Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Το… Καστελόριζο του Νίκου Αναστασιάδη χωρίς το… δάκρυ του Τάσσου Παπαδόπουλου



Το διάγγελμα του Γιώργου Παπανδρέου την άνοιξη του 2010, αλλά σε ακόμη πιο δραματικούς τόνους, θύμισε το αποψινό διάγγελμα του Νίκου Αναστασιάδη, με το οποίο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επιχείρησε να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους η Κύπρος συμφώνησε με την απόφαση του Eurogroup να επιβάλλει ακραίους όρους για την οικονομική βοήθεια μέσω Μνημονίου προς τη Μεγαλόνησο.
Και την ίδια στιγμή, να απευθύνει έκκληση εθνικής ευθύνης προς το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ζητώντας από όλα τα κόμματα να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” των καταθέσεων, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Ο Νίκος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι με την επώδυνη αυτή απόφαση διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους της κυπριακής οικονομίας, και αποφεύγεται η προοπτική ενός μελλοντικού, δεύτερου Μνημονίου.
Παράλληλα, παρουσίασε κίνητρα για όσους διατηρήσουν τις καταθέσεις τους στις κυπριακές τράπεζες και δεν τις αποσύρουν, συνδέοντας μια τέτοια επιλογή με την προσφορά ομολόγων τα οποία θα αφορούν μελλοντικά κέρδη από το φυσικό αέριο της Κύπρου.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας “έδειξε” ευθύνες του Δημήτρη Χριστόφια και των προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών για την κατάσταση στην οποία περιήλθε σήμερα η Μεγαλόνησος, επεσήμανε ωστόσο ότι στη δεδομένη συγκυρία δεν θα προσέφερε τίποτα ένας “πολιτικός εμφύλιος”, για την αναζήτηση και τον καταλογισμό ευθυνών.
Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων στο διάγγελμά του τα εξής:
“Έχω εμπιστοσύνη στο πείσμα του Ελληνισμού. Θα τα καταφέρουμε.
Καλώ τα κόμματα να αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας μας.
Η πιο ανώδυνη επιλογή για μένα θα ήταν η πιο οδυνηρή για τον τόπο.
Το πιο σημαντικό είναι ότι αποφεύγουμε τον φαύλο κύκλο ενός δεύτερου Μνημονίου.
Ομόλογα συνδεδεμένα με τα μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο, θα δοθούν σε όσους κρατήσουν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο.
Με την απόφαση αυτή, οι μελλοντικές γενιές απαλλάσσονται από τα δικά μας λάθη.
Η λύση αυτή δεν είναι εκείνη που θέλαμε. Είναι η λιγότερο επώδυνη. Στα δικά μας χέρια η διαχείριση της οικονομίας.
Θα οδηγούμασταν σε έξοδο από την ευρωζώνη, και υποτίμηση του νέου, εθνικού νομίσματός μας.
Σε συνθήκες άτακτης χρεοκοπίας, θα ανέστειλε αμέσως τη λειτουργία της η μία τράπεζα, και λίγο αργότερα η άλλη.
Η πρώτη επιλογή που τέθηκε μπροστά μας στο Eurogroup ήταν η άμεση χρεοκοπία.
Η δεύτερη επιλογή που είχαμε ήταν ένας δύσκολος δρόμος, που ωστόσο θα οδηγήσει στην αποφυγή της χρεοκοπίας.
Δεν είναι η στιγμή να μπούμε σε μια αχρείαστη αντιπαράθεση για το ποιός φταίει.
Ζούμε τις πιο τραγικές στιγμές από το 1974″.

υστερογραφα

Στον «αστερισμό» του Ράγιος! ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 0-2

Στον «αστερισμό» του Ράγιος! (pics)
Μόνιμος «κάτοικος» της δεύτερης θέσης ο Αστέρας Τρίπολης που πήρε την νίκη με 2-0 επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι για την 26η αγωνιστική της Super League.
Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη έφτασε του 53 βαθμούς παραμένει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας και έκανε την έβδομη σερί της νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Πρωταγωνιστής για ακόμα μια φορά ο Ρούμπεν Ράγιος που στο 37΄ έβγαλε την ασίστ στον Ουσερό για το 1-0 ενώ στο 67΄ με πέναλτι, το οποία κέρδισε ο Λέντσε, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Με γκολ του Ουσέρο έπειτα από μια προσωπική ενέργεια του Ράγιος, ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα με 1-0 στο 37΄ σε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου ο Ατρόμητος πίεζε περισσότερο και οι δυνατές μονομαχίες κυριαρχούσαν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο (46΄Σουμπίνιο), Ιγκλέσιας, Ναπολεόνι (70΄Καραγκούνης), Ουντόζι (70΄Επστάιντ), Μάντζιος, Δημούτσος.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπάντης, Σανκαρέ, Πιπίνης (6΄Φορμίκα), Μπαρτολίνι, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Λεάντρο, Ράγιος (81΄Κοντοές), Ναβάρο, Λέντσε (72΄Καλαντζής), Τσαμπούρης




 

Ο Μήτρογλου καταδίκασε την Κέρκυρα

mitroglou1
Με το εξαιρετικό γκολ του Μήτρογλου (79') ο νωθρός Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Κέρκυρα, που το πάλεψε, όμως δεν πήρε τίποτα, παραμένει ουραγός και πιθανότατα αποχαιρετά την κατηγορία.
Κακός ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες στην εστία του Αναστασόπουλου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να κενά στην αντίπαλη άμυνα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτούν, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν γεμίσει τον άξονα. Την ίδια ώρα, η μπάλα πήγαινε με δυσκολία στα άκρα και τους Αμπντούν και Βλαχοδήμο.
Οι παίκτες της Κέρκυρας ήταν σωστά στημένοι στην άμυνα τους και έχοντας για κινητήριο μοχλό τον Λεόν, προσπαθούσαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Πέρα από κάποιες στημένες φάσεις και κάποια σουτ, οι πρωταθλητές δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι αξιόλογο. Απ' την άλλη, η μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη οι Φαίακες μπήκαν πιο δυνατά, προσπαθώντας να φτάσουν στο πολυπόθητο γκολ. Πολύ γρήγορα όμως ο Ολυμπιακός ισορρόπησε τον αγώνα (κυρίως μετά και την είσοδο των Φετφατζίδη και Μήτρογλου) και με υπέροχο τέρμα του Έλληνα επιθετικού στο 79' έφυγε με το “τρίποντο” από την Κέρκυρα. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν 14 μήνες αήττητοι μακριά από το "Καραϊσκάκης".
Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης, Πετρούσης, Βενέτης, Αθανασίου (60' Σκέμπης), Τσοκάνης, Στάμου (87' Σίμωσης), Αγρίτης, Σταμόγιαννος (81' Κρητικός), Λεόν, Κυβελίδης.
Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος (70' Παπάζογλου), Μανωλάς, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Φέισα, Βλαχοδήμος (63' Φετφατζίδης), Φουστέρ (63' Μασάντο),

Πτήση του ΠΑΟΚ για τ’ αστέρια! Ο «δικέφαλος» μάδησε το «τριφύλλι»!

paokpao
Το κυνήγι της δεύτερης θέσης και του Αστέρα Τρίπολης συνεχίζεται για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πέτυχε για πρώτη φορά φέτος τέταρτη σερί νίκη, επικρατώντας με 2-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με γκολ του Καμαρά στο 59' και του Βούκιτς στο 81΄.
Με δέκα από το 39′, οι πράσινοι, λόγω αποβολής του Σο,με τη 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Κάτσε δεν μπόρεσαν να κοιτάξουν στα μάτια σε κανένα σημείο του αγώνα τον Δικέφαλο. Ετσι, έμειναν 3 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΣ στην μάχη για την είσοδο στα play off.
ΠΑΟΚ:Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46' Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντελφέλντ, Κάτσε, Λάζαρ (90' Κίτσιου), Ολίσε (67' Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (72' λ.τρ.Σπυρόπουλος), Μαρίνος, Σο, Μαυρίας (80' Φορναρόλι), Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (67' Εσπάρθα).

Παραδόθηκε ο Ριζάι-Καλά οι όμηροι - Δεν είχε εκρηκτικά

Alket-Rizai
Λίγο μετά τις 20.15 παραδόθηκε στους άνδρες των ΕΚΑΜ ο Αλκέτ Ριζάι, μετά από σχεδόν 24 ώρες ομηρίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όμηροι που κρατούσε είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αποδεικνύεται ότι ο Ριζάι μπλόφαρε στις απειλές του, καθώς δεν είχε μαζί του εκρηκτικά.
Λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ στις φυλακές Μαλανδρίνου, προκειμένου να λήξει η υπόθεση ομηρίας που βρίσκεται από το βράδυ σε εξέλιξη, με πρωταγωνιστή τον Αλκέτ Ριζάι.
Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ένας εκ των έξι σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κρατά ομήρους ο Αλβανός βαρυποινίτης με την απειλή χειροβομβίδας, κατάφερε να αποδράσει.
Ο υπάλληλος μπόρεσε να αποδράσει επωφελούμενος της αναστάτωσης που προκλήθηκε, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει τον χώρο του καταστήματος έριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό της φυλακής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΜΑΤ κατάφεραν με… γερανό να απεγκλωβίσουν έξι εργαζόμενους της φυλακής, των οποίων η ζωή κινδύνευε.
Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία των φυλακισμένων από την πτέρυγα που βρίσκεται ο Ριζάι.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ, που είναι έτοιμες να επέμβουν ενώ έχει ειδοποιηθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κακοποιός βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών, ενώ ισχυρίζεται ότι εκτός από χειροβομβίδα, διαθέτει και εκρηκτικά, καθώς και μαχαίρι. Ο Ριζάι θέλει να ανοίξουν οι πύλες των φυλακών, για να μπορέσει να φύγει με το σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται εκεί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω κινητού τηλεφώνου, ο Αλκέτ Ριζάι υποστήριξε όι οι φύλακες ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν.
“Δεν θα σταματήσω. Καλύτερα να με σκοτώσουν”, δήλωσε ο βαρυποινίτης.

ysterografa.gr

Γλέντι και χορός με τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας

Οι γεμάτοι χορό εορτασμοί του Τριωδίου ολοκληρώνονται την Καθαρή Δευτέρα. Η εξοχή έχει την τιμητική της αφού μικροί και μεγάλοι καλωσορίζουν την άνοιξη διασκεδάζοντας στον καθαρό αέρα. Οι χαρταετοί γεμίζουν χρώματα τον γαλάζιο ουρανό χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς στα μικρά αλλά και στα μεγάλα παιδιά, ενώ οι σαρακοστιανοί μεζέδες στολίζουν το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας που συμβολίζει την πνευματική και σωματική «κάθαρση» πριν από την κατάνυξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Όλη η Ελλάδα υποδέχεται τη Σαρακοστή με τα δικά της ξεχωριστά έθιμα. Ενδεικτικά:
Ο βλάχικος γάμος στη Θήβα
Η Θήβα έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να γιορτάζει τις Απόκριες. Μ΄έναν γάμο. Ο βλάχικος γάμος αυτό το παράξενο έθιμο της Θήβας άρχισε το 1830, μετά την απελευθέρωση των ορεινών περιοχών. Είναι μία αποκριάτικη γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα και αποτελεί το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων που ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη.
Όπως κάθε γάμος συνοδεύεται από γλέντι, χορό και ξέφρενη διασκέδαση. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη, όπου όλη η πόλη ξεφαντώνει καταναλώνοντας πολύ κρασί και εδέσματα, και τελειώνουν την Καθαρή Δευτέρα με τον Βλάχικο γάμο στον κεντρικό δρόμο της πόλης. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων οι παρέες των «βλάχων», γυρίζουν στις ταβέρνες και στήνουν γλέντι με παραδοσιακούς χορούς, ξεσηκώνοντας και παρασύροντας επισκέπτες και κατοίκους της περιοχής. Όπως είναι αναμενόμενο δεν σταματούν πριν από τις πρώτες πρωινές ώρες.
Την Κυριακή γίνονται τα αρραβωνιάσματα ενώ την Καθαρή Δευτέρα, πίπιζες, νταούλια και άλλα παραδοσιακά όργανα συνοδεύουν την γαμήλια πομπή από την εκκλησία της «Αγίας Τριάδας» προς τον δρόμο του Επαμεινώνδα, εκεί όπου βρίσκονται τα σπίτια των συμπεθέρων. Εκεί γίνεται η συμφωνία μεταξύ των συμπέθερων όπου κατά την διάρκεια της συζήτησης διευθετούν μέσα από ένα σατυρικό διάλογο, τις κάποιες αντιρρήσεις που έχουν με αφορμή την χαμένη αγνότητα της νύφης, με πραγματικό σκοπό την αύξηση της προίκας. Μετά την διευθέτηση των διαφορών τους ακολουθεί γλέντι και ξεφάντωμα γύρω από φωτιές που έχουν ανάψει στους δρόμους.
Αλευρομουτζουρώματα στο Γαλαξίδι
Στο γραφικό Γαλαξίδι, το ξεφάντωμα συνεχίζεται την Καθαρή Δευτέρα με τα αλευρομουτζουρώματα. Οι εβδομάδες της Αποκριάς για το Γαλαξίδι αποκτούν ιδιαίτερη εορταστική και ψυχαγωγική ζωντάνια. Από τις πρώτες μέρες του Τριωδίου σχεδόν κάθε βράδυ ανάβουν φωτιές από τον Κούκουνα ως τις παραλίες με χορευτές και όργανα. Το αποκορύφωμα του αποκριάτικου γλεντιού είναι τα Γαλαξιδιώτικα Κούλουμα της Καθαρής Δευτέρας. Το μεσημέρι μετά την παρέλαση των αρμάτων τρώνε συντροφιές-συντροφιές σε σπίτια ή στην εξοχή και στη συνέχεια κατεβαίνουν στην αγορά, όπου γίνεται το «μουτζούρωμα» και το «αλεύρωμα» κάτω από τους ήχους δυνατής αποκριάτικης μουσικής . Οι εορταστές ρίχνουν σακούλες που άλλες είναι γεμάτες με φούμο και άλλες με αλεύρι στους ανυποψίαστους περαστικούς αλλά κυρίως μεταξύ τους. Αν θέλετε να συμμετέχετε κι εσείς σ΄αυτή την αποκριάτικη γιορτή μπορείτε να προμηθευτείτε τις ειδικές στολές που πουλάνε στον κεντρικό δρόμο του Γαλαξιδίου προς την παραλία και οι οποίες θα σας προστατεύσουν από το φούμο που δεν βγαίνει με τίποτα από τα ρούχα. Κατεβείτε λοιπόν στην παραλία και διασκεδάστε όσο αντέχετε. Να ξέρετε ότι το τοπίο που θα δείτε μετά, θα μοιάζει με … πεδίο μάχης!
Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην βυζαντινή εποχή, που οι παλιάτσοι των ιπποδρόμων χρωμάτιζαν τα πρόσωπά τους. Αυτό όμως έλαβε μεγάλη ακμή στην εποχή της ιστιοφόρου Ναυτιλίας, δηλαδή από το 1840 και μετά. Και αυτό γιατί τότε τα ιστιοφόρα ταξίδευαν από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, έτσι οι εκδηλώσεις της αποκριάς ήταν συγχρόνως και αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις.

Ο «διάολος» φορούσε… δόντια!

Βραδινή εμφάνιση έκανε χθες, όπως άλλωστε της αρμόζει με το «χαρακτήρα» που έχει, στο Πατρινό Καρναβάλι, η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ: Ντυμένη… διαολοδρακουλίνα, με πολλά μυρμήγκια στα πόδια της.

aytodioikisi.gr

Επεβλητικές νίκες για Πανευρωστινιακό και Ηρακλή Ξυλοκάστρου


Στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κοριθίας, και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος Κύψελος επικράτησε με 3 - 0, στον Συνοικισμό επί του ΑΟ Λεχαίου και εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδό. οτου στην Α1 Κορινθίας.
Μιά ανάσα πριν τη σφράγιση του δεύτερου εισιτηρίου για την Α1 Κορινθίας βρίσκεται και ο Αετός Κρυονερίου που επικρατησε με 1 - 2 στο Στάδιο του Κιάτου επί της τοπικής Αναγέννησης, ενώ στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι υπέστησαν πανωλεθρία με το εντυπωσιακό 0 - 8 από τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου
Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός με πρωταγωνιστή τον Κατσούλη, ο οποίος έκανε χατ τρικ, επεβλήθηκε με το ευρύ 5 - 2 επί  του Ισθμιακού.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά, προσφέροντας όμορφο θέαμα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο πρώτο μέρος και πήραν το προβάδισμα στο 10’ με τον Κατσούλη. Ο Δορλής στο 19’ έγραψε το 2-0, για να αντιδράσει ο Ισθμιακός και να μειώσει με γκολ του Ντεμάι. Τρία λεπτά πριν το ημίχρονο ο Γ. Κορδούλης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.
Στην επανάληψη, ο Ισθμιακός μείωσε εκ νέου στο 55’ με κεφαλιά του Ντεμάι και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Ο Κατσούλης, όμως, που είχε πολλά κέφια, «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα της Δυτικής Κορινθίας, με τα γκολ που σημείωσε στο 65’ και στο 70’, για το τελικό 5-2.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ:
Γεραρής, Κορδούλης Γ., Ραζής, Ψαρράκος, Τόλιας, Νικολακόπουλος (70’ Γκολφινόπουλος), Κατσούλης (85’ Κορδούλης Ν.), Δορλής, Τομόρι, Καΐτσας, Μελισσαρόπουλος (60’ Σταύρου)
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ:
Λάτσας, Γκικόπουλος, Παπαδημητράκης, Ντόντος, Ντεμάι, Κατεμής (60’ Ζώης), Τσουκαλάς, Ντίνε Ι., Τατάκης (88’ Οικονόμου), Έλτον, Ντίνε Μ.

Στο Σολωμό ο Τενεάτης Αθικίων επικράτησε με 2 - 1 επί της Θύελλα Κάτω Διμηνιού , ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο Αετός πέτυχε νίκη παραμονής με το 4 - 2 επί του Άρη Κορίνθου.Στην Αρχαία Κόρινθο,ο Άρης έχασε με 0 - 1 από τον Σολωμό,και τέλος στην Αλμυρή, η τοπική ομάδα νίκησε με 4 - 2 τον Άρη Βοχαϊκού.
 

Η 25η αγωνιστική
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡ. 4 - 2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.1 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. 2 - 1
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΣΟΛΩΜΟΣ 0 - 1
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ. 0 - 8
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ. 4 - 2
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 5 - 2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Επί 25 αγώνων)
 
1. ΚΥΨΕΛΟΣ                              64
2. ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.                    60
3. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.                   56
4. ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ.                  47
5. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ                      45
6. ΤΕΝΕΑΤΗΣ                             40
7. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ          37
8. ΣΟΛΩΜΟΣ                              36
9. ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ                       33
10. ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ.                 29
11. ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.                   28
12. ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                        27
13. ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ                     23
14. ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                15
15. ΑΡΗΣ ΚΟΡ.                         13
16. ΑΡΗΣ ΒΟΧ.                          1

H "Μπάρτσα" 1 - 0 την Καλαμάτα , έμεινε ζωντανή στη μάχη της ανόδου - Ο Φωστήρας "καθάρισε" τον Πανιαγιάλειο που τον έφτασε ο Αχαρναϊκός στο "ρετιρέ"


Ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας νίκη, 7 λεπτά πριν λήξη ο αγώνας ,σημείωσε με σκορ 2 – 1 , ο Αχαρναϊκός στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής επί του Αστέρα Μαγούλας, στο Μενίδι και έπιασε στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας  τον Παναιγιάλειο που έχασε στο Ταύρο από τον Φωστήρα . Στο σκορ πήραν προβάδισμα οι φιλοξενούμενοι στο 17’ με σουτ του Χρυσάφη για να ισοφαρίσει στο 43’ ο Γκέζος με σουτ για τον Αχαρναϊκό που πήρε την νίκη στο 83' με πέναλτι  του Ραχίμ.

Ο Φωστήρας παρέμεινε αήττητος στον Ταύρο , καθώς νίκησε στο 75΄με ένα σουτ του Δωροβίνη  1 – 0 τον Παναιγιάλειο που στο 52’ είχε δοκάρι με τον Μπούνα και τώρα απέκτησε συγκάτοικο στο «ρετιρέ» την ομάδα του Αχαρναϊκού
Φωστήρας (Θύμιος Γεωργούλης): Μπότος, Πεταυράκης, Κόπελας, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας, Τσαγκαράκης, Δωροβίνης, Γ. Βλάχος (46' Στάμος), Πάλλας (67' Κούτρος), Κάμπας.
Παναιγιάλειος (Νίκος Κουρμπανάς):
Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, T. Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Γκοτσούλιας, Ακπαρίδης, Μπουλούμπασης (58' Κανελλόπουλος), Μπούνας, Μπουρλάκης.

Ζωντανή στη μάχη για την 6η θέση που οδηγεί στην άνοδο παρέμεινε η Κόρινθος που επικράτησε με 1 – 0 , στο Εθνικό στάδιο επί της Καλαμάτας με  τέρμα που σημείωσε με κεφαλιά ο Γκάτσης στο 21’ . Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον Αρχοντάκη, ο οποίος είχε ένα εύκολο σχετικά απόγευμα.. Tώρα καθώς ισοβαθμεί στην 6η θέση και στους 21 βαθμούς με Πανηλειακό και Γλυφάδα Κόρινθος (Νίκος Τερεζόπουλος): Αρχοντάκης, Κατσίκης (62' λ.τ Παπαευθυμίου), Φίλης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Λουμπαρδέας, Αράπογλου (77' Τσουβαλτσίδης), Λούβρης, Γκάτσης, Λώττας (62' Νικολόπουλος), Πεχλιβανόπουλος.
Καλαμάτα (Νίκος Κακαλέτρης-Τάκης Σακελλαρόπουλος):
Κυριακόπουλος, Τσόπελας (65' Βασίλιεφ), Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Πούτση, Νουχάνοβιτς (46' Σαραντόπουλος), Ρήγας, Γκαλίν, Γεωργιόπουλος.

Στο Ελληνικό η Γλυφάδα νίκησε στο 63΄ με σουτ του Σκάρου  1 – 0 τον Πανηλειακό που είχε  στο 60' οριζόντιο δοκάρι με τον Βλαχόπουλο
ΑΟ Γλυφάδας (Νίκος Παντέλης): Χώνος, Κολοτούρος, Βιδάλης, Λιμνιός, Σκάρος, Καζνέτσης, Καζαντζής, Μουστογιάννης, Τσιρογιάννης, Καϊμακαμούδης, Φουντουκίδης.
Πανηλειακός (Μίλτος Γκόφας):
Αθανασόπουλος, Κουλός, Σαραμαντάς, Κολόκας, Αποστολόπουλος, Γεωργόπουλος, Βλαχόπουλος, Αλ. Καραχάλιος, Π. Καραχάλιος (42' λ.τ Τομαράς), Ζαγκούρσκας, Σωτηρόπουλος.
Ο Ρούβας με γκολ- σουτ του Σεντεμέντε στο 79΄ πήρε σπουδαίο τρίποντο στην έδρα της Προοδευτικής
Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης):
Μπαντίκος, Κουσουρής, Παπανικόλας, Μπελέρης, Πλατίγκος, Κοξαράκης, Αργυρίου, Λαζούρας, Κακαράς, Βούζας, Καλαϊτζίδης.
Ρούβας (Αλέκος Κούρτογλου):
Διαμαντής, Πετράς, Κίτσος, Ανυφαντάκης, Σεντεμέντες, Κεφαλούκος, Μουρατίδης, Χατζησάββας, Παντελής, Φουκαράκης, Αντωνάκης
.

Ο αγώνας του Εθνικού Αστέρα με την Επισκοπή κέρδισε στα «χαρτιά» η Κρητική ομάδα καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει  παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2. Τέλος ρεπό είχε ο Α. Ο. Χανίων.

Η 17η αγωνιστική
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ  1 – 0
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ  2 – 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΡΟΥΒΑΣ  0 – 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1 – 0
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ  1 – ο
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ   0 – 3 α. α.
Ρεπό έχει ο AO ΧΑΝΙΑ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναιγιάλειος
16
26-11
32
2. Αχαρναϊκός
16
24-13
32
3. Επισκοπή
15
23-12
30
4. Φωστήρας
16
18-8
30
5. Αστέρας Μαγούλας
15
17-14
25
6. Κόρινθος
16
16-12
21
7. Πανηλειακός
16
21-19
21
8. Γλυφάδα
16
23-26
21
7. Χανιά
15
16-16
19
10. Προοδευτική
16
20-19
18
11. Ρουβάς
16
16-19
18
12. Καλαμάτα
16
8-14
12
13. Εθνικός Αστέρας
15
0-45
-2

Δερβενιώτικο καρναβάλι - Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.


Δερβενιώτικο Καρναβάλι 2013Πληθώρα αποκριάτικων εκδηλώσεων σήμερα στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
Φυσικά το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Δυτικής Κορινθίας αποτελεί το ωραιότερο καρναβάλι της περιοχής , εδώ και χρόνια , το Δερβενιώτικο καρναβάλι , όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στίς υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσις του Δήμου. Το καρναβάλι διοργανώνουν η Καρναβαλική Επιτροπή Δερβενίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Δερβενίου και φέτος στο Δερβένι την Κυριακή 17 Μαρτίου. σε πείσμα της κατήφειας και της απαισιοδοξίας που μας έχουν οδηγήσει
Άρματα από τα σχολεία μας, το Δερβένι, τη Λυκοποριά, τον Πύργο και τα Ροζενά, θα παρελάσουν στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι, φτιαγμένα με μικρό κόστος, αλλά και με πολύ μεράκι. Συμμετέχουν 400 καρναβαλιστές.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 3:30 μ.μ. από το ύψος του Δημαρχείου, μέχρι την κεντρική πλατεία του Δερβενίου.
Μετά το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου στην πλατεία, θα ακολουθήσει γλέντι και το κρασί θα ρέει άφθονο, προσφορά στους καρναβαλιστές!!
Συνδημότες και επισκέπτες της Ευρωστίνης, δηλώστε συμμετοχή τώρα στο Δερβενιώτικο Καρναβάλι και ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί στους τρελούς ρυθμούς της Αποκριάς. Και το βράδυ της Κυριακής μετά από το καρναβάλι του Δερβενίου θ΄ ανηφορήσουμε γιά τον Άνω Αιγιαλό όπου στις 8μιση το βραδυ, στην πλατεία του χωριού, το πατροπαράδοτο αποκριάτικο έθιμο της «ΦΩΤΙΑΣ» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΑΝΩ ΓΙΑΛΟΣ», με την ενεργή συμμετοχή των κατοίκων του χωριού. Και μήν ξεχνάμε την Καθαρά Δευτέρα τα κούλουμα στα Μαυρα Λιθάρια, στη Ζάχολη και στο Δερβένι.
Στις υπόλοιπες αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε το καρναβάλι της Ρίζας την Κυριακή που θα ξεκινήσει στις 1 το μεσημέρι
, ενώ στο Καμάρι  η Καρναβαλική Επιτροπή του χωριού στις 3 το απόγευμα διοργανώνει για δέκατη ένατη χρονιά το δικό της καρναβάλι, όπως διοργάνωσε χθές το απόγευμα και στο Μελλίσι ο τοπικός προοδευτικός σύλλογος   του χωριού..
Την Καθαρά Δευτέρα δεν λείπουν από το Δήμο και τα πατροπαράδοτα Κούλουμα από τις 11 το πρωι στην πλατεία Αγίου Βλασίου στο Ξυλόκαστρο με μουσική, χορό και νηστίσιμα φαγητά. Πατροπαράδοτα Κούλουμα στη Μάννας Κορινθίας διοργανώνει στηνπλατεία του χωριού, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου.Κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα, και στην αυλή του Δημοτικού σχολείου Μελλισίου διοργανώνει ο προοδευτικός σύλλογος του χωριού.

Πατρινό Καρναβάλι: Θα βρέξει… 75.000 σοκολάτες!!!

Με τη ρίψη… 75.000 σοκολατών (έθιμο που ξεκίνησε το 1899), ξεκινά στις 2 και μισή μετά το μεσημέρι η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Πάτρα. Το κέφι άναψε χθες βράδυ με τη νυχτερινή ποδαράτη όπου παρά την αρχική βροχή και το τσουχτερό κρύο, οι 35.000 καρναβαλιστές «σταμάτησαν» τη βροχή και ζέσταναν το κλίμα σκορπώντας κέφι και αισιοδοξία. Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της φαντασίας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης, που πλημμυρίζουν σαν χείμαρρος τους δρόμους κινητοποιώντας την πόλη όλη και θέτοντάς την σε ξέφρενους ρυθμούς.
Αρκετά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές, που δίνουν όπως πάντα έναν ιδιαίτερο τόνο και σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες και πολύχρωμες στολές αλλά και τα πρωτότυπα θέματα προσφέρουν μερικά από τα highlights των παρελάσεων.
Η φετινή αύξηση των συμμετεχόντων πληρωμάτων είναι πολύ σημαντική παρά την οικονομική κρίση αφού φέτος θα παρελάσουν 147 πληρώματα, ενώ πέρυσι ο ανάλογος αριθμός ήταν 125.
Στην κορυφή των παρελάσεων όπως πάντα τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου Πατρέων-σατιρικά και καλλιτεχνικά-, σμιλεμένα και εμψυχωμένα με την αγάπη, τη φροντίδα, το μεράκι, τη δεξιοτεχνία, τη φαντασία και το πάθος των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου, θα κλέψουν τις εντυπώσεις δίνοντας το έναυσμα της γιορτής.
Μερικά από τα άρματα που θα παρελάσουν και σήμερα καθώς και οι δημιουργοί-κατασκευαστές τους είναι:
- «Βασιλιάς Καρνάβαλος-Το Τέρας της Κρίσης» Πέτρος Βρυώνης
- Βασίλισσα» Νίκος Λιβάνης
- «Γάτος» Πέτρος Βρυώνης
- «Τα Μυρμήγκια και η Μέρκελ» Νίκος Λιβάνης-Νεκτάριος Σαρηγιάννης
- «Το χαράτσι της ΔΕΗ» Νεκτάριος Σαρηγιάννης
- «Greek Σουβλάκι» Δημήτρης Ντζουμάνης
- «Η τούρτα των προβλημάτων» Δημήτρης Ντζουμάνης
- «Μουσικό Άρμα»
- «Η Μέρκελ και τα μυρμήγκια της»
Επίσης δυναμική θα είναι και σήμερα η παρουσία της καρναβαλικής αποστολής από το Καρναβάλι του Σαβιάνο, που αποτελείται από 34 καρναβαλιστές. Πρόκειται για μία αντιπροσωπεία από την ιταλική πόλη της περιοχής της Καμπανίας, που συμμετέχει στις παρελάσεις προσκεκλημένη και φιλοξενούμενη από το «Πλήρωμα 94», υλοποιώντας το πρόγραμμα των ανταλλαγών του Πατρινού Καρναβαλιού με Καρναβάλια του εξωτερικού.

aytodioikisi.gr

Ποιοί πρόλαβαν να αποσύρουν καταθέσεις στην Κύπρο;

kypriakes-trapezes
Μείζον θέμα έχει προκληθεί στην Κύπρο στο περιθώριο έντονης φημολογίας ότι υπήρξαν κάποιοι οι οποίοι τις τελευταίες μέρες έσπευσαν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, γνωρίζοντας ή… υποψιαζομένοι όσα θα επακολουθούσαν με τη συμφωνία του Eurogroup.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Daily Mail”, περίπου 60.000 Βρετανοί που έχουν καταθέσεις ύψους 1,7 δισεκατομμυρίου αγγλικών λιρών στην Κύπρο, αναμένεται να χάσουν μέχρι και 170 εκατομμύρια λίρες, λόγω της απόφασης για “κούρεμα” καταθέσεων, στην οποία κατέληξε το Eurogroup.
Στην Κύπρο βρίσκονται περίπου 3.000 Βρετανοί οι οποίοι υπηρετούν στις βάσεις των Άγγλων στη Μεγαλόνησο, καθώς και πολλοί συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν επιλέξει την Κύπρο για το υπόλοιπο της ζωής τους, μεταφέροντας μάλιστα και τις καταθέσεις τους.
Καθώς λοιπόν το κλίμα για τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη είναι εξαιρετικά βαρύ, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δηλαδή του κυβερνώντος κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, ζήτησε να δημοσιευθεί κατάλογος με επώνυμους καταθέτες, οι οποίοι απέσυραν τις τελευταίες μέρες τις καταθέσεις τους.
Ταυτόχρονα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου ζητάει να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έφεραν την Κύπρο στη σημερινή κατάσταση, σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί η πολιτική αντιπαράθεση στο γήπεδο του ΑΚΕΛ και του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια

Nikolas-PapadopoulosΟ γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου Νικόλας, πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος συγκρούστηκε με τον Μάριο Καρογιάν, αναμένεται να αντιταχθεί στο νομοσχέδιο που θα φέρει σήμερα για ψήφιση στην Κυπριακή Βουλή η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.
Το “όχι” του Νικόλα Παπαδόπουλου έχει συμβολική αλλά και ουσιαστική αξία, ενώ γύρω του συνασπίζονται και πολλοί ακόμη βουλευτές, καθιστώντας εξαιρετικά αμφίβολη την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Πολιτικοί αναλυτές στην Κύπρο άλλωστε, θεωρούν ότι θα υπάρξουν πολλές διαρροές από τον κυβερνητικό συνασπισμό, κάτι που θα συνεπάγεται την καταψήφιση του νομοσχεδίου, και ραγδαίες εξελίξεις που ενδεχομένως θα οδηγήσουν την Κύπρο ακόμη και σε έξοδο από την ευρωζώνη.

ysterografa.gr

O Ριζάι κράτησε ομήρους με απειλή χειροβομβίδας στις φυλακές Μαλανδρίνου!


Alket-RizaiΟ γνωστός βαρυποινίτης Αλκέτ Ριζάι κρατά ως ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς και κρατούμενους στις φυλακές Μαλανδρινού, με την απειλή χειροβομβίδας!
Όλα ξεκίνησαν από μια διαμαρτυρία των φυλακισμένων από την πτέρυγα που βρίσκεται ο Ριζάι.
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ, που είναι έτοιμες να επέμβουν ενώ έχει ειδοποιηθεί και το υπουργείο Δικαιοσύνης για το συμβάν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κακοποιός βρίσκεται υπό την επήρεια ουσιών, ενώ ισχυρίζεται ότι εκτός από χειροβομβίδα, διαθέτει και εκρηκτικά, καθώς και μαχαίρι. Ο Ριζάι θέλει να ανοίξουν οι πύλες των φυλακών, για να μπορέσει να φύγει με το σταθμευμένο αυτοκίνητο που βρίσκεται εκεί.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσω κινητού τηλεφώνου, ο Αλκέτ Ριζάι υποστήριξε όι οι φύλακες ήταν εκείνοι που πυροβόλησαν.

ysterografa.gr

Ο Κύψελος πρωταθλητής από τώρα στην Α2 Κορινθίας


Στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας Κοριθίας, και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος ο πρωτοπόρος Κύψελος  επικράτησε με 3 - 0, στον Συνοικισμό επί του ΑΟ Λεχαίου και εξασφάλισε μαθηματικά την άνοδό. οτου στην Α1 Κορινθίας.
Μιά ανάσα πριν τη σφράγιση του δεύτερου εισιτηρίου για την Α1 Κορινθίας βρίσκεται και ο Αετός Κρυονερίου που επικρατησε με 1 - 2 στο Στάδιο του Κιάτου επί της τοπικής Αναγέννησης.
Στο Σολωμό ο Τενεάτης Αθικίων επικράτησε με 2 - 1 επί της Θύελλα Κάτω Διμηνιού  , ενώ στο Αγγελόκαστρο, ο Αετός πέτυχε νίκη παραμονής με το 4 - 2 επί του Άρη Κορίνθου.
Οι αγώνες της 25ης αγωνιστικής  συνεχίζονται σήμερα Κυριακή.
Στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" στο Δερβένι, ο Πανευρωστινιακός φιλοξενεί τον Ισθμιακό ενώ στα Εξαμίλια, οι Γαλάζιοι Νέοι θα υποδεχθούν τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στην Αρχαία Κόρινθο, κοντράρονται ο Άρης με τον Σολωμό,και τέλος στην Αλμυρή, η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Άρη Βοχαϊκού.
 
25η αγωνιστική
6-3-13
ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 - 0
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ. - ΑΡΗΣ ΚΟΡ. 4 - 2
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ.1 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜ. 2 - 1
17-3-13
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΣΟΛΩΜΟΣ
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ.
ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧ.
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ

Πάνοπλη για νίκη η Κόρνθος κόντρα στη Καλαμάτα - Δοκιμασία Παναιγιαλείου στον Ταύρο


Με μοναδικό στόχο τη νίκη για την Μπάρτσα, προκειμένου να παραμείνει ζωντανή στη μάχη για την 6η θέση θα παρατάξει ο Νίκος Τερεζόπουλος την ομάδα του κόντρα στην Καλαμάτα, με σκοπό να ξεκινήσει με το... δεξί στον πάγκο της Κορίνθου. Η προετοιμασία ολοκλήρωθηκε το πρωί του Σαββάτου στο στάδιο της πόλης και μετά το τέλος του προγράμματος ανακοίνωθηκε η 18αδα, που την αποτελούν οι ποδοσφαιριστές: Αρχοντάκης, Μέλκας, Κατσίκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Παππάς, Πεχλιβανόπουλος, Ματετζίδης, Αράπογλου, Γκάτσης, Λώττας, Αμπαδιωτάκης, Λούβρης, Τσουβαλτσίδης, Σαμπάνης, Παπαευθυμίου, Νικολόπουλος, Λουμπαρδέας. Εκτός έμειναν για αγωνιστικούς λόγους οι Δασκαλάκης, Μακρής, Κουρούπης και ο τιμωρημένος Κοτσόκολος. Η νίκη φυσικά, αποτελεί το μόνο ζητούμενο για την «Μπάρτσα». Οι ποδοσφαιριστές της είναι αποφασισμένοι για ένα νέο ξεκίνημα και βέβαια, περιμένουν τη στήριξη του κόσμου, σ' αυτή την κρίσιμη μάχη.
Με ανακοίνωση της η διοικούσα επιτροπή της Κορίνθου στέκεται στην κρισιμότητα του αγώνα και της κατάστασης γενικότερα, μετά την αποχώρηση του Πάνου Μπεθάνη και καλεί τον φίλαθλο κόσμο της Κορινθίας να δώσει δυναμικό παρών στο Στάδιο.
"Μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, το βάρος της σωτηρίας της ομάδας μας επαφίεται στους οπαδούς της ΜΠΑΡΤΣΑ. Γι’ αυτό θεωρείται επιβεβλημένη η παρουσία ΟΛΩΝ των Κορίνθιων καθώς φυσικά και των τοπικών παραγόντων τη Κυριακή στις 15:00 στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου προκειμένου να στηρίξουν αυτή τη δύσκολη μάχη που δίνει ο λαός της ομάδας μας!
Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της και αυτή τη κρίσιμη στιγμή τον έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!! ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΠΑΡΤΣΑ!", αναφέρει η ανακοίνωση

Το τεχνικό δίδυμο της "Μαύρης Θύελλας" Κακαλέτρης και Σακελαρόπουλος ολοκλήρωσαν το Σάββατο την τελευταία προπόνηση της Καλαμάτας και ανακοίνωσε την αποστολή που θ’ αναχωρήσει στις 12:30 το μεσημέρι για την Κόρινθο. Την αποστολή της Καλαμάτας αποτελούν οι: Κυριακόπουλος, Τσόπελας, Τριανταφυλλάκης, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Σκαρλάτος, Ρήγας, Πούτση, Γεωργιόπουλος, Νουχάνοβιτς Γκαλίν (πιθανή ενδεκάδα), Κολοτούρης, Βασίλιεφ, Χρησταράς, Σαραντόπουλος, Τρίψας, Κουρέας, Μπιζίμης. Εκτός έμειναν ο τραυματίας Ηλιόπουλος και ο τιμωρημένος Τσιμικλής.
Χωρίς τους τραυματίες Βαβάτσικο, Τασουλή και τον τιμωρημένο Τσούκη θα παραταχθεί ο αήττητος εντός έδρας, Φωστήρας κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Παναιγιάλειο το απόγευμα στον Ταύρο.  Πιθανή ενδεκάδα για τον Φωστήρα στο ματς με το Αίγιο αναμένεται να αποτελείται από τους εξής παίκτες: Μπότος, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Κόπελας, Μπούμπας, Τσαγκαράκης, Γ. Βλάχος, Πάλλας, Δωροβίνης, Κάμπας. Η αποστολή των «μελανολεύκων» του Νίκου Κουρμπανά βρίσκεται στην Αθήνα. Στο Αίγιο έμειναν οι Σκαρτσίλας, Λαζανάς, Καράδαης, Γιαννίκος, Λαλαής και Δαλιάνης. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι: Ρίζος, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Σούλης, Τ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Γκοτσούλιας, Αργυρόπουλος, Μπούνας, Κανελλόπουλος, Μπουλούμπασης (πιθανή 11άδα), Διαμαντόπουλος, Μπουρλάκης, Μπαλτιμάς, Θεοφανόπουλος, Αγουρίδης, Ρέλλας, Μαυρόπουλος, Ακπαρίδης.
Ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας είναι για τον Αχαρναϊκό το παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας. Οι "πράσινοι" θέλουν να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή αλλά και να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους. O Φώτης Θανέλλας άφησε εκτός αποστολής για αγωνιστικούς λόγους τους Νταβαρίνο και  Αθανασόπουλο καθώς και τον τιμωρημένο Χριστόπουλο. Από την άλλη πλευρά στον Αστέρα  Μαγούλας δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Τριάντος και Γαρουφαλιάς, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στρατομήτρου . Πάντως διοίκηση και τεχνική ηγεσία ζήτησε από τους παίκτες τη νίκη για να διατηρηθεί η ομάδα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Στο Ελληνικό ο Α. Ο. Γλυφάδας αντιμετωπίζει τον Πανηλειακό. Μετά το τέλος του χθεσινού προγράμματος ο Νίκος Παντέλης ενημέρωσε τους παίκτες του ότι η 18αδα θα ανακοινωθεί δύο ώρες πριν την έναρξη του ματς. Να σημειωθεί ότι ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κόκκαλη και Καρλιάμπα. Ο Πανηλειακός από την άλλη πλευρά που στόχο έχει την νίκη, βρίσκεται από χθες στην Αθήνα. Ο τεχνικός Μίλτος Γκόφας άφησε εκτός αποστολής τους ανέτοιμους Σταματέα  και Νομικό, καθώς και τον τιμωρημένο Κυριακίδη, ενώ μετέχει  ο Κώστας Βλαχόπουλος, αν και δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, αλλά ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση, σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες
Στην Προοδευτική χωρίς τους Άγγελο και Δημήτρη Χόρτσα  αλλά και τον Λέκκα  καταστρώνει τα πλάνα του ο Αντώνης Καλαμάκης για τη δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στον Ρούβα. Ο Αλέκος Κούρτογλου  εκτός αποστολής άφησε  τον τιμωρημένο Γούτσιο και τον τραυματία Μπολόση..
Ο αγώνας του Εθνικού Αστέρα με την Επισκοπή κερδίζει στα «χαρτιά» η Κρητική ομάδα καθώς η ομάδα της Καισαριανής έχει  παραιτηθεί από το Πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE 2. Τέλος ρεπό έχει ο Α. Ο. Χανίων.
Η 17η αγωνιστική
ΑΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ-ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ-ΡΟΥΒΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ-ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ-ΕΠΙΣΚΟΠΗ   0 – 3 α. α.
Ρεπό έχει ο AO ΧΑΝΙΑ


Ο Αστέρας στο Δερβένι νίκησε στο τέλος με 3 - 1 τον Εθνικό Ξυλοκέριζας

pb240001myv.jpg
Ύστερα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι ο Αστέρας Δερβενίου στο γήπεδο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ", κατάφερε να λυγίσει στα τελευταία λεπτά την αντίσταση του Εθνικού Ξυλοκέριζας  επικρατόντας  με σκορ 3-1.
Ο δυνατός αέρας που επικρατούσε  δεν επέτρεψε να παιχτεί καλό αγώναςς, με τον Αστέρα να έχει μια ανούσια πρωτοβουλία σε όλο το 90λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν, καθώς στο 8’ πήραν το προβάδισμα. Ο Φραντζής ανέτρεψε τον Νομικό, για να καταλογιστεί το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπράνκο.
Γρήγορα πάντως, ήρθε η απάντηση του Αστέρα, που ισοφάρισε στο 14’ με κεφαλιά του Γιαννόπουλου, μετά από κόρνερ του Μετεβελή. Στη συνέχεια, ο Αστέρας του Στέφανου Μεϊμάρογλου είχε δυο – τρεις καλές ευκαιρίες με τον Μυργιώτη και τον Αντωνόπουλο, τους οποίους, σταμάτησε ο σταθερός Σεραφείμ
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τον Εθνικό να παίζει αμυντικά και να μην απειλείται ιδιαίτερα. Στα τελευταία λεπτά, όμως, η πίεση του Αστέρα έφερε αποτέλεσμα. Στο 86’ από τη σέντρα του Φωλιά, ο Γιαννόπουλος με νέα κεφαλιά έκανε το 2 -1, ενώ το τελικό 3 - 1 διαμόρφώσεστο 93'  ο Καπούς με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Παναγιωτόπουλο.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ:
Φραντζής, Μερκούρης (35’ Κουτρούλης), Πεθαίνος (46’ Καραγιαννόπουλος), Γιαννακόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Φωλιάς, Αντωνόπουλος, Μαστρογιαννόπουλος, Μυργιώτης (89’ Πρίφτης, Καπούς
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑΣ:
Σεραφείμ, Μάρκελλος Β., Μάρκελλος Ι., Μποντούρι, Καράγιωργας, Παναγιωτόπουλος, Νομικός, Διπλός, Μπράνκο, Κόλλιας, Μούτσος (70’ Παπαθεοδώρου)

Σε αδιέξοδο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο

Nikos-Anastasiadis
Σε δεινή πολιτική θέση βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης λόγω της συμφωνίας του Eurogroup και των επαχθών όρων που τη συνοδεύουν, με πιο ακραίο όλων το “κούρεμα” καταθέσεων, που είχε ως αποτέλεσμα γενικό ξεσηκωμό στο νησί, και θύελλα αντιδράσεων, με πολιορκία του Προεδρικού Μεγάρου.
Μετά τη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται ότι δεν κατάφερε να τους πείσει με την “απολογία” του, καθώς στη σωρεία ερωτήσεων που δέχτηκε για όσα διαδραματίστηκαν στην Βρυξέλλες, η απάντησή του ήταν πως δεν υπήρχαν περιθώρια για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, καθώς βρέθηκε σε κλοίο ασφυκτικών πιέσεων από τους εταίρους της Κύπρου.
Χαρακτηριστικά, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Άντρος Κυπριανού του ΑΚΕΛ και ο Μάριος Καρογιάν του ΔΗΚΟ τόνισαν τα εξής:
Άντρος Κυπριανού: «Θέσαμε πολλές ερωτήσεις χωρίς να λάβουμε απαντήσεις» είπε, «Δεν έχω να προσθέσω κάτι περισσότερο απ’ αυτά που είπα το πρωί. Αύριο θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του κόμματος και θα διαμορφώσουμε τις θέσεις μας. Ζητήσαμε αναβολή της αυριανής συνεδρίας της ολομέλειας αλλά η απάντηση που πήραμε είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Επίσης η εικόνα που σχηματίσαμε είναι ότι είτε θα αποδεχθούμε όλα τα μέτρα είτε τίποτα».
Μάριος Καρογιάν:«Είναι πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν, δεν θα πω τα τετριμμένα περί αλληλεγγύης και τρόπου συμπεριφοράς. Είναι πολύ σκληρά τα δεδομένα μπροστά μας και σκληρά τα διλλήματα. Το κάθε κόμμα θα τοποθετηθεί αύριο. Αυτό που οφείλω να πω είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και σκληρά τα διλλήματα. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες κάποιες τοποθετήσεις. Οι διαζευχτικές προτάσεις που τέθηκαν απορρίφθηκαν, θα πρέπει να υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια όπως είπαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και το κάθε κόμμα θα πάρει τις δικές τους αποφάσεις. Εμείς κάναμε μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων στην κοινοβουλευτική ομάδα και από εκεί και πέρα θα ακούσετε αύριο την τελική μας τοποθέτηση. Υπάρχουν για εμάς σκιές στην απόφαση που λήφθηκε ιδιαίτερα από το ΔΝΤ και τις προεκτάσεις που μπορεί να υπάρχουν. Μπορούν να υπάρξουν εναλλακτικά σενάρια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξέρει τις δικές μας εισηγήσεις και το τι πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει”.
Στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή απαιτούνται 29 ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” των καταθέσεων, και το ΔΗΣΥ με το ΔΗΚΟ έχουν αθροιστικά 28, δηλαδή μια λιγότερη.

ysterografa.gr

Η νύχτα της μεγάλης εξέγερσης στην Κύπρο - Επεισόδια και προπηλακισ​μοί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

diamartaria
Ένταση επικράτησε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου, όπου αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τις αποφάσεις του Eurogroup αναφορικά με τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες.
Όπως αναφέρει το sigmalive oργισμένοι πολίτες επιχείρησαν να ανακόψουν το όχημα, στο οποίο επέβαινε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος, την στιγμή που εισερχόταν της πύλης του Προεδρικού Μεγάρου. Άμεση ήταν η αντίδραση των ανδρών της ΜΜΑΔ, οι οποίοι παρενέβησαν επιτρέποντας στο όχημα που μετέφερε τον εκπρόσωπο να περάσει την πύλη και να εισέλθει στο Προεδρικό.
Νωρίτερα το απόγευμα έξω από το Προεδρικό είχε συγκεντρωθεί άλλη ομάδα πολιτών που εξέφρασε την αντίθεσή της στη συμφωνία και διένειμε φυλλάδια ενάντια στο μνημόνιο. Οι διαμαρτυρόμενοι έδωσαν ραντεβού αύριο το πρωί στις 9 έξω από τη Βουλή, για εκδήλωση διαμαρτυρίας την στιγμή που θα συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Η Δράση καταδικάζε​ι την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει» τις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Δράση καταδικάζει την απόφαση του Eurogroup να «κουρέψει»τις καταθέσεις στις Κυπριακές τράπεζες.
1. Επειδή υπονομεύει τη σχέση εμπιστοσύνης των καταθετών προς τις τράπεζες τους όχι μόνο στην Κύπρο,αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Υπονομεύει την Ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 Ευρώ.
2. Επειδή θα οδηγήσει σε φυγή καταθέσων από τις χώρες του Νότου προς τις χώρες του Βορρά.
3. Επειδή αναδεικνύει απόλυτη και κυνική αγνόηση των αρχών της Ε.Ε. υπέρ «βολικών» κατά περίπτωση πολιτικών. Και ο κυνισμός αυτός θα έχει δραματικές πολιτικές επιπτώσεις στις χώρες του Νότου, οδηγώντας τες στην αγκαλιά των ακραίων και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων.
4. Επειδή το κόστος για την Ευρώπη θα αποδειχθεί σημαντικά μεγαλύτερο από το φαινομενικό άμεσο όφελος. Η απόφαση υπονομεύει το Ευρώ και καταστρέφει την οικονομία της Κύπρου,την οποία υποτίθεται «διασώζει».
Η Δράση, με αφορμή την άφρονα αυτή απόφαση , επισημαίνει ότι για εμάς τους Έλληνες προέχει η άμεση εκλογίκευση των πολιτικών μας με περιορισμό και βελτίωση του κράτους ώστε να μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση του Ελληνικού λαού και κυρίως για να μπορέσουμε το ταχύτερο να απαλλαγούμε από την κηδεμονία των δανειστών μας.