Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Νετανιάχου απειλεί πως θα δράσει μόνος του εναντίον του Ιράν!

netanyahu
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχουν θα απειλήσει ότι θα εγκαταλείψει τη διπλωματική οδό, αν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν δεν έχουν στόχο την κατάργησή του, δήλωσε η ανταποκρίτρια στη Νέα Υόρκη Ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου.

«Ένα από τα πράγματα που θα πει ο Πρωθυπουργός στον (Αμερικανό) πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια της αυριανής τους συνάντησης είναι ότι αν οι διαπραγματεύσεις με το Ιράν δεν έχουν στόχο την κατάργηση του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης και όχι απλώς την επίβλεψή του, το Ισραήλ θα θεωρήσει ότι είναι ελεύθερο από τις δεσμεύσεις του σε αυτή τη διπλωματική διαδικασία μεταξύ της Δύσης και του Ιράν», μετέδωσε η ανταποκρίτρια, επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον του Νετανιάχου.
«Αυτό σημαίνει ότι το Ισραήλ ενδέχεται να αποφασίσει να επιτεθεί μόνο του εναντίον του Ιράν», διευκρίνισε η ίδια.
Ο Νετανιάχου αναχώρησε σήμερα το πρωί για τις ΗΠΑ, όπου θα γίνει δεκτός αύριο από τον Ομπάμα. Την Τρίτη θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα προσπαθήσει να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι η ιρανική απειλή δεν έχει μειωθεί.
Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί εξέφρασε, σε ομιλία του αυτή την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, την επιθυμία του να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ για να διευθετηθεί η διένεξη σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και καταδίκασε το Ολοκαύτωμα.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός κατήγγειλε από την πλευρά του «την επίθεση γοητείας» του Ροχανί, επισημαίνοντας ότι «σκοπεύω να πω την αλήθεια απέναντι στην επίθεση των ωραίων λόγων και των χαμόγελων».
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα το βράδυ από το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης, το 78% των Ισραηλινών εκτιμά ότι ο Ροχανί δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι επιθυμεί να βρεθεί μια λύση στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Εξάλλου το 69% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν θα καταλήξουν σε συμφωνία με το Ιράν για το θέμα αυτό.