Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ



Εμφάνιση ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.JPG 
Μέσα σε γιορτινό κλίμα παρουσιάστηκε  το βιβλίο της ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ  “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ... του έρωτα” που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Το βιβλίο της Άννας, με τον χαρακτηριστικό αυτό τίτλο, παρουσιάστηκε στο κατάμεστο Θέατρο “ΟΡΦΕΑΣ” σε μορφή μουσικοθεατρικής παράστασης .

Για το βιβλίο μίλησαν η Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κυρία Γιόλα Αργυροπούλου- Παπαδοπούλου, χαρακτηρίζοντας  στον εξαίρετο λόγο της το βιβλίο ως
“Γραφή Ψυχής”.

Εμφάνιση ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ.jpgΟ ηθοποιός Ντίνος Καρύδης συγκινημένος μίλησε για την Άννα και το βιβλίο της, λες και είχε απέναντί του τον πατέρα της Γρηγόρη, του είπε:
 «Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην Άννα σου! Στην Άννα μας! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή…»   


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο  εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου, Στέλιος Κανάκης.

Με  αφορμή το ατύχημα της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, που δεν της επέτρεψε την προγραμματισμένη παρουσία της, ζήτησε από τη  δημοσιογράφο-παρουσιάστρια Μάγδα Τσέγκου η οποία είχε τον συντονισμό της βραδιάς να διαβάσει την ομιλία της, κάτι που με σεβασμό εκείνη έκανε:
Εμφάνιση ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ ΚΑΙ ΜΑΓΔΑ ΤΣΕΓΚΟΥ.jpg«Άννα μου, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… του έρωτα”, μου ξύπνησες αυτά που άφηνα να κοιμούνται. Φαίνεται ότι έχεις πολλά να μας δώσεις και γι’ αυτό μας δίνεις από το περίσσευμά σου… Μα κι αν ακόμα είχες λίγα, θα μας έδινες από την καρδιά σου. Ο καθένας έχει έναν ξεχωριστό τρόπο ν’ αγαπιέται... Κι εσύ έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου…
Έτσι σε γνώρισα, έτσι σε αγάπησα και σου γράφω αυτές τις γραμμές,
όχι όμως μόνο για να σε συγχαρώ, αλλά και να πω στον μέγιστο Γρηγόρη μας:
Εμφάνιση ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ- ΣΤΑΘΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ.jpg“Γρηγόρη Μπιθικώτση, από όσα μεγάλα έχεις πει, ήθελες να πεις κι άλλα τόσα!... μα σου έλειπε ίσως ο χρόνος και έφτιαξες λοιπόν, έξυπνα και σοφά, τη συνέχειά σου και την ονόμασες... Άννα, και φύσηξες μέσα της, σαν ένας γήινος θεός, της ψυχής σου την ανασαιμιά, της Ζωής σου ολάκερη τη σοφία!...”
Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου! Μ’ αυτήν την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου… Θα ήταν χαρά για μένα Άννα μου κάποια στιγμή να παίξω πάνω στο σανίδι ένα δικό σου μονόπρακτο.
Με αγάπη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου»

Στην ομιλία της η Άννα Μπιθικώτση τόνισε ότι έσοδα του βιβλίου θα διατεθούν στο εθελοντικό έργο του Κέντρο Στήριξης κακοποιημένων Γυναικών “Καταφύγιο Γυναίκας”. 

Εμφάνιση ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ.jpgΗ βραδιά συνεχίστηκε με τους ηθοποιούς: Δημήτρη Καϊκή, Κατερίνα Πρωτονοταρίου και Μάνια Σπαθή και τη Μαρία Αναματερού να διαβάζουν δραματοποιημένα αποσπάσματα από το βιβλίο της Άννας σε σκηνοθεσία Χάρη Βορκά, ενώ περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονταν  οπτικοποιημένα τα τραγούδια που εμπεριέχονται στο CD  που συνοδεύει  το βιβλίο και τα οποία  υπογράφουν στον στίχο η  Άννα Μπιθικώτση και στη μουσική ο Κώστας Νικολόπουλος.
(Τις “ΝΥΧΤΕΣ ΛΕΥΚΕΣ” ερμηνεύει η Μαρία Αναματερού  και τα τραγούδια “ΑΝΝΑ” και “ΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟ ΠΩ ΤΟ ΑΝΤΙΟ” ο Σωτήρης Δογάνης, ενώ τις “ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ… ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ” αφηγείται η συγγραφέας).
 Εμφάνιση 3 ΓΕΝΙΕΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ Η ΑΝΝΑ ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ.jpg
Στο δεύτερο μέρος της παράστασης  οι μουσικοί,  Κώστας Αγέρης στο βιολί και Σπύρος Κονσολάκης στην κιθάρα συνόδευσαν τη Θεοδοσία Στίγκα, τη Μαρία Αναματερού, τον Σωτήρη Δογάνη και τον Κώστα Αγέρη σε τραγούδια που έδεναν άρρηκτα με τη θεματολογία του βιβλίου.
Δεν θα μπορούσε από τη νύχτα αυτή να έλειπε ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης και το τραγούδι της Επίσημης αγαπημένης του, της Άννας του, που γιόρταζε διπλά και την καμάρωνε από τη γειτονιά των Αγγέλων ευτυχισμένος γιατί το όνειρό της είχε γίνει αληθινό.
 Εμφάνιση ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ.jpg
Στη βραδιά παρευρέθηκαν o βουλευτής Β΄Αθήνας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α Παναγιώτης  Κουρουμπλής, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ κυρία Έφη Μπάσδρα, ο τέως Δήμαρχος Πόρου και Περιφερειακός Σύμβουλος Σπύρος Σπυρίδων, η Πρόεδρος της  Παγκρήτιας Ένωσης Απανταχού Γυναικών Κρήτης κυρία Μαίρη Τζανάκη, ο τέως Γενικός Διευθυντής ΕΟΤ κύριος Κώστας Κατσιγιάννης, καθώς και πολλοί άνθρωποι των Τεχνών και των Γραμμάτων.