Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο Σαμαράς "κάνει ταμείο" από το άνοιγμα στην Κίνα

Antonis-Samaras-China
(Photo: Eurokinissi)
Ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε ουσιαστικά τις επαφές του τόσο με την κινεζική ηγεσία όσο και με τους Κινέζους επιχειρηματίες και πλεόν στο Μαξίμου εκτιμούν πως στρώθηκε ο δρόμος για να υπάρξει μια ουσιαστική οικονομική προσέγγιση.
Στόχος ήταν να μπούμε στο πλάνο των Κινέζων και φαίνεται πως μπήκαμε καθώς υπάρχει πλέον δεδηλωμένο ενδιαφέρον για τον Πειραιά για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για τα περιφερειακά αεροδρόμια, για το αεροδρόμιο της Κρήτης ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τον τουρισμό.
Ηδη 2 μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών, η HWAIE (δεύτερη στον κόσμο) και η ΖΤΕ (5η) υπέγραψαν συμφωνίες ενώ ανάλογες συμφωνίες κυρίως για ναυτιλία και προιόντα υπεγράφησαν ήδη. Ενδιαφέρον υπάρχει ακόμα και για την τουριστική κατοικία ενώ ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και για γάμους Κινέζων στην Ελλάδα
Δεν είναι τυχαίο πως ξεκινούν γυρίσματα στη Σαντορίνη για μια ταινία με τίτλο “Έρωτας στο Πεκίνο”, ενω μια πολύ γνωστή τηλεπαρουσιάστρια της κινεζικής τηλεόρασης πανρτεύεται στη Σαντορίνη.
Ουσιαστικά λοιπόν άνοιξε ένας δρόμος με προοπτική σε κάθε επίπεδο και η εντολή Σαμαρά είναι από εδώ και πέρα να παρακολουθείται στενά κάθε κίνηση για να υλοποιηθούν όλα όσα πρέπει.
Ο Πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη σταθερότητα που υπάρχει πλέον στην Ελλάδα και στη βέβαιη παραμονή στο ευρώ, μίλησε πολλές φορές για την κυβερνητική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή, παρουσίασε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται και στο θέμα της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της πάταξης της γραφειοκρατίας ενώ παρουσίασε την Ελλάδα ως την πύλη εισόδου της Κίνας στην Ευρώπη , τόσο για τα προιόντα της όσο και για τη βελτίωση των σχέσεων Πεκίνου – Βρυξελλών.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να επισημάνει πως η νέα ηγεσία της Κίνας είναι άνθρωποι που γνωρίζουν τί γινεται στην Ελλάδα, έχουν μια εξωστρεφή πολιτική σκέψη και φάνηκε πως και ο ίδιος απέκτησε μια καλή χημεία μαζί τους. Ο Πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα αφού σταματήσει στο Μπακού για συζητήσεις για τον αγωγό φυσικού αερίου ενώ την Πέμπτη στην Ελλάδα θα βρίσκεται ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Κενι.
Τώρα είναι γνωστή η γνωστή η θέση του κ. Σαμαρά να μην σχολιάζει την εσωτερική επικαιρότητα όταν είναι στο εξωτερικό, απάντησε όμως μαλλον οργισμένα στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα πάρει πίσω τις αποκρατικοποίησεις, και αυτό γιατι εκτιμά πως την ώρα που ο ίδιος δίνει μια μάχη στο εξωτερικό, στο εσωτερικό γίνεται μια προσπάθεια υπονόμευσής του.
Ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστκά :«Από αυτό το ταξίδι βγαίνουν μόνο θετικά συμπεράσματα. Η Ελλάδα κοιτάζει το αλυριο και οι προσπάθειες όλων είναι να γίνουν επενδύσεις για να ανοίξουν θέσεις εργασίας.
Το δικό μου όνειρο είναι να μην ψάχνει ο νέος Έλληνας να βγει από την Ελλάδα για να βρει δουλειά. Υπάρχουν εκείνοι που για λόγους μικροκομματικούς και πρόσκαιρου συμφέροντος επενδύουν στο να αποτύχουμε.
Δεν με νοιάζει πώς λέγονται ή πού ανήκουν. Εμείς δουλεύουμε και οι Έλληνες ξέρουν και χαίρονται από τα θετικά που βγαίνουν, και δεν θα τους κάνουμε τη χάρη να κάνουμε πίσω. Όπως δεν θα τους κάνει τη χάρη και ο ελληνικός λαός να τους βάλει στη θέση εκείνη που θα μπορούν να ακυρώσουν αυτές τις συμφωνίες.
Άλλωστε ο κ. Τσίπρας πριν τις ακυρώσει θα πρέπει να πάρει την άδεια διάφορων συνιστωσών του, που διαφωνούν μαζί του, και δεν ξέρω αν θα την πάρει».
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ / ysterografa.gr