Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σαμαράς: Τα δύσκολα τέλειωσαν. Όλη η Ελλάδα απέναντι στους ρατσιστές και τη βία

samaras1Με τον εκκλησιασμό του στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Δημήτριου, άρχισε το πρόγραμμα της επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Μετά το πέρας της λειτουργίας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα που αποτελούσαν μέλη της ελληνικής κοινότητας.
Ο Πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες ώρες, ωστόσο θα τα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της και μάλιστα ότι έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και είναι κοντά στην έξοδο από τον λαβύρινθο.
“Ο ελληνικός λαός γεύθηκε την πίκρα να μιλούν για έξοδο της χώρας από το ευρώ, να νιώθει ότι ηττάται σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας. Με υπερηφάνεια και σοβαρότητα πέρασε τα δύσκολα. Κανείς δεν μιλά πια για Grexit. Η Ελλάδα θα είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη”.
Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: “σαν Πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα”.
Ο κ.Σαμαράς, έκλεισε τις επισημάνσεις του απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα.

υστερογραφα