Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αυτός ο «αλήτης» ο Κοέλιο... πήρε τον ΠΑΟ στο λαιμό του


Στο 89ο λεπτό κρίθηκε το ντέρμπι του Βικελίδης με τον Κοέλιο να πατυχαίνει με κεφαλιά το 1-0 και να χαρίζει τη νίκη - οξυγόνο στον Αρη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο τελευταίο κυριακάτικο ματς της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Αν παραφράζαμε τον τίτλο της γνωστής θεατρικής παράστασης «Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο... έχει πάρει πολύ κόσμο στο λαιμό του», τότε σίγουρα με πρωταγωνιστή και σκόρερ του ντέρμπι Αρης - Παναθηναϊκός (1-0) τον Πορτογάλο Νούνο Κοέλιο των «κίτρινων» στο 89', είναι ξεκάθαρο ποιον πήρε στο... λαιμό του! Η κεφαλιά του Ίβηρα μέσου κράτησε «ζωντανούς» τους Θεσσαλονικείς στο κυνήγι της παραμονής, ενώ αντίθετα, οι «πράσινοι» βλέπουν τα πλέι οφ να απομακρύνονται.
Περισσότερο ψυχωμένος ήταν ο Άρης στο ντέρμπι και τελικά μία στιγμή αδράνειας στην «πράσινη» άμυνα στο 89ο λεπτό έφτασε να χαρίσει τη νίκη με 1-0. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έχασαν πέναλτι (χέρι του Βιτόλο) με τον Αγκάνθο, που απέκρουσε ο Καρνέζης. Αντίθετα, οι «πράσινοι» πήραν τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην επανάληψη, έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τον Τοτσέ και κυρίως με το δοκάρι του Μαυρία, αλλά στο τέλος έχασαν και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλά μπλοκαρισμένος στον άξονα έκανε επιθέσεις από τα πλάγια με τους Σισοκό, Χοκίν και Σο να έχουν τρία σουτ στο πρώτο 15λεπτο, τα οποία όμως δεν ανησύχησαν τον Διούδη, καθώς πέρασαν άουτ. Ο Άρης ήταν πιο οργανωμένος, και στα πρώτα 45’ έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες.
Στο 10' από μπαλιά του Τάτου, ο Αγκάνιο βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση και αριστερά, αλλά ο Καρνέζης του είπε «όχι». Το ίδιο έπραξε ο γκολκίπερ του «τριφυλλιού» και στο 25', στο πέναλτι που έδωσε ο Στυλιαράς για χέρι του Βιτόλο μέσα στην περιοχή, αφού απέκρουσε στο στην κακή εκτέλεση του Ισπανού επιθετικού των «κίτρινων».
Στη επανάληψη, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και απείλησε στο 54', σε αντεπίθεση 3 με 2, αλλά ο Σισοκό έπαιξε με τον Χοκίν, αυτός του ξανάδωσε και ο Ιβοριανός σπατάλησε την ευκαιρία. Δύο λεπτά αργότερα, ο Τοτσέ πίεσε τον Διούδη, τον ανάγκασε σε λάθος διώξιμο πάνω στον Ζέκα, με τον Πορτογάλο να βγάζει δεξιά στον Ισπανό φορ, που σούταρε διαγώνια και ελάχιστα άουτ από την δεξιά γωνία του γκολκίπερ του Αρη.
Στο 72' ο Σεϊταρίδης έβγαλε τη σέντρα, με τον Τοτσέ να πιάνει ανάποδο ψαλίδι από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ!
Στο 73’ ο Τοτσέ έστρωσε στον Μαυρία και αυτός από θέση μέσα αριστερά, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Διούδη!
Ο Φάμπρι πέρασε Καζιγιάμα και Ντίνα αντί των Ζέκα και Σισοκό ψάχνοντας το γκολ της νίκης, την ώρα που ο Μιχαλήτσος απαντούσε με τον Σουνά αντί του Καζναφέρη.   
Τελικά, στο 89ο λεπτό, ο Άρης κέρδισε κόρνερ, με τον Κοτσαρίδη να το εκτελεί, ο Παπαστεριανός πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κοέλιο με δεύτερη κεφαλιά εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα,
Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ζαραδούκας, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Διαμαντάκος, Καζναφέρης (83’ Σουνάς), Τάτος, Αγκάνθο (90+4’ Ηρακλής).
Παναθηναϊκός (Φάμπρι):
Καρνέζης, Κάιπερ, Σισοκό (84’ Ντίνας), Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ, Εσπάρθα (57’ Μαυρίας), Σεϊταρίδης, Ζέκα (80’ Καζιγιάμα), Σο.
in.gr.