Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Βέλγοι για Μιχαλολιάκο: “Ιδιοκτήτης οίκου ανοχής... Επαινεί τα ψηλά και γυμνασμένα κορμιά, ενώ ο ίδιος είναι κοντός και παχουλός”


Με πολύ απαξιωτικά σχόλια αναφέρεται η "Libre Belgique" στον Νίκο Μιχαλολιάκο και την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ενώ ειρωνεύεται και τους οπαδούς του ακροδεξιού κόμματος που τον αποθέωναν, την ημέρα της σύλληψής του.

Σε άρθρο της με τίτλο «Ο αρχηγός του κόμματος Χρυσή Αυγή συλλαμβάνεται», αναφέρεται στον ηγέτη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Επαινεί τα ψηλά και γυμνασμένα κορμιά, ενώ ο ίδιος είναι κοντός και παχουλός. Ξεστομίζει ομιλίες γεμάτες μίσος, τιμώντας τους Σπαρτιάτες, την αντροσύνη και τον στρατό, ενώ ο ίδιος διαθέτει μία δυσάρεστη υψηλόφωνη φωνή. Παρά ταύτα, όπως και ο Χίτλερ, μαγνητίζει τους ακροατές του. Οι λοχαγοί του ορκίζονται στο όνομά του. Όταν μπαίνει σε μία αίθουσα, στέκονται προσοχή, χειροκροτούν τον κάθε λόγο του. Και όλοι ανεξαιρέτως, ενώ βρίσκονταν με χειροπέδες, ταπεινωμένοι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, φρουρούμενοι από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής ομάδας, ούρλιαξαν: “Ζήτω ο αρχηγός!”. Δηλαδή: Ζήτω ο Νίκος Μιχαλολιάκος, 56 χρονών, πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μαθηματικός, εισοδηματίας κατ' επάγγελμα, ιδιοκτήτης, μαζί με τη γυναίκα του, ενός οίκου ανοχής».

Το ίδιο άρθρο υπενθυμίζει ότι ο «Φύρερ» έχει θητεύσει ξανά στη φυλακή, δύο φορές, το 1976 και 1978, λόγω βιαιοπραγιών.

Από την πλευρά της η «L’ Echo» σε άρθρο της με τίτλο «Ποινικές διώξεις ενάντια στη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα», επισημαίνει ότι «η ΧΑ απειλεί με ομαδική παραίτηση των 18 βουλευτών της, γεγονός που θα προκαλούσε επαναληπτικές εκλογές, υψηλού ρίσκου για τον κυβερνητικό συνασπισμό, τη στιγμή που η Αθήνα θα μπορούσε να χρειαστεί διαπραγμάτευση, για τρίτο πρόγραμμα βοήθειας, με τους διεθνείς πιστωτές της». Το ίδιο άρθρο σημειώνει ότι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το ποσοστό της ΧΑ μειώθηκε από διψήφιο αριθμό σε 6,8%, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Η εφημερίδα «Le Soir» δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Ο αρχηγός του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή συλλαμβάνεται». Σκιαγραφώντας το πορτρέτο του ηγέτη της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), Ν. Μιχαλολιάκου, η βελγική εφημερίδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής: «Η ραγδαία άνοδος της ΧΑ άρχισε όταν η αντίπαλη ακροδεξιά παράταξη, το ΛΑΟΣ, συντάχθηκε με την πολιτική λιτότητας, το 2011, αφήνοντάς της το πεδίο ελεύθερο στη διεκδίκηση τις ψήφους διαμαρτυρίας». Υπό τον τίτλο «Καλπάζουσα ανεργία», το άρθρο επισημαίνει: «Για πρώτη φορά εκλεγμένος το 2010, ως δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιμένει στις φασιστικές ή νεοναζιστικές θέσεις του. Εμφανίζεται στις τηλεοπτικές κάμερες χαιρετώντας ναζιστικά τους αριστερούς αντίπαλους του. Το 2012, αρνείται, για πολλαπλή φορά, την ύπαρξη θαλάμων αερίων και χαρακτηρίζει τον Χίτλερ ως “μείζον πολιτικό πρόσωπο του 20ού αιώνα”».

newsit.gr