Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ισοπαλία και... φωνές στο ντέρμπι του Βόλου - Παραιτήθηκε, αλλά μένει ο Μανωλάς! - Οι σημερινοί αγώνες της Football League

Να πάρουν κεφάλι θέλουν ΑΕΛ και Πανσερραϊκός
Με οκτώ αναμετρήσεις που διεξάγονται σήμερα το μεσημέρι (15:00) θα ολοκληρωθεί η 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Ο πρωτοπόρος Εργοτέλης, έχει ρεπό, θα παραμείνει… πρωτοπόρος καθώς ο Ηρακλής Ψαχνών έμεινε στην ισοπαλία με τη Νίκη Βόλου το Σάββατο, ενώ την Παρασκευή είχε ανοίξει η αυλαία με το «διπλό» του Πανσερραϊκού μέσα στη Λάρισα.
Το αήττητο του Ηρακλή Ψαχνών καλά κρατεί (19ο ματς), καθώς η ομάδα της Εύβοιας έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Πανθεσσαλικό» του Βόλου κόντρα στη Νίκη (0-0)  στο ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής (πρεμιέρα δεύτερου γύρου) της Football League, σε παιχνίδι που είχε δοκάρι, αποβολή, νεύρα, αλλά όχι γκολ.
 Ενα αποτέλεσμα που αδικεί την ομάδα της Νέας Ιωνίας, καθώς, αν και αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 34' λόγω της αυστηρής αποβολής του Φλίγκου, ήταν αυτή που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, ειδικά στο β' μέρος, αλλά παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν έντονα την αποβολή (σ.σ. και το ριπλέι δεν δείχνει ότι υπάρχει «κεφαλιά» του παίκτη της Νίκης στον Ρεπετσά, ο οποίος έπεσε στο έδαφος). Με τη λήξη του αγώνα, μάλιστα, υπήρξε ένταση, καθώς αρκετοί παίκτες της Νίκης ζήτησαν το λόγο από τον Ρεπετσά! Η Νίκη έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του χθεσινού ματς και, μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου ο Στέλιος Μανωλάς υπέβαλε την παραίτησή του. Λίγο αργότερα βέβαια ο βοηθός του Λεωνίδας Μπιλής απέδωσε την παραίτηση του Ναξιώτη κόουτς στην ένταση του ματς και πως δεν τίθεται θέμα αποχώρησής του.
Ο Ηρακλής Ψαχνών έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν στο 10' ο Πούλγκα σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Βούρα,  αλλά στη συνέχεια η κυριαρχία της ομάδας του Μανωλά ήταν ολοκληρωτική και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τους Κοντοδήμο (50'), Πορτουλίδη (53', 61', 73'), Λαλίν (66'), Σκούφαλη (66'), και Κυριάκο (92'). Με την ισοπαλία αυτή η ομάδα της Εύβοιας , ανέβασε το αήττητο σερί της σε 19 αγώνες, με απολογισμός 10 νίκες και 9 ισοπαλίας. Ο Ηρακλής έφτασε τους 39 βαθμούς και έμεινε στη 2η θέση, πίσω από τον πρωτοπόρο Εργοτέλη, που έχει 41… και ρεπό αυτή την αγωνιστική. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Στέλιου Μανωλά έμεινε για 4ο ματς χωρίς νίκη, έφτασε τους 35 βαθμούς και είναι μόνη της στην τρίτη θέση (σ.σ. ο Πανσερραϊκός έχει 34).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βούρας, Φλίγκος, Βέρτζος, Κοντοδήμος, Ψιάνος, Καρατζάς, Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης (78' Χατζής), Κυριάκος, Σκούφαλης (67' Τζιώρας), Τάντιτς (49' Λαλίν).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Σικαλιάς, Μπακομήτρος, Μήτσης, Γέσιτς, Ζουλιώτης, Σέγκος (79' Στεπάνοβιτς), Πούλγκα (67' Ογιαρμπίντε), Δήμου, Ρούτσης (88' Λαμπρόπουλος), Ρεπετσάς, Χαϊκάλης.

Με μια εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Ντα Κόστα, ο Πανσερραϊκός πέρασε νικηφόρα από την «AEL F.C. ARENA» επικρατώντας με 1-0 της Λάρισας κι έπιασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας τον Απόλλωνα Σμύρνης!
Ο Πορτογάλος έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Σέρεμετ, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει στον «κεραυνό» του παίκτη των «λιονταριών», ενώ τον πρόδωσε και το τείχος, καθώς άνοιξε την ώρα του σουτ. Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη, όμως ο Κουτζαβασίλης φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε.
Οι τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα που συμπλήρωσε ο Πανσερραϊκός με το διπλό στη Λάρισα αποτελούν ένα σερί το οποίο είχαν... τρέξει οι «ερυθρόλευκοι» και στο φινάλε του α' γύρου της περσινής σεζόν. Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τα «λιοντάρια» είχαν μείνει εκτός πλέι οφ, πράγμα το οποίο θέλουν να αποφύγουν φέτος. Αγωνιστικά, ο Τοντόροφ συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ακόμα σε ποιο παιχνίδι θα εκτίσει την ποινή του
ΛΑΡΙΣΑ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (79' Δημόπουλος), Μπλέντι (46' Δεινόπαπας), Τσίγκας, Χασομέρης, Αλεξάντροβιτς (46' Κρητικός).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαϊδης, Μπριλάκης, Παντελιάδης, Τοντόροφ (79' Τσούτσης), Σιάκκας, Δ. Τριανταφύλλου, Κ. Τριανταφύλλου, Κόντος (90+2' Καρασαλίδης), Ντα Κόστα (68' Ράνιτς), Μπανγκουρά.
.
 Όσο για τα σημερινά ματς , ο αγώνας της Καβάλας με τον Ολυμπιακό Βόλου στο «Ανθή Καραγιάννη» αναμφίβολα κεντρίζει το ενδιαφέρον,   στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής, με τις δυο ομάδες να είναι σε συνεχιζόμενη ανοδική πορεία και να δείχνουν έτοιμες για την επάνοδό τους στα «μεγάλα σαλόνια». Οι «Αργοναύτες» ψάχνουν το τρίποντο που θα τους βάλει και πάλι στη διεκδίκηση μια θέσης στα πλέι οφ και θα αγωνιστούν χωρίς τους Ζιάμπαρη και Καπνόπουλο. Στην αντίπερα όχθη, οι «ερυθρόλευκοι» μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Καλλονή θα προσπαθήσουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα ώστε να «ρεφάρουν» τους χαμένους βαθμούς. Σε αυτή την προσπάθεια ο Σάββας Παντελίδης είναι αναγκασμένος να καταστρώσει και πάλι τα πλάνα του χωρίς τον τραυματία Μπολάτι όπως και τον Ναντιάγκα, του οποίου δεν έχει εκδοθεί το δελτίο. 

Εξίσου ενδιαφέρον είναι και το ματς της Καλλονής με τον Παναιτωλικό στη Μυτιλήνη.
Στη Μυτιλήνη ο «φουριόζος» τις τελευταίες αγωνιστικές Παναιτωλικός δεν καλείται απλώς να αντιμετωπίσει την εξαιρετικά δυνατή εντός έδρας Καλλονή, αλλά θα βρει απέναντί του και αρκετά γνώριμα πρόσωπα. Εντός αγωνιστικού χώρου τους Αναστασιάδη και Ντιμπαλά που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με τα κυανοκίτρινα και εκτός τον πρώην προπονητή τους Μπάμπη Τεννέ. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Μάκης Χάβος δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Ηρακλή, όπως και η Καλλονή που δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και προέρχεται από νίκη.
 Την ίδια ώρα, ο Απόλλων Σμύρνης με αρκετές απουσίες αλλά τον νεοαποκτηθέντα Βασίλη Ρόβα στην αποστολή του πηγαίνει στη Φυλή για την αναμέτρηση με τον Θρασύβουλο. Το δελτίο του 26χρονου αμυντικού μέσου εκδόθηκε και μάλιστα, σύμφωνα με τις δοκιμές του Αλέκου Βοσνιάδη, δεν αποκλείεται να του δώσει φανέλα βασικού. Την ίδια ώρα θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Κιάσσος, Φαρινόλα, Τσεμπερίδης, Ιασωνίδης αλλά και ο τραυματίας Διαμάντης. Για την ομάδα της Φυλής, ο Στάθης Σταθόπουλος ξέμεινε από επιθετικούς, ενώ και ο Αλέκος Κακλμάνος που αποκτήθηκε μέσα στην εβδομάδα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής

 Αμφίρροπο αναμένεται να είναι το ματς του Εθνικού Γαζώρου με τον Ηρακλή στις Σέρρες. Ο επί 14 αγωνιστικές αήττητος Ηρακλής δέχθηκε (μετά το «άσφαιρο» παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών) δυο διαδοχικές «σφαλιάρες» από Ολυμπιακό Βόλου και Παναιτωλικό, με αποτέλεσμα να πηγαίνει στις Σέρρες με την πλάτη στον τοίχο. Ο Γιάννης Χατζηνικολάου θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Τούνι όσο και τον Βαγγελόπουλο, ενω για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 1,5 μήνα συμμετέχει στην αποστολή και ο Πασχάλης Βουτσιάς

 Στους υπόλοιπους αγώνες της ημέρας η Δόξα Δράμας να κατεβαίνει στην Αθήνα για να αναμετρηθεί στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» με την Καλλιθέα, την ώρα που ο Φωκικός υποδέχεται την Αναγέννηση Επανομής. Στην Πάτρα, η Παναχαϊκή θα κοντραριστεί με τον φορμαρισμένο Πιερικό, ενώ ο Βύζας Μεγάρων θα υποδεχθεί στην έδρα του την Αναγέννηση Γιαννιτσών.


                                                           Η 22η αγωνιστική

Λάρισα - Πανσερραϊκός
0-1
Νίκη Βόλου - Ηρακλής Ψαχνών
0-0
Φωκικός - Αναγέννηση Επανομής
Θρασύβουλος - Απόλλων Σμύρνης
Βύζας Μεγάρων - Αναγέννηση Γιαννιτσών
Παναχαϊκή - Πιερικός
Καβάλα - Ολυμπιακός Βόλου
Εθνικός Γαζώρου - Ηρακλής
Καλλονή - Παναιτωλικός
Καλλιθέα - Δόξα Δράμας
Ρεπό: Εργοτέλης
Μ