Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Επεισόδια αντιεξουσιαστών - Χρυσής Αυγής τη νύχτα στην Πάτρα

Μάχες μεταξύ χρυσαυγιτών και αντιεξουσιαστών ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Ψηλαλώνια της Πάτρας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε σε κατάστημα που είναι στέκι της Χρυσής Αυγής.
Ακολούθησε πετροπόλεμος και δημιουργία οδοφραγμμάτων στους γύρω δόμους και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους. Διμοιρία των ΜΑΤ επενέβη και έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει τους συμπλεκόμενους.
Στην συνέχεια αντεξουσιαστές έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων, στους οποίους έβαλαν φωτιά. Ταυτόχρονα άλλη ομάδα αντεξουσιαστών κινήθηκε από το πρώην παράρτημα του πανεπιστημίου, που βρίσκεται στη οδό Κορίνθου, προς την περιοχή των Υψηλών Αλωνίων, αλλά εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται σε επιφυλακή, για να αποτρέψουν νέα επεισόδια.
Σε δεκαπέντε προσαγωγές και μία σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκρυθμης νύχτας. Πρόκειται για έναν 30χρονο. Από τον πετροπόλεμο μάλιστα προέκυψαν ζημιές σε δύο ,όπως έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής, αυτοκίνητα. Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα έκρυθμη και τα χημικά και οι φωτιές έκαναν την ατμόσφαιρα στην Γούναρη και τη γύρω περιοχή, ιδιαίτερα αποπνικτική. Η Γούναρη δόθηκε στην κυκλοφορία στις 2.24 τα ξημερώματα.
Πρωταρχικός στόχος της αστυνομίας ήταν, όπως αναφέρεται, να μην υπάρξουν τραυματισμοί και φθορές στη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, αν και οι ζημιές σε ΙΧ δεν έλειψαν.
Τα "σημάδια" από όσα εκτυλίχθηκσαν χθες βράδυ στην περιοχή ήταν ορατά νωρίς το πρωί. Πολλές πέτρες διάσπαρτες στο δρόμο, σπασμένα μπουκάλια και καμμένοι κάδοι...