Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αν δεν είχαν συλληφθεί, θα αναγορεύονταν σε ήρωες του αντιμνημονίου!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι συλλήψεις του αρχηγού και των άλλων νταήδων της Χρυσής Αυγής (που είτε είχαν παραπλανήσει τμήμα του εκλογικού σώματος, είτε είχαν απευθυνθεί στα χαμηλότερα ένστικτα ενός άλλου τμήματος του εκλογικού σώματος) μετά από σύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα, ακύρωσαν όλες τις συζητήσεις, τις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς των τελευταίων ημερών.
Οι τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύουν πως η σύνδεση της οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της με τη δημιουργία και τη διόγκωση μιας οργάνωσης με διασυνδέσεις στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, είναι μια πολύ επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την εφαρμογή των νόμων άποψη.

Διότι, όπως επανειλημμένα έχω υποστηρίξει, η άποψη αυτή δημιουργεί το υπόβαθρο για ηθική και πολιτική νομιμοποίηση και του ναζισμού και του κοινού εγκλήματος.
Το εκπληκτικό είναι πως ενώ όλα έδειχναν πού πήγαινε το πράγμα, καθώς η εισαγγελική έρευνα προχωρούσε με ταχείς ρυθμούς και πολλά στόματα άνοιγαν, κάποιοι συνέχιζαν να συμπεριφέρονται ωσάν να μην συνέβαινε τίποτε.
Και να αποδέχονται τη Χρυσή Αυγή ως… ρυθμιστή των εξελίξεων.
Μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν οι Μιχαλολιάκος και Σία, πολλοί υπήρξαν εκείνοι που συζητούσαν για το τι θα συνέβαινε αν ο αρχηγός της Χ.Α. πραγματοποιούσε την απειλή του, επέβαλλε στους βουλευτές του να παραιτηθούν μέχρις εξαντλήσεως των καταλόγων του συνόλου των υποψηφίων τους και προκαλούσε έτσι εκλογές.
Αντί να συνειδητοποιήσουν πως όλα αυτά δεν ήσαν παρά αντιδράσεις πληγωμένου ζώου, καθώς οι σημερινοί κατηγορούμενοι γνώριζαν τι είχαν κάνει και ότι η εισαγγελία θα έφθανε σ’ αυτούς, αποδέχθηκαν ουσιαστικά πως ήταν δυνατόν η Χ.Α. να θέτει θέματα προς συζήτηση και να καθορίζει την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου.
Μέχρι την τελευταία στιγμή δηλαδή, κάποιοι συνέχιζαν να διαφημίζουν μια εγκληματική οργάνωση.
Η απάντηση στις περί εκλογών «απειλές» όφειλε να μην είναι άλλη από ένα κοφτό «κάντε ό,τι καταλαβαίνετε».
Τελεία και παύλα.
Όλα τα άλλα είναι μικροκομματικά τερτίπια, αποδεικνύοντας πως κάποιοι, οι οποίοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι έχουν τις λύσεις για τη χώρα, αποδείχθηκε πως δεν ήταν σε θέση να προβλέψουν όχι σε βάθος χρόνου, αλλά και ούτε καν και για τις επόμενες ημέρες.
Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς το γεγονός ότι μόλις ο Ν. Μιχαλολιάκος είπε κάτι περί πρόκλησης εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να δει την απειλή του Ναζισμού ως… ευκαιρία για τη Δημοκρατία;
Θυμίζουν εκείνους που κάποτε διαφήμιζαν τον Χίτλερ λέγοντας πως έφτιαξε την autobahn, ενώ την ίδια ώρα λειτουργούσαν οι φούρνοι στο Άουσβιτς.
Ακόμη και την τελευταία ώρα, μια «απειλή» της Χ.Α. εμφανιζόταν ως «ευκαιρία» για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Με αποτέλεσμα, η Χ.Α. να αναγορεύεται (λίγο πριν από τις χειροπέδες) σε… ρυθμιστή του πολιτεύματος!
Και να θεωρείται φυσιολογικό η ανάκριση για ένα έγκλημα να οδηγήσει σε (προκαλούμενες από τους δράστες) εκλογές και όχι σε σύλληψη των δραστών!
Μέχρι την τελευταία ώρα, την παραμονή των συλλήψεων, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε επισήμως πως «απέναντι στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής προτάσσουμε την αναγκαιότητα της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία»;
Δηλαδή, επειδή η Χ.Α. επιδίδεται, μέσα στον πανικό της, σε τακτικισμούς (άρα δεν το εννοεί), θα πάει ολόκληρη τη χώρα σε εκλογές;
Τι άλλο εκτός από πολιτική νομιμοποίηση του ναζισμού μπορεί να είναι αυτό;
Και βέβαια, η άποψη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε ένα διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και ταυτόχρονα εναντίον του μνημονίου - και σ' ένα σκαλοπάτι για να γίνουν επιτέλους και εθνικές εκλογές», αποτέλεσε το ανώτατο στάδιο της ηθικής νομιμοποίησης του ναζισμού, αλλά και το άκρον άωτον του πολιτικού καιροσκοπισμού.
Τι μας είπε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ (λίγες ώρες πριν από τις συλλήψεις);
Προφανώς ότι αποδέχεται πως η εγκληματική δράση μπορεί να γίνει σκαλοπάτι για να εξυπηρετηθεί οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα.
Και κυρίως ότι προσδίδεται ίδιο βάρος στον ναζισμό και στο μνημόνιο.
Απόλυτη ηθική νομιμοποίηση δηλαδή.
Ελήφθη δηλαδή ως δεδομένο ότι η Χ.Α. μπορούσε να προκαλέσει εκλογές ως… διαμαρτυρόμενη και ικανή να απειλεί και όχι ως… υπόδικη!
Περίπου προέτρεπαν τη Χ.Α. να… προκαλέσει εκλογές για να φύγει το μνημόνιο!
Με λίγα λόγια, αν δεν είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις οι χρυσαυγίτες θα είχαν αναγορευτεί σε ήρωες που προκάλεσαν εκλογές και έδιωξαν το μνημόνιο!
Και σα να μη έφθαναν όλα αυτά, ήλθε, ως απόδειξη της αδυναμίας πρόβλεψης, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στον Σκάι και στην εκπομπή του Γ. Αυτιά, την ημέρα ακριβώς των συλλήψεων.
Και την ώρα ακριβώς που συλλαμβάνονταν ο αρχηγός, οι βουλευτές και τα στελέχη, ο κ. Τσίπρας έλεγε πως… ο Αντώνης Σαμαράς δεν θεωρεί κίνδυνο τη Χρυσή Αυγή, αλλά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Και επέμενε πως «οι εκλογές είναι ευκαιρία για καταδίκη του ναζισμού»!
Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται τυχόν εκλογές ως ελεύθερη έκφραση των πολιτών και όχι ως «απειλή».
Δηλαδή, υποστήριζε μέχρι τέλους ότι οι εκλογές που θα προκαλούσε η Χ.Α. δια των απειλών της, θα αποτελούσε «ευκαιρία»!
Με λίγα λόγια, αν δεν είχαν συλληφθεί, εκτός από ρυθμιστές θα είχαν αναγορευτεί και σε… ήρωες του αντιμνημονίου!

ελεύθερη ζώνη