Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Τα πήγε καλά ο ρεμπέτης στην Ευρώπη... Η Δανία νικήτρια της Eurovision, στην 6η θέση oi Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη




Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, το τραγούδι Only Teardrops της Δανίας  με ήχους φλάουτου και ντραμς », που ερμήνευσε για τη χώρα της η 20χρονη Emmelie de Forest , συγκεντρώνοντας 281 ψήφους,κέρδισε το φετινό μουσικό 58ο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στο Μάλμε της Σουηδίας.
Δεύτερο αναδείχτηκε το Αζερμπαϊτζάν και τρίτη η Ουκρανία. Ακολουθούν Νορβηγία και Ρωσία.

H ελληνική αποστολή με τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra έδωσε τον καλύτερό της εαυτό με το τραγούδι «Alcohol is free». Λίγες μόλις ώρες πριν τον τελικό, τα προγνωστικά μας κατέτασσαν μέσα στη δεκάδα και ευτυχώς βγήκαν αληθινά αφού η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει ανάμεσα στα καλύτερα δέκα τραγούδια του φετινού διαγωνισμού, κατακτώντας μια πολύ καλή θέση ανάμεσα σε μεγάλα φαβορί. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη κατέκτησαν την 6η θέση.

Eντυπωσίασαν τόσο με την σκηνική τους παρουσία όσο και με το τραγούδι τους. Το «Alcohol Is Free» εμφανίστηκε 21ο κατά σειρά στη σκηνή, κάνοντας την διαφορά μετά από τόσα slow κομμάτια που προηγήθηκαν.
Το κοινό στο στάδιο του Μάλμε  με μπαγλαμά ήρθε στο τσακίρ κέφι  και τους καταχειροκρότουσε ενώ καθ'όλη την διάρκεια της εμφάνισής τους χόρευαν μαζί τους. Ο ρεμπέτης ντυμένος με άσπρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι και γιλέκο ταίριαζε με το ντύσιμο των Koza Mostra που φορούσαν μαύρες μπλούζες και φούστες με λευκά τελειώματα. Η ελληνική συμμετοχή κατάφερε να ξεσηκώσει το στάδιο του Μάλμε, απέσπασε θερμό χειροκρότημα, με τον ρεμπέτη να λέει στην Ευρώπη «’γειά μας!», σκουπίζοντας το μουστάκι του!

Η ελληνική συμμετοχή  πήγε ανέλπιστα καλά αν λάβουμε υπόψη τον μεγάλο ανταγωνισμό.
Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος 12, Σαν Μαρίνο 12, Αλβανία 10, Ολλανδία 1, Αυστρία 7, Αγγλία 8, Ισραήλ 2, Ουγγαρία 1, Ρουμανία 7, Αζερμπαϊτζάν 4, Νορβηγία 5, Αρμενία 8, Ιταλία 7, Φινλανδία 1, Λευκορωσία 6, Λετονία 1, Βουλγαρία 7, Βέλγιο 2, Ρωσία 10, Μάλτα 4, Γερμανία 6, Δανία 6, Μαυροβούνιο 8, Π.Γ.Δ.Μ 4, Κροατία 5, Ελβετία 8) κι έλαβε 152 ψήφους.
Μπράβο Ελλάδα!!!!!
Συγχαρητήρια στην ελληνική συμμετοχή!!!
Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους.
Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στο Αζερμπαϊτζάν το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Απολαύστε τους Koza Nostra και τον Αγάθωνα όπως εμφανίστηκαν στον τελικό