Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

NEA MAΞΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

 

Στις εκδηλώσεις της Τρίτης 21 Μαΐου που γίνονται στην Κέρκυρα για την επέτειο της Ένωσης των Ιονίων Νήσων με την Ελλάδα, θα παραστεί ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει όλη την Ιόνια Περιφέρεια υπό τη βουλευτική του εποπτεία.
Μετά τη Δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση, ο Τέρενς Κουίκ θα έχει συνεργασία με τους Πολιτευτές και τα μέλη της Συντονιστικής των ΑΝΕΞ ΕΛ προκειμένου να καθοριστούν οι άμεσες μελλοντικές δράσεις τους  οι οποίες θα στοχεύουν στον Τουρισμό και στα απαξιωμένα μικρονήσια Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι, όπως και το σύμπλεγμα Παξοί-Αντίπαξοι
Το απόγευμα, μέσω Ηγουμενίτσας και με τη συνδρομή της Συντονιστικής Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων ο Τέρενς Κουίκ θα πάει στη Βόνιτσα.

Κύριο θέμα της επίσκεψης του, θα αποτελέσει το μείζον ζήτημα της παραχώρησης της Κουκουμίτσας και της παραλίας της Σάλτινης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞ ΕΛ θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης και θα επισκεφθεί τις εν λόγω περιοχές.
Ο Τέρενς Κουίκ προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στη Βόνιτσα, προτού συνεχίσει το πρόγραμμα της περιοδείας του στη Λευκάδα.

Στην επίσκεψή του θα συνοδεύεται από τον Πολιτευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κινήματος Παναγιώτη Μιχαλάτο και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του νομού.
Από τη Βόνιτσα ο Τέρενς Κουίκ θα μεταβεί στη Λευκάδα, όπου το βράδυ της ίδιας μέρας αλλά και το πρωί της Τετάρτης, θα έχει σύσκεψη με τα εκεί στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και θα επισκεφθεί την εμπορική αγορά προκειμένου να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές.
Προγραμματίζονται και συναντήσεις του με αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς του νησιού.

Το μεσημέρι, αεροπορικώς μέσω Άκτιου,  ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞ ΕΛ με μέλη της Συντονιστικής Κεφαλονιάς και  Ιθάκης θα βρεθεί στην αγορά και τους εμπορικούς δρόμους του Αργοστολίου και στη συνέχεια, θα επισκεφθεί τη νέα πτέρυγα «Βεργωτή» του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, η οποία όπως είναι γνωστό, ενώ έχει αποπερατωθεί εδώ και καιρό και μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψίστης σημασίας, παραμένει κλειστή.

Μετά την επίσκεψή του στη νέα πτέρυγα «Βεργωτή» του Νοσοκομείου, ο Τέρενς Κουίκ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου, στο χώρο του ξενοδοχείου «ΟΛΓΑ» στις 14:00.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα επισκεφθεί τη Χίο προκειμένου με τη συνεργασία των εκεί Πολιτευτών και συντονιστών του Κινήματος, να εξετάσει την πορεία της συγκέντρωσης των στοιχείων για τα σκάνδαλα που διερευνώνται σε σχέση κυρίως με το έργο «Κόρης Γεφύρι», της μη παράδοσης της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Χίου και της μη λειτουργίας, επί 10 χρόνια τώρα, της μαρίνας που βρίσκεται εγκαταλελειμμένη όχι μακριά από το κεντρικό λιμάνι.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής θα αναχωρήσει ακτοπλοϊκώς για τη Λέσβο όπου η τοπική Συντονιστική Επιτροπή προετοιμάζει τριήμερη περιοδεία, το πρόγραμμα της οποίας θα ανακοινωθεί σε επόμενο Δελτίο Τύπου.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο Τέρενς Κουίκ θα παραστεί σε εκδήλωση καλλιτεχνικής βραδιάς που οργανώνει ο Σύλλογος «Μυτιλήνη Grace» των Ελληνοαμερικανών της Λέσβου, με Πρόεδρο τη δημοσιογράφο Ντόρα Πολίτη. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στην οικονομική στήριξη της συνεχιζόμενης θεραπείας του νεαρού αστυνομικού Στρατή Δούκα, ο οποίος έμεινε ανάπηρος από τη μέση και κάτω μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Την Κυριακή, ο Τέρενς Κουίκ θα πάει για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στη Σάμο όπου με πρωτοβουλία των Πολιτευτών Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργου Γαρυφάλλου θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους των εκεί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ξεκινώντας ένα διάλογο με το λαό προκειμένου να προωθήσει το Εθνικό Πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλες τις Περιφέρειες της κοινοβουλευτικής του ευθύνης.

Το πρωί της Δευτέρας (27/5/2013) ο Τέρενς Κουίκ με τους Πολιτευτές του νομού έχουν προγραμματίσει περιοδεία στο νησί που θα συμπεριλαμβάνει επίσκεψη στο ΙΚΑ, συνάντηση με τον 58χρονο καρκινοπαθή του οποίου καθυστερεί η απονομή της σύνταξης (ανθρωπιστικό ζήτημα που ο Τέρενς Κουίκ έφερε στη Βουλή με Ερώτηση) και επίσκεψη επίσης στα φυτώρια ορχιδέας που είναι και τα μοναδικά στην Ελλάδα και απολύτως ανταγωνιστικά με τα εισαγόμενα από την πατρίδα τους, την Ταϊλάνδη.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Τέρενς Κουίκ θα επιστρέψει στην Αθήνα, προγραμματίζοντας περιοδεία στην Πελοπόννησο