Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δήμαρχοι σε ΥΠΕΣ: Αφήστε μας μόνους μας να κάνουμε την κινητικότητα – τι θα ζητήσει η ΚΕΔΕ στη συνάντηση

«Όσο το υπουργείο παρεμβαίνει τόσο δεν πρόκειται να γίνει η εθελοντική κινητικότητα», λέει μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ στην aftodioikisi.gr, αναφερόμενος και στην επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών η οποία οδήγησε στα εντελώς αντίθετα αποτελέσματα που υποτίθεται ότι επιδίωκε.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει να απλοποιηθεί η διαδικασία και μην απαιτείται συμμετοχή του υπουργείου Εσωτερικών και του ΑΣΕΠ στην όλη διαδικασία, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος υλοποίησης της κινητικότητας.

«Δεν έχουμε πλεονάζοντες»

Παράλληλα η ΚΕΔΕ θα αμφισβητήσει τη «μελέτη» Γρηγοράκου όχι μόνο γιατί χρησιμοποίησε λάθος στοιχεία αλλά γιατί η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε είναι τουλάχιστον νεφελώδεις. Αντί αυτού θα ζητήσει να αφεθούν οι υπάλληλοι να δηλώσουν μόνοι τους αν θέλουν να μετακινηθούν και μετά να βγουν τα συμπεράσματα. «Μ” αυτά που κάνει το υπουργείο τρομάζει και τους δημάρχους και τους εργαζόμενους» τονίζει άλλος αιρετός μεγάλους δήμου της Αττικής.

Ως προς το πρώτο επικαλείται αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων μετά την επιστολή Γρηγοράκου όπως αυτά της Αθήνας, της Κηφισιάς και των Αγίων Αναργύρων-Καματερού τα οποία τονίζουν ότι «δεν έχουν πλεονάζοντες υπαλλήλους», ενώ ως προς τους εργαζόμενους προβλέπει ότι με τον τρόπο που κινείται το υπουργείο θα έχουμε πολύ μικρή συμμετοχή στην εθελοντική κινητικότητα: «Ποιος θα έχει εμπιστοσύνη στο υπουργείο μετά από αυτά; Και γιατί να πιστέψει ο εργαζόμενος σε δήμο της Αττικής που θα δηλώσει ότι θέλει να μετακινηθεί ότι δεν θα βρεθεί ξαφνικά στη Βοιωτία;» προσθέτει. «Άλλωστε, με τις αποφάσεις τους ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες, τα δημοτικά συμβούλια δίνουν ΄γραμμή” και στους εργαζόμενους: Μην δηλώσετε και θα σας προστατεύσουμε».

Σημ. Η φωτο είναι από την πρόσφατη συνάντηση των πολιτικών ηγεσιών ΥΠΕΣ και ΥΠΔΜ με την ΚΕΔΕ κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε η εθελοντική κινητικότητα