Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Εβαλε... πέμπτη και πάει «Λεωφόρο»! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΦΗ 5-1

Εβαλε... πέμπτη και πάει «Λεωφόρο»!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή, τον Τζόελ Κάμπελ που σέρβιρε τέσσερα από τα πέντε γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε με 5-1 τον ΟΦΗ, παρέμεινε στο +3 από τον ΠΑΟΚ και πλέον σκέφτεται τη Λεωφόρο. Ο Κοσταρικανός ήταν όλα τα λεφτά. Ετοίμασε τα δυο γκολ του Μήτρογλου (4', 52'), αλλά και αυτά των Μανιάτη (84') και Γιαταμπαρέ (86') και επί της ουσίας ήταν ο άνθρωπος που δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Κρητικούς που στο 12ο δευτερόλεπτο προηγήθηκαν με Λαμπρόπουλο και στο 44' το πίστεψαν με το χαμένο πέναλτι του Μήτρογλου.
Δυο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών επιτεύχθησαν στο Καραϊσκάκη. Ο ΟΦΗ σόκαρε τον Ολυμπιακό, αφού πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και δη στο 12ο δευτερόλεπτο κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ με τον Λαμπρόπουλο. Ο 26χρονος μέσος βρήκε «μπόσικη» την άμυνα των «ερυθρόλευκων» σε κεφαλιά-πάσα του Παπάζογλου, εκμεταλλεύτηκε το ρήγμα και με σουτ έδωσε το προβάδισμα στους Κρητικούς.
Οι Πειραιώτες, όμως, δεν μούδιασαν. Αντέδρασαν σχεδόν άμεσα. Στο 4', ο Κάμπελ έκανε ωραία σέντρα και ο Μήτρογλου με κεφαλιά έγραψε το 1-1 για τον Ολυμπιακό σκοράροντας για 11η φορά στο φετινό πρωτάθλημα.
Εν συνεχεία ο ρυθμός του ματς έπεσε. Οι λόγοι; Προφανείς… Λίγο η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας του ΟΦΗ λίγο η κόπωση του Ολυμπιακού από το ματς της Λισσαβόνας και το 1-1 παρέμενε με τους Κρητικούς στο 27' να εκμεταλλεύονται αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και με τον Λαμπρόπουλο να αγγίζουν το 2-1.
Ο Ολυμπιακός επί της ουσίας έδειχνε κουρασμένος από το ματς με την Μπενφίκα (1-1) και δημιουργούσε καταστάσεις μόνο από ατομικές εξάρσεις. Και κάπως έτσι έγινε στο 34' με τον Βάις, ο οποίος με ενέργεια α λά Παρί (1-4) προσπάθησε να νικήσει τον Δασκαλάκη με τον έμπειρο πορτιέρο να μην του επιτρέπει να σκοράρει.
Στο 40' ο Μήτρογλου βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μετά από σέντρα του Παπάζογλου και γλίστρημα του Ζόρο, αλλά αιφνιδιάστηκε και σούταρε άουτ, ενώ στο 44' ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού δεν τα κατάφερε ούτε από την άσπρη βούλα. Ισως από υπερβολική σιγουριά και τεράστια αυτοπεποίθηση, ο Μήτρογλου εκτέλεσε πέναλτι που έδωσε ο Λιαχούδης σε χέρι του Ζόρο σε σουτ από κοντινή απόσταση του Βάις με τον πορτιέρο του ΟΦΗ, Σήφη Δασκαλάκη να διώχνει σε κόρνερ. Ετσι το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ με «δώρο» Δασκαλάκη σε μία οριακή φάση για το αν ο Μήτρογλου ήταν σε θέση οφσάιντ. Ο πορτιέρο του ΟΦΗ έκανε άστοχη έξοδο στη σέντρα του Κάμπελ και με κεφαλιά ο Ελληνας διεθνής έγραψε το 2-1 υπέρ των «ερυθρόλευκων». Ουσιαστικά, επαναλαμβανόταν το σκηνικό του 1-1 με τον Κοσταρικανό να σερβίρει και τον «Μητρό-γκολ» να βρίσκει δίχτυα.
Επί της ουσίας αυτό το γκολ αποτελούσε το προμήνυμα για ένα ακόμα τρίποντο των «ερυθρόλευκων» στο φετινό πρωτάθλημα με τον Χολέμπας στο 58' να «κλειδώνει» το ματς με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Με δεδομένο, λοιπόν, το 3-1 στο 58' ο ρυθμός του ματς άρχισε σταδιακά να πέφτει με αποτέλεσμα να λείπουν οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες με τον ΟΦΗ στο 75' να μένει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Μπούρμπου.
Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν έριξαν ταχύτητα, όμως έψαξαν και άλλα γκολ και αυτά εν τέλει ήρθαν στο 84' με τον Μανιάτη και στο 86΄ με τον Γιαταμπαρέ με κοινό παρονομαστή τον «σερβιτόρο», Κάμπελ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης (78' Μανιάτης), Εντιγκά, Βάις (46' Γιαταμπαρέ), Κάμπελ, Σαβιόλα, Μήτρογλου (65' Ολαϊτάν).
ΟΦΗ: Δασκαλάκης, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κάλαϊτζιτς (62' Ογιος), Φραγκουλάκης, Παπάζογλου (74' Γκαλέτι), Λαμπρόπουλος (62' Κουτσιανικούλης).

Με χαρακτηριστικά άνεση πέρασε και ο ΠΑΟΚ από τη Κομοτηνή, επικρατώντας 3-0 του Πανθρακικού. Τον αγώνα επισκίασε σοβαρός τραυματισμός οπαδού του δικεφάλου, που έπεσε στο κενό . Παράλληλα στην 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ο Πανιώνιος κατέφερε με ανατροπή να κερδίσει τελικά τον Απόλλωνα 2-1 , ενώ συναρπαστικό ματς έγινε στη Βέροια, όπου τελικά γηπεδούχοι και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2 - 2. Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία ο Πλατανιάς επικράτησε του Άρηmw 1-2.