Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Ποτάμι το αίμα στους δρόμους του Καϊρου CNN: 120 νεκροί υποστηρικτές του Μόρσι!


 Η κατάσταση στους δρόμους του Καϊρου είναι κάτι παραπάνω από έκρυθμη. Οι δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επιχείρηση εκκαθάρισης σε δυο μεγάλες πλατείες που παραμένουν εβδομάδες συγκεκτρωμένοι οπαδοί του αποπεμφθέντος Προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, σύμφωνα με το CNN ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 120, ενώ το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά την επιχείρηση και 9 τραυματίσθηκαν.

Πάντα σύμφωνα με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, οι δυνάμεις ασφαλείας μέσα στα πρώτα 40 λεπτά της επιχείρησης άνοιξε αδιάκριτα πυρ εναντίον των διαδηλωτών. Αστυνομικοί πετούσαν βόμβες μολότωφ μέσα σε σκηνές που χρησιμοποιούνταν ως κλινικές. Την ίδια ώρα ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν στο ψαχνό τον κόσμο.
 Το πρακτορείο ειδήσεων Mena μετέδωσε ότι οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν την επιχείρηση εκκαθάρισης των δύο πλατειών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τα ξημερώματα.
 Στρατιωτικό ελικόπτερο πετούσε επάνω από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, ενώ σύννεφα καπνού από τα δακρυγόνα έχουν καλύψει την περιοχή.

newsit.gr