Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί που φρουρούσαν βουλευτές της Χ.Α.


Με Αποφάσεις του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2 Αρχιφύλακες και 1 Αστυφύλακας, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και συναφών αντικειμένων, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, την 28 και 29 Σεπτεμβρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στην οικία του 29χρονου  Αστυφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, μεταλλική σιδερογροθιά, ενώ στην  οικία του 41χρονου Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στο Βόλο, αεροβόλο όπλο και      160 μεταλλικά σφαιρίδια.
την οικία του 40χρονου  Αρχιφύλακα, που υπηρετεί στην Αττική, (121) φυσίγγια διαμετρήματος 45 mm ,  (15) φυσίγγια διαμετρήματος 32 mm , (8) φυσίγγια διαμετρήματος 38 mm ,   σπρέι πιπεριού, (4) κροτίδες και ξύλινη αστυνομική ράβδος.
Οι παραπάνω συλληφθέντες, που οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, είχαν διατεθεί ως φρουροί σε Βουλευτές της Χρυσής Αυγής.