Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20/2/13


Το συνδικάτο ενέργειας στους νομούς της Πελοποννήσου καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρους στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 20 Φλεβάρη. Είναι επιτακτική ανάγκη να νεκρώσουν τα πάντα σε όλους τους χώρους δουλειάς. Είναι επιτακτική ανάγκη να βγει όλος ο κόσμος στο δρόμο.

Στις 14 Φλεβάρη λήγουν αρκετές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ως τον Μάη σχεδόν το σύνολο αυτών. Τον Μάρτη επίσης, λήγει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση παραδίδοντας χιλιάδες εργαζόμενους στους μισθούς των 400 ευρώ που έχει ήδη επιβάλει η κυβέρνηση με νόμο.

Να μην αποδεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά και τα εργασιακά κάτεργα που μας ετοιμάζουν.

Μέσω των συλλογικών διαδικασιών των συνδικαλιστικών οργανώσεων να δώσουμε τη μάχη της υπογραφής των συμβάσεων. Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδεύει με τους λαϊκούς αγώνες, με τα εργατικά δικαιώματα, με τη δύναμη που δίνει η οργάνωση των εργατών για να σπάσουν τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Γι’ αυτό βάζουν στο στόχαστρο τα συνδικάτα, το δικαίωμα στην απεργία.

Η επιχείρηση «νόμος και τάξη» έχει στόχο συνολικά τους εργαζόμενους. Τα μέτρα που πήρε ενάντια στους απεργούς του μετρό, στους ναυτεργάτες, στους απεργούς της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, απειλεί να τα πάρει και ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται.

ΠΡΟΩΘΟΥΝ

Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, επιδομάτων, δώρων, αδειών,(όσων δεν έχουν καταργηθεί ακόμα) επιπλέον  μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις. Τα προγράμματα απλήρωτης εργασίας για τους νέους και τους ανέργους είναι κομμένα και ραμμένα στους σχεδιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Θέλουν να μας κάνουν δούλους του 21αιώνα.

Η διεκδίκηση και υπεράσπιση της ΕΣΣΕ αποτελεί βάση για την υπεράσπιση των κλαδικών και επιχειρησιακών συμβάσεων και αφορά όλους τους εργαζόμενους, γιατί πάνω στην ΕΣΣΕ έχουν δομηθεί όλες μας οι διεκδικήσεις.

 

Οι σχεδιασμοί για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της ενέργειας συνολικά βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

·        Σχεδιάζουν την δημιουργία μιας μικρής ΔΕΗ με την παραχώρηση του 30% της σημερινής ΔΕΗ (ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΜΕΛΙΤΗ, ΥΔΡ/ΚΑ, ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ )

·        Το κομμάτι που θα μείνει θα μετοχοποιηθεί.

·        Μέχρι τέλος Ιούνη θα έχουν διευθετήσει όλα όλες οι ρυθμίσεις που αποτελούν τα μονοπώλια προκειμένου να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

·        Έχουν ήδη δρομολογήσει τον πλήρη διαχωρισμό και ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της Μεταφοράς και Διανομής

·        Πίσω από τα σχέδια και τα δημοσιεύματα κρύβεται ο οξύτατος ανταγωνισμός των μονοπωλίων για το τι μερίδιο θα πάρουν, πως θα εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους.

Οι πολιτικοί εκπρόσωποι τους, η τρικομματική κυβέρνηση και όχι μόνο, ετοιμάζουν όλες τις προϋποθέσεις για να τους εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι τρομακτικές αυξήσεις  στην ηλεκτρική ενέργεια. Επιβεβαιώνονται σήμερα οι εκτιμήσεις μας ότι ο πραγματικός στόχος των ιδιωτικοποιήσεων είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Αποτελεί αναγκαιότητα σήμερα η πάλη ενάντια στην ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση η οποία πρέπει να συνοδευτεί  με την πάλη για ενιαίο αποκλειστικά κρατικό φορέα ενέργειας  που θα αποτελεί λαϊκή περιουσία και θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ και γενικότερα στην Ενέργεια θα πληρώσουν βαρύ τίμημα

Ετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών. Ο ¨εξορθολογισμός¨ των επιδομάτων που ετοιμάζεται  θα πετσοκόψει παραπέρα τους μισθούς, καταργεί ειδικότητες. Με την ενσωμάτωση των επιδομάτων σε προσωποπαγές σταθερό επίδομα για μεγάλες ομάδες συναδέλφων με προοπτική την κατάργηση τους.

Υπάρχει πείρα. Η ιδιωτικοποίηση όπου προχώρησε συνοδεύτηκε με απώλεια εργασιακών δικαιωμάτων. Είναι προκλητικοί όσοι στο συνδικαλιστικό κίνημα ισχυρίζονται ότι μπορεί η ιδιωτικοποίηση να μας ωφελήσει.

Συνάδελφοι

Η καθολική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία αποτελεί καθήκον για κάθε εργαζόμενο της ΔΕΗ να αποτελέσει αφετηρία για  συμμετοχή στην δράση, για αλλαγή του προσανατολισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Αρνούμαστε να γίνουμε εμείς και τα παιδιά μας σκλάβοι του 21 αιώνα, χωρίς συμβάσεις και δικαιώματα.

Κανένας μόνος του. Κανένας ανυπεράσπιστος.

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΣΤΙΣ 10.30πμ