Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Στόχος μας η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και η ενίσχυση της περιφερειακής κοινωνικής οικονομίας το 2014



To 2013 ήταν μια χρονιά που έθεσε σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά διλήμματα, στα οποία οι πολίτες απάντησαν με την αλληλεγγύη και το βαθύ ανθρωπισμό που ανέκαθεν τους χαρακτήριζε.

Στην Πελοπόννησο πιστέψαμε στις δυνατότητές μας και προσφέραμε ως αντίδοτο στην κρίση το σθένος και τη δημιουργικότητά μας, περιορίζοντας αφενός, κατά το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες από την οικονομική κρίση, αναδεικνύοντας αφετέρου, υγιείς δυνάμεις και νέους δρόμους ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

Είμαι πεπεισμένος ότι το 2014 θα είναι η χρονιά που οι προσπάθειες αυτές θα ενταθούν ακόμη περισσότερο, αλλά και η χρονιά που οι πολίτες θα αρχίσουν να δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους. Η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής αποτελεί ξεκάθαρα το ζητούμενο για τη νέα χρονιά και για το λόγο αυτό η ευθύνη όλων μαζί, αλλά και καθενός ξεχωριστά είναι μεγάλη.

Στην πρόκληση αυτή η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαντά για το 2014 με την ενίσχυση των κοινωνικών δράσεών της, με σκοπό τη διαρκή υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και τη δημιουργία των προϋποθέσεων ανάπτυξης της περιφερειακής κοινωνικής οικονομίας της.

Εύχομαι καλή χρονιά, γεμάτη υγεία, και ευόδωση των προσπαθειών και προσδοκιών όλων των πολιτών.

Την Πρωτοχρονιά, Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2014, και μετά το πέρας της δοξολογίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης θα δέχεται στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, πολίτες και φορείς για ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.