Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ο Σόιμπλε… δεν καταλαβαίνει από διαδηλώσεις

Wolfgang-Schaeuble
Το ποτάμι των πολιτών που διαδήλωσαν σήμερα στη Φρανκφούρτη κατά της λιτότητας, προκαλώντας τα… σπρέι πιπεριού και τα γκλοπ της γερμανικής Αστυνομίας, κάθε άλλο παρά… ενόχλησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαμάρωσης των μέτρων αυστηρής λιτότητας που έχουν επιβληθεί στο σύνολο της ευρωζώνης, χωρίς να εξαιρείται η ίδια η Γερμανία, προκειμένου να επιδιωχθούν τα όποια πολιτικά οφέλη ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου για τη νέα Μπούντεσταγκ.
“Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας. Και δεν πρόκειται να υπάρξει. Θα συνεχίσουμε στην ίδια πολιτική, επειδή διαφορετικά θα πάνε χαμένα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Σόιμπλε.
Οι βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, που είναι προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο, θεωρούνται σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο αναφορικά με το νέο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, όσο και ευρύτερα σε σχέση με τη χαλάρωση της δημοσιονομικής λιτότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

ysterografa.gr