κορυφή της γενικής ο Λάτβαλα

latvala
Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα έκλεισε τη δεύτερη μέρα στο Ράλι Ακρόπολις με διαφορά μεγαλύτερη του ενός λεπτού από τον Ντάνι Σόρντο. Με νίκη του Σεμπαστιάν Οζιέ έκλεισε η δεύτερη μέρα
  
Το μάτι στην πρώτη νίκη στην καριέρα του στην Ελλάδα κλείνει ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα. Ο φιλανδός οδηγός ολοκλήρωσε μια σχεδόν τέλεια ημέρα πίσω από το τιμόνι το Polo R WRC.
Aκόμα και η βροχή ήρθε αργά, στην τελευταία ειδική της ημέρας "Ζήρεια 2". Στα 64 δευτερόλεπτα είναι πλέον η διαφορά του από τον Ντάνι Σόρντο (Citroen).
Εκείνος που περίμενε να έρθει η βροχή νωρίτερα ήταν ο Σεμπαστιάν Οζιέ (VW). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξαναμπήκε στον αγώνα σήμερα (Rally 2) και στο δεύτερο πέρασμα από την ειδική "Ζήρεια" πήρε την πρώτη θέση, αλλά είναι δέκατος.
Με ακόμα ένα σκασμένο ελαστικό έκλεισε την ειδική ο Μίκο Χίρβονεν (8ος). Σε καλύτερα νέα ο Τιερί Νουβίλ (M-Sport) είναι ανενόχλητα τρίτος και βλέπει από μακριά και τον Σόρντο, από τον οποίο τον χωρίζουν 39 δευτερόλεπτα.
Στην 4η θέση ο Νάσερ Αλ-Ατίγια (M-Sport) κέρδισε χρόνο από τον Αντρέας Μίκελσεν (VW). Στα 25 δευτερόλεπτα είναι η διαφορά από τον Νορβηγό που είδε να τρυπάει και το δικό του ελαστικό.
Σήμερα  Κυριακή (2/6) θα διεξαχθούν τέσσερις ειδικές διαδρομές. Δύο περάσματα από την ειδική "Πίσσια", ανάμεσα τους το "Λουτράκι" και τελευταία η υπερειδική και πάλι στο Λουτράκι.

 
(VIDEO από ekorinthos.gr)

Αναλυτικά οι χρόνοι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας:
1. Λάτβαλα, VW , 2:32:42.8
2. Σόρντο, Citroen, +1:04.1
3. Νουβίλ, M-Sport Ford, +1:43.1
4. Αλ Ατίγια, Citroen- Qatar WRC +3:46.1
5. Μίκελσεν, VW + 4:11.8
6. Όστμπεργκ, M-Sport Ford, + 5:26.3
7. Πρόκοπ, Czech Ford, +5:50.3
8. Χιρβόνεν, Citroen, +7:52.2
9. Νόβικοφ, M-Sport Ford, +8:16.1
10. Οζιέ, VW, +10:29.5
11. Κούμπιτσα, WRC2, +11:02.2

Νικητές ειδικών:
SS1: Ευγκένι Νόβικοφ
SS2: Ευγκένι Νόβικοφ
SS3: Γιάρι Λάτβαλα
SS4: Γιάρι Λάτβαλα
SS5: Γιάρι Λάτβαλα
SS6: Ντάνι Σόρντο
SS7: Γιάρι Λάτβαλα
SS8: Ευγκένι Νόβικοφ * Υπό συνθήκες βροχής
SS9: Ευγκένι Νόβικοφ
SS9 Ζήρεια 2: Σεμπαστιάν Οζιέ* Υπό συνθήκες βροχής