Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

17 ΙΟΥΝΙΟΥ: Ο «ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥ»


Μία σημαντική  «τεχνική» διαφορά έχουν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου: τη λίστα, όπερ μεθερμηνευόμενον δε χρειάζεται σταυρός. Το λέει άλλωστε και ο εκλογικός νόμος: «Σε περίπτωση που εκλογές διενεργούνται πριν από τη συμπλήρωση 18 μηνών από τις προηγούμενες, η εκλογή των βουλευτών δε γίνεται με σταυρό προτίμησης, αλλά με λίστα». Αλλά και πάλι, αν ρίξετε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με σταυρό, μην ανησυχείτε... Θα καταμετρηθεί κανονικά υπέρ του κόμματος της επιλογής σας. Όμως, προσέξτε!!!  Καθώς τα ψηφοδέλτια των εκλογών της προσεχής Κυριακής έχουν αλλάξει σε σχέση με αυτά της 6ης Μαΐου και επομένως τα ΠΑΛΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ, εάν βρεθούν μέσα στην κάλπη, θα εκληφθούν ως ΑΚΥΡΑ.
Οι εκλογές σε αριθμούς
Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τις 7 το πρωί (07.00) έως τις 7 το απόγευμα (19.00). Τα εκλογικά τμήματα είναι τα ίδια με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ήτοι 20.554 εκλογικά τμήματα - συμπεριλαμβανομένων και των ετεροδημοτών, με 21 κόμματα και συνδυασμούς, καθώς και 58 ανεξάρτητους μεμονωμένους (έναντι 31  και 52 αντίστοιχα της προηγούμενης φοράς) να διεκδικούν την ψήφο 9.850.802 πολιτών. Από τους 4.873 υποψηφίους (έναντι 6.500) θα αναδειχθούν οι 300 εθνοπατέρες μας.
Τα πρώτα αποτελέσματα
Αναφορικά τώρα με τη μετάδοση των αποτελεσμάτων, επειδή έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, αμέσως μετά την εξαγωγή των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά τμήματα, αυτά μεταδίδονται στα τοπικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η κατά προτεραιότητα μετάδοσή τους στο υπουργείο Εσωτερικών, το αρμόδιο υπουργείο έχει επισημάνει προς τους αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για τη μετάδοσή τους στο «κέντρο»: «Δεν είναι επιτρεπτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτετε, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το υπουργείο Εσωτερικών».
Σύμφωνα με το «Singular Logic», πρώτα αποτελέσματα θα μας είναι γνωστά στις 9 και μισή το βράδυ της Κυριακής, ταυτόχρονα με τους βουλευτές -λόγω λίστας, όμως, λόγω του εκλογικού νόμου οι έδρες και οι βουλευτές θα έχουν «κάτσει» τα ξημερώματα της Δευτέρας (εδώ).

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙ​ΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΣΤΑΜΚΟ​Υ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑ​Ι ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΡΗΞΗ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ- Ε.Ε


Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος των Επιτροπών Γεωργίας και Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Παπαστάμκος, αναφερόμενος στους κινδύνους που συνεπάγεται για τους αγρότες μας μια ρήξη στις σχέσεις Ελλάδος- Ε.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα κράτη μέλη λαμβάνουν κάθε γενικό ή ειδικό μέτρο ικανό να διασφαλίσει την εκτέλεση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις Συνθήκες ή προκύπτουν από πράξεις των θεσμικών οργάνων της Ένωσης.
Επίσης, τα κράτη μέλη υπέχουν ρητή υποχρέωση για υγιή δημόσια οικονομικά.
Ρήξη στις σχέσεις ΕΕ-Ελλάδος δίνει το δικαίωμα στα θεσμικά όργανα της Ένωσης να ενεργοποιήσουν κυρώσεις κατά της Ελλάδος. Σε μία τέτοια απευκταία κατάσταση, οι πόροι των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων προς την Ελλάδα, για την περίοδο 2014-2020, θα τεθούν σε αμφισβήτηση.
Αυτό θα σημάνει επενδυτική ασφυξία για τη χώρα μας. Ιδιαίτερα θα πληγεί η Ελλάδα της υπαίθρου. Πολύ περισσότερο θα κινδυνεύσει με αφανισμό η αγροτική Ελλάδα, δεδομένου ότι, πέραν της απώλειας των ενισχύσεων των υποδομών και των επενδύσεων για τους Έλληνες αγρότες, θα στερηθούμε τις άμεσες ενισχύσεις προς τους Έλληνες παραγωγούς κατά την προγραμματική περίοδο της νέας ΚΑΠ (2014-2020)».

Τι (μας λένε ότι) δείχνουν οι δημοσκοπήσεις…



Μια χώρα που έκανε το παράλογο… επίσημο τρόπο ζωής, δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι διαφορετικό, από την… παράσταση που ανεβαίνει στη σκηνή της παραπολιτικής και της παραφιλολογίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα, με αφορμή τα “αποτελέσματα” των “μυστικών” δημοσκοπήσεων.
Που φυσικά, είναι “μυστικές” μονάχα για το επίσημο ελληνικό κράτος, που με τη γνωστή απαγόρευση δημοσίευσης των ευρημάτων τους, την οποία έχει επιβάλλει, πολύ απλά οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση. Η δύναμη μιας φήμης άλλωστε, ειδικά όταν πλασάρεται ως λογικοφανής, είναι καλπάζουσα σε σχέση με τη δυναμική της… πεζής πραγματικότητας.
Από στόμα σε στόμα, διακινούνται “πληροφορίες”, και μάλιστα… εμπιστευτικές, περί του τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει διαφορά ασφαλείας από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν οι αναποφάσιστοι, που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν… ορθόδοξα, αν η Χρυσή Αυγή θα πάει καλύτερα από τις εκλογές του Μαϊου, αν… αν… αν.
Η πραγματικότητα είναι αφόρητα απογοητευτική. Και αποκαλύπτει την ενδογενή υστέρηση των “ειδικών”, να διαβάσουν πίσω και μεταξύ των ευρημάτων από τις έρευνές τους. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καταλήξουν σε ξεκάθαρα συμπεράσματα, να μεταδίδουν “τσαλακωμένη” εικόνα στα κομματικά επιτελεία και τα ΜΜΕ, και από εκεί να αρχίζουν… οι χοροί της παραπληροφόρησης.
Η ευθύνη φυσικά δεν βαρύνει, αποκλειστικά τουλάχιστον, τους “ειδικούς”. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι από τις εκλογές του 2009 κιόλας, με ενδιάμεση στάση τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, και κορύφωση την αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, το δημοσκοπικό περιβάλλον θυμίζει… ναρκοπέδιο.
Η εικόνα έχει γίνει εξαιρετικά σύνθετη, περίπλοκη και μεταβαλλόμενη. Με αποτέλεσμα, να μην έχουν αναπτυχθεί εγκαίρως και με αξιοπιστία, τα μεθοδολογικά εκείνα εργαλεία που θα επέτρεπαν στους δημοσκόπους να καταλήγουν σε καθαρή “ανάγνωση”. Αντί να ελλοχεύει ο κίνδυνος να πέφτουν θύμα παραπλάνησης, από όσους συνεχίζουν να απαντούν στις δημοσκοπήσεις, κάνοντας… χαβαλέ.
Όλα αυτά φυσικά ενθυλακώνουν έναν ακόμη πιο μεγάλο κίνδυνο: Να λειτουργούν οι φήμες που προέρχονται από τη δημοσκοπική στρέβλωση ως τροφοδότες και διαμορφωτές καινούριων δεδομένων. Όπως πολύ συχνά συμβαίνει με τις δημοσκοπήσεις. Τότε αρχίζουν τα (πολύ) δύσκολα.

statesmen.gr

Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Κόρινθος 15-6-2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                          Αρ. Πρωτ. : 276
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πολύ Υψηλός Κίνδυνος Πυρκαγιάς – Σάββατο 16 Ιουνίου 2012


Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.gscp.gr) για αύριο Σάββατο 16 Ιουνίου 2012, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) και στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων κλπ. Οι αγρότες ιδιαίτερα, παρακαλούνται να αποφύγουν το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά. και γενικά να λάβουν κάθε απαραίτητο μέτρο προστασίας εάν πραγματοποιούν τέτοιου είδους εργασίες.


Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε αντιληφθεί πυρκαγιά, παρακαλείται να ειδοποιήσει αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΔΕΣ



Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός Ξέρουμε τι ψηφίζουμε.Υποδείξεις αλλού!


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα των Financial Times της Γερμανίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι Έλληνες είμαστε υπερήφανος λαός.
Ξέρουμε τι ψηφίζουμε.
Υποδείξεις αλλού!
Η Νέα Δημοκρατία είναι μια μεγάλη Παράταξη.
Αντλεί τη δύναμή της από το λαό.
Στημένες προκλήσεις, λίγο πριν τις εκλογές, αλλού!».


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεν θα ακολουθήσουμε το παραλήρημα του λόμπι της δραχμής, της λαθρομετανάστευσης και του αφοπλισμού της Αστυνομίας».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΟΛΙΤ. ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Κ. ΜΠΟΥΡΑ & ΤΟΥ ΑΝΑΠΛ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ κ. Γ. ΜΟΥΡΟΥΤΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤ​ΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ


Συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ και πράκτορες του Ιπποδρομιακού στοιχήματος είχαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Μπούρας και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης.

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πράκτορες και ιδιαίτερα τα φορολογικά. Αναλύθηκε η μεγάλη πρώτη του τζίρου των πρακτορείων, απόρροια της γενικότερης οικονομικής κρίσης, ενώ υπήρξε συναντίληψη σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και ιδιαίτερα την απώλεια εσόδων που έχει το Ελληνικό Δημόσιο από φορολογικά έσοδα.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν και τους πράκτορες του Ιπποδρομιακού στοιχήματος και τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΑΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !

venizelos beglitis walking ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ: ΑΝ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !
Σημαντική συνέντευξη παραχώρησε ο π. βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και π. Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης στον διευθυντή της ηλεκτρονικής  εφημερίδας sfedona.gr , Λάκη Γιαννιδάκη.
Ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία , με δραματική φωνή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν αντέχει η χώρα μας σε άλλες πολιτικές περιπέτειες.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Λάκη Γιαννιδάκη ” αν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής δημιουργηθεί ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό που θα οδηγήσει και πάλι την χώρα μας σε ακυβερνησία και μετωπικές συγκρούσεις ,τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τη χώρα.”
Ο Πάνος Μπεγλίτης τονίζει επίσης την σημασία που έχει για το νομό μας να υπάρχει εκπροσώπηση στη Βουλή με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ :

Το μυστικό σχέδιο του Τσίπρα

Ακόμη δεν έχει ανακαλυφθεί, το «κρυφό» σχέδιο του προέδρου Τσίπρα, που θα τρελάνει τους Ευρωπαίους και ΘΑ τρομάξουν και ΔΕΝ θα μας κλωτσήσουν έξω από το ευρώ, όταν ο επαναστάτης των βορείων προαστίων, καταγγείλει το μνημόνιο.. μόνος του..
Κάποιος κακοήθης σύντροφος εκ των άγριων συνιστωσών, βλέπει την προσχώρηση Τσίπρα στην πολιτική κουλτούρα του Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να αλιεύσει το «κεντρώο-αριστερό» ΠΑΣΟΚ που ζει από το καταχρεωμένο και λεηλατημένο Δημόσιο επί δεκαετίες.
Είναι σαφές πως ο πρόεδρος Τσίπρας, αδυνατεί να χειριστεί πολιτικά και επικοινωνιακά τα τάγματα παλαιοπασόκων χαραμοφάηδων συνδικαλιστών που συρρέουν να προσκυνήσουν.
Αδυνατεί αυτός και οι 100 συνιστώσες του, να πουν ξεκάθαρα ένα σχέδιο δράσης που θα ενώνει και δεν θα διχάζει τους  Έλληνες.
Αδυνατούν να κοστολογήσουν κάθε κουβέντα τους που είναι και επικίνδυνος προγραμματικός λόγος του ποδαριού. Καταγγελία; Διαπραγμάτευση; Κάποιο άλλο συριζο-μνημόνιο; Τι επιτέλους;;
Ακόμη περισσότερο εφιαλτικό μοιάζει πλέον να είναι το plan B του προέδρου Αλέξη, τη στιγμή που θα μας βγάλει κόκκινη κάρτα η Ευρώπη. Ήδη το κάνει..
Ο συνειρμός είναι απλός.
Από τη στιγμή που το ιδεολόγημα παροχών του προέδρου Αλέξη αυτό το κυβερνητικό πρόγραμμα ανταρσίας, αγγίζει τα όρια της Εθνικής τραγωδίας, με έξοδο της Ελλάδας από Ευρώπη και ΝΑΤΟ και με εκατομμύρια λαρθρομετανάστες να έχουν γίνει Έλληνες.. καταλαβαίνει κανείς, πως το plan B, το κρυφό σχέδιο, είναι απλά το ΧΑΟΣ!

statesmen.gr

O Tζίρος των εκλογών ανα στοίχημα - Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεντρώσει το 72% του τζίρου της Unibet!

Μπήκαμε στην τελική ευθεία των εκλογών της 17ης Ιουνίου και όλος ο κόσμος περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα της κρίσιμης αναμέτρησης της Κυριακής!
Οι πληροφορίες που διαρρέουν από τις  μυστικές δημοσκοπήσεις ανατρέπουν καθημερινά τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό, κάτι που όπως είναι φυσικό καταγράφεται και στις στοιχηματικές προτιμήσεις των φίλων της σουηδικής εταιρίας.  
Μπορείτε να πάρετε μία μικρή ιδέα από το επισυναπτόμενο αρχείο αλλά αυτό που θα πρότεινα είναι να επισκεφτείτε τα Ειδικά Στοιχήματα στο site της Unibet και να δείτε όλες τις προσφερόμενες αποδόσεις.
Βάσει της εμπειρίας μας από προηγούμενες χρονιές και λόγω της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων, τα άρθρα που αναφέρονται στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιριών για τις εκλογές και την  πολιτική επικαιρότητα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή.
Αν πιστεύετε ότι κάποιο άλλο στοίχημα θα παρουσίαζε περισσότερο ενδιαφέρον για το κοινό σας δεν έχετε παρά να μου το πείτε και θα προσπαθήσω να το δημιουργήσουμε το συντομότερο.
Φιλικά,
Θανάσης Κονταξής

Unibet_Elections-Latest-Odds.png



Η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεντρώσει το 72% του τζίρου της Unibet!

Η Unibet, εκτός από πρώτη εταιρία που δημοσίευσε αποδόσεις για τις εκλογές της 17ης Ιούνιου 2012 είναι και η τελευταία που θα τις κατεβάσει, καθώς δύο ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση είναι η μοναδική εταιρία που έχει διατηρήσει όλα τα στοιχήματα της online! Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς ο αριθμός στοιχημάτων που έχουν παίξει οι παίκτες της Unibet στις επικείμενες εκλογές είναι ο μεγαλύτερος που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε μη αθλητικό γεγονός όπως μας εκμυστηρεύεται ο Kenneth P., επικεφαλής των ειδικών στοιχημάτων της Unibet τα τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα στο στοίχημα για τον νικητή των εκλογών ο όγκος στοιχημάτων ξεπέρασε τον αντίστοιχο των γαλλικών εκλογών με τη διακύμανση των αποδόσεων τον τελευταίο μήνα να θυμίζει ασανσέρ. Αρχικά, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν από παρόμοιες αποδόσεις (1.80 & 1.95 αντίστοιχα), στη συνέχεια το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά χρίστηκε ξεκάθαρο φαβορί με απόδοση 1.20 και ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είχε κλείσει την ψαλίδα ανεβάζοντας και πάλι την απόδοση της ΝΔ στο 1.65, τις τελευταίες δύο ημέρες και μετά από «διαρροές» κρυφών δημοσκοπήσεων η απόδοση της ΝΔ έπεσε πάλι στο 1.30. Ανεξαρτήτως αποδόσεων, το 72% του τζίρου για τον νικητή των εκλογών έχει τοποθετηθεί στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27% και 1% έχει πάει σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναφορικά με τα υπόλοιπα στοιχήματα, ο ειδικός της Unibet αναφέρει ότι στα περισσότερα υπάρχει ισορροπία στις προτιμήσεις των παικτών εκτός από τα ποσοστά που θα συγκεντρώσουν ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, για αυτό άλλωστε αναγκάστηκε η εταιρία να αλλάζει συνεχώς ποσοστά ή/και αποδόσεις. Χαρακτηριστικά, το under 12.00% του ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε το 95% των στοιχημάτων, τάση που συνεχίστηκε ακόμη και όταν δημιουργήθηκε νέο στοίχημα για over / under 11.30% και πλέον η εταιρία έχει κατεβάσει το όριο του ΠΑΣΟΚ στο 10.00%, αφού οι παίκτες θεωρούν ορατό το ενδεχόμενο να κινηθεί σε μονοψήφιο νούμερο το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου!

Ακόμη εντυπωσιακότερη είναι η συμπεριφορά των παικτών της Unibet αναφορικά με το ποσοστό που θα λάβει η Χρυσή Αυγή. Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι περισσότεροι παίκτες πόνταραν στο under 4.50% μέχρι την ημέρα του επεισοδίου του εκπροσώπου τύπου της, Ηλία Κασιδιάρη με τις Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου, από την επομένη κιόλας του συμβάντος παρατηρήθηκε μαζική προτίμηση στο over αναγκάζοντας την εταιρία να ανεβάσει το ποσοστό στο 5,40% χωρίς όμως να αλλάξει ριζικά η συμπεριφορά των παικτών, και πλέον η εταιρία έχει ανεβάσει και άλλο το ποσοστό της Χρυσής Αυγής στο 6,25% δύο ημέρες μόλις πριν τις εκλογές!

Αν θέλετε να δείτε αποδόσεις για όλα τα στοιχήματα των εκλογών επισκεφτείτε το www.unibet.com και την ενότητα «Ειδικά στοιχήματα».

Σχετικά με τη Unibet
Η Unibet ιδρύθηκε το 1997, είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης (OMX Nordic Exchange) και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρίες στον κλάδο, προσφέροντας τις υπηρεσίες σε 27 γλώσσες μέσω των website της www.unibet.com. Σήμερα, έχει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια χρήστες σε παραπάνω από 100 χώρες, ενώ για τις χρονιές 2006, 2008 & 2009 κέρδισε το βραβείο της «Καλύτερης εταιρίας στοιχημάτων στην Ευρώπη» από το eGaming review. H Unibet είναι ιδρυτικό μέλος του European Gaming and Betting Association (EBGA) και του Remote Gambling Association (RGA) στη Βρετανία, ενώ ελέγχεται και πιστοποιείται από την eCOGRA σχετικά με τον υπεύθυνο και δίκαιο στοιχηματισμό.

Σε Κόρινθο και Κιάτο ο κ. Κ.Χατζηδάκ​ης


Στην Κόρινθο και στο Κιάτο βρέθηκε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012, ο Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Ν.Δ. και υπ. βουλευτής Β' Αθηνών κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Στην Κόρινθο, στο ξενοδοχείο «ΕΦΥΡΑ», παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ της Κορινθίας και στο Κιάτο, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην προεκλογική εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν.Κορινθίας.

Ο κ. Κ. Χατζηδάκης έθεσε το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, ανέλυσε το πλαίσιο των προτάσεων της Ν.Δ., τα σημεία των σημαντικών τροποποιήσεων που θέτει ως προτεραιότητα η Ν.Δ. σχετικά με το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και αναφέρθηκε στις αντιφάσεις των προτάσεων των άλλων κομμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, "που ζουν ορισμένοι πολιτικάντηδες στην Ελλάδα οι οποίοι ανερυθρίαστα προτείνουν και τώρα το δρόμο της καταστροφής ; Που ζουν και γιατί παίζουν με την Ελλάδα ; Γιατί παίζουν με το μέλλον των ανθρώπων τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουν να εξυπηρετήσουν ... ;"

Ο κ. Χατζηδάκης κατέδειξε ότι οι εκλογές που έρχονται έχουν κομβικό εθνικό χαρακτήρα σχετικά με την επιβίωση της ίδιας της χώρας και της κοινωνίας. Τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη από μια "Εθνική Ελλάδος" που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου και θα κινηθεί αταλάντατευτα με γνόμωνα την ευρωπαική προοπτική της χώρας. Ξεκαθάρισε ότι αναμετρώνται οι δυνάμεις του λαϊκισμού με τις δυνάμεις της υπευθυνότητας και σημείωσε ότι ο καθένας χωριστά πρέπει να αγωνιστεί για το ασφαλές μέλλον της Ελλάδας, μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον συμμαχιών που υπάρχει και συνεχώς διαμορφώνεται μέσα στην Ευρωζώνη.


 



ΝΟΔΕ Κορινθίας

Πως βγαίνει κυβέρνηση τη Δευτέρα – Τα σενάρια για συγκυβέρνηση

Μπορεί το νέο δίπολο κομμάτων, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την εξουσία να παρουσιάζουν αυξημένα ποσοστά, τουλάχιστον βάσει των δημοσκοπήσεων, μπορεί όλα να δείχνουν ότι μαζί θα ξεπεράσουν το 50% στις επόμενες εκλογές, ωστόσο κανένα από τα δύο δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Όλα δείχνουν πως όποιο από τα δύο κόμματα βγει πρώτο, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να πάει στη βουλή με περισσότερους από 120 βουλευτές και να διεκδικήσει ακόμη και ψήφο ανοχής, κανένα από τα δύο δεν θα επιλέξει αυτή τη λύση, υπό την έννοια ότι η ... Δευτέρα απαιτεί, λόγω ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών, ευρείες συμμαχίες.

Πολλοί διαβάζουν ακόμη και την άνοδο του χρηματιστηρίου ως ένδειξη πως η Δευτέρα θα φέρει κυβέρνηση και έτσι στο τραπέζι έπεσαν τα σενάρια για το πιθανό σχήμα συνεργασίας.

Το σενάριο με πρώτη τη ΝΔ:

Ο Σαμαράς θέτει το εθνικό δίλημμα

Με τη σημερινή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Σύνταγμα, όπου θα μιλήσει ο Αντώνης Σαμαράς, κλείνει η περίοδος-γέφυρα που μας οδήγησε από τις εκλογές της 6ης Μαϊου σε εκείνες της 17ης Ιουνίου. Μια… περίεργη περίοδος, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή: Ο νέος διπολισμός εξουσίας αφορά τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αποτελεί πλέον… πρώην κόμμα. Όχι απλά μεγάλο. Πρώην κόμμα, γενικώς.
Η χθεσινή αντίδραση του Χρηματιστηρίου που “τσίμπησε” 10%, μετά τις φήμες για δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Νέα Δημοκρατία να αποκτά προβάδισμα νίκης, είναι εξόχως ενδεκτική του κλίματος που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Και θα αναδείξει σήμερα στο Σύνταγμα ο Αντώνης Σαμαράς, με μια σειρά από διλήμματα τα οποία θα θέσει.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καλέσει τους Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Για το μέλλον του τόπου. Για το μέλλον των παιδιών τους. Για το αν θέλουν να συνεχίσει η Ελλάδα να συμμετέχει στην Ευρώπη, προσδοκώντας σε μια εκ των έσω αλλαγή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, έστω κι αν κάτι τέτοιο απαιτεί τις θυσίες που όλοι γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε.
Ή, αν δεν θα ενοχληθούν στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα επιστρέψει στη δραχμή, εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και αναζητεί συμμάχους στον… Τρίτο Κόσμο. Αυτό είναι το ουσιαστικό εθνικό δίλημμα που θα έχει μπροστά του ο καθένας από εμάς την Κυριακή, μόλις βρεθεί πίσω από το παραβάν.

Εμμανουήλ Ζερβός / statesmen.gr

Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ

Πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η… ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ; Το ερώτημα δεν είναι διόλου ρητορικό, αλλά βαθιά πραγματιστικό. Απ’ τη μια ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται αποφασισμένος να ανακοινώσει το βράδυ των εκλογών της 17ης Ιουνίου τη διάλυση του Κινήματος για… κάτι άλλο. Απ’ την άλλη, η εσωκομματική αντιπολίτευση, στελέχη που η νέα ηγεσία κράτησε μακριά από την προεκλογική εκστρατεία και με τη σειρά τους άσκησαν κριτική στη σημερινή Ιπποκράτους, δείχνουν αποφασισμένα να ζητήσουν… λογαριασμό από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το αναμενόμενα τραγικό αποτέλεσμα της κάλπης της Κυριακής.
Με όσα είπε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ελάχιστες αμφιβολίες άφησε για τις προθέσεις του να προχωρήσει από τη Δευτέρα σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις. Όπως και με όσα είπε απ’ την άλλη ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος εξελίσσεται σε πόλο συσπείρωσης όσων ασκούν κριτική στον διάδοχο του Γιώργου Παπανδρέου, επίσης ήταν ξεκάθαρο πως τα όργανα έχουν ήδη αρχίσει.
Κάπου… εκεί κοντά, συναντά κανείς τον Θεόδωρο Πάγκαλου, που επίσης φαίνεται να έχει πάρει θέση μάχης κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ με ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένονται οι τοποθετήσεις και οι αντιδράσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και της Άννας Διαμαντοπούλου.
Χωρίς φυσικά να ξεχνά κανείς και την πάντα ισχυρή ομάδα των παπανδρεϊκών. Που θεωρούν ότι έχουν “ανοιχούς λογαριασμούς” με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την ομάδα των στενών συνεργατών του.

Ο Γιώργος δηλώνει “παρών”

Τις τελευταίες μέρες, ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε μια έντονη πολιτική δραστηριότητα εξωστρέφειας. Με δημόσιες εμφανίσεις του και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ, αλλά και με δήλωση την οποία υπογράφει στην προσωπική ιστοσελίδα του, ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι έχει διάθεση να δηλώσει “παρών” σε αυτή την οριακή συγκυρία. Όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και πολύ ειδικότερα για το ΠΑΣΟΚ.
Με ό, τι φυσικά συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το μέλλον, καθώς ο γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ διατηρεί ισχυρούς θύλακες υποστηρικτών στο εσωτερικό του Κινήματος, και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι την επομένη των εκλογών, εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ απειλείται με ιστορική συντριβή και πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να μιλήσει, και να καταθέσει τη δική του ερμηνεία για τις εξελίξεις.
Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη δικτυακή δήλωσή του, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να εξισώσει τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντας στον δεύτερο διάθεση λαϊκισμού, και στον πρώτο έλλειψη αυτοκριτικής για τα κυβερνητικά πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας.
Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν με νόημα ότι η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου, στη χρονική στιγμή που εκδηλώνεται, έρχεται να… προσπεράσει τον πολιτικό λόγο και τη ρητορική που έχει αναπτύξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με ό, τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το μέλλον.

Νικόλαος-Κυριάκος Ζωντανός / statesmen.gr

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ... οι ψηφοφόροι θα δώσουν σαφή απάντηση σε όσους λαϊκίζουν, παίζοντας κορώνα γράμματα τη θέση μας στην Ευρώπη.


Την Κυριακή οι Έλληνες θα κρίνουν το αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε σαράντα ημέρες. Μιας αναμέτρησης ακόμα πιο κρίσιμης από την προηγούμενη, αφού οι κάλπες θα καθορίσουν όχι μόνο τις εθνικές πολιτικές σε όλα τα μείζονα ζητήματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά ενδέχεται να κρίνουν και το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος, μια περίοδος ακυβερνησίας, που σφραγίστηκε από ακραίο λαϊκισμό, αλλά και καταδικαστέες εκδηλώσεις βίας, ανέδειξε τη Νέα Δημοκρατία ως τη μοναδική δημοκρατική, αξιόπιστη και υπεύθυνη πολιτική δύναμη.
Η Νέα Δημοκρατία, δια στόματος Αντώνη Σαμαρα μίλησε πριν από δύο χρόνια για επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου. Αυτό ήταν το πρωταρχικό αίτημά μας ως αντιπολίτευση, αυτή είναι η πρωταρχική δέσμευσή μας ως Κυβέρνηση. Το πρόγραμμά μας για την οικονομία και την ανάπτυξη οι Έλληνες το γνωρίζουν από το 2010. Οι δεσμεύσεις μας για επανόρθωση των κοινωνικών αδικιών που έφερε η τραγική διετία ΠΑΣΟΚ είναι ρητές. Οι θέσεις μας για την κοινωνία, για την ασφάλεια και τους θεσμούς, για τα μεγάλα εθνικά θέματα, διατυπώνονταν πάντα με συνέπεια και συνέχεια και επαναδιατυπώθηκαν προεκλογικά με σαφήνεια και αξιοπιστία.
Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ ακόμα προσπαθεί να ανασκευάσει την εικόνα του, όμως τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολούθησε επί δύο χρόνια είναι χαραγμένα βαθιά στη δύσκολη καθημερινότητα κάθε Έλληνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού μίλησε για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης, αφού ο αρχηγός του λοιδώρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες, αφού άλλαξε πρόγραμμα αμέτρητες φορές, ανάλογα με το ποια συνιστώσα μιλούσε κάθε φορά, ακόμα δεν έχει πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Ακόμα δεν έχει παραδεχθεί ότι εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του, οι συνέπειες θα ήταν επιστροφή σε μια υποτιμημένη δραχμή, διεθνής απομόνωση και οικονομική καταστροφή.
Σήμερα οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς, με ηγέτιδα τη Νέα Δημοκρατία, έχουν συσπειρωθεί πίσω από ένα κοινό αίτημα: την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής, τη στροφή από τη λιτότητα στην ανάπτυξη, τη διαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, αλλά εντός Ευρώπης, εντός ευρώ, με τους εταίρους μας σε ρόλο συμμάχου και αρωγού. Έχουμε σχηματίσει ένα μεγάλο πατριωτικό ευρωπαϊκό μέτωπο, το οποίο μπορεί να προστατεύσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, να υπηρετήσει τους εθνικούς στόχους και να εκπροσωπήσει τις ανάγκες και τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση, όπου εκφράστηκαν η δίκαιη αγωνία και η αγανάκτηση των πολιτών, έρχεται μία αναμέτρηση όπου πρέπει να εκφραστεί καθαρά η βούληση των Ελλήνων να διαφυλαχθεί η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έχω την πεποίθηση ότι την Κυριακή οι ψηφοφόροι θα δώσουν σαφή απάντηση σε όσους λαϊκίζουν, παίζοντας κορώνα γράμματα τη θέση μας στην Ευρώπη. Έχω την πεποίθηση ότι θα δώσουν εντολή διακυβέρνησης στη Νέα Δημοκρατία, για μια Κυβέρνηση με σοβαρότητα, ρεαλισμό και υπευθυνότητα, για μια Κυβέρνηση που μαζί με τους Έλληνες και για τους Έλληνες θα αγωνιστεί για την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανάπτυξης.»

Η ευθύνη του καθενός μας



Tου Βασίλ. Μπαλάφα
Έφτασε η ώρα της κάλπης. Η ώρα της επιλογής στις πιο δύσκολες ιστορικά εκλογές για τους Έλληνες πολίτες. Συνεχίζω να το πιστεύω, και το γράφω μέχρι και αυτή την τελευταία στιγμή, ότι οι Έλληνες καλούμαστε να πάρουμε μια ευθύνη τερατωδώς μεγαλύτερη από εκείνη που αναλογεί στον καθένα μας χωριστά. Οι περιστάσεις, όμως, και το, όχι συλλήβδην, «αιμορροφιλικό» πολιτικό σύστημα, μας οδηγούν στο να κάνουμε μια επιλογή που σίγουρα θα σημαδέψει την ιστορία της πατρίδας μας εφεξής και θα επηρεάσει επί του πρακτέου το κάθε ελληνικό νοικοκυριό, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Στην ομιλία μου στις 19/2/2011, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., έλεγα ότι πλέον «χρειάζονται πολιτικοί του καθημερινού πεδίου, με διαπρύσιο λόγο εντός του κοινωνικού ιστού, με πρακτικές ιδέες και ολοκληρωμένο πλάνο». Ότι «η διαφορά μας, ως πολιτική παράταξη, από τα «κινήματα» είναι ότι πρέπει να παρουσιάζουμε συγκεκριμένες λύσεις για συγκεκριμένα προβλήματα και παθογένειες και όχι να κοινωνικοποιούμε τα προβλήματα αυτά. Διεκδικούμε την εμπιστοσύνη του λαού για να εφαρμόσουμε πολιτικές και όχι απλώς την εύνοια του λαϊκού αισθήματος».

Στις 17/9/2011 έγραφα σχετικά με την έννοια του μικρομεσαίου νοικοκυριού ότι «όταν λέω «μικρομεσαίο νοικοκυριό» δεν διαχωρίζω σε κοινωνικής ή επαγγελματικής προέλευσης. Στη νοοτροπία του διαχωρισμού του οικονομικά ενεργού κομματιού της ελληνικής κοινωνίας δεν πρόκειται να συμμετάσχω». Και ότι «η πατρίδα, σε αυτή τη δύσκολη ώρα, πρέπει να στηριχτεί στους ίδιους τους πολίτες της, να εμπιστευτεί τις δομές της, αφού βέβαια αξιολογήσει αυστηρά τους πάντες και αφού πρώτα δεχθεί ότι μέσα στις δομές της υπάρχουν και άξιοι άνθρωποι».

Στις 26/11/2011 έγραφα πως «διάφοροι θα είναι πρόθυμοι να ενταχθούν σε μελλοντικές πραγματικότητες, θυσιάζοντας το οτιδήποτε, προκειμένου να κρατηθούν σε οφίτσια και κάμαρες της εξουσίας, μιας και επί της ουσίας, επί του πρακτέου, δεν ξέρουν και τι άλλο θα μπορούσαν να κάνουν. Δεν θυμούνται τους εαυτούς τους και κάπως αλλιώς. Άλλοι, ελπίζω να είναι πολλοί, θα δώσουν την ύστατη μάχη για να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους, τις αναφορές τους, τις ιδεολογικές τους ρίζες, τη συνεπή συμπεριφορά τους, ευελπιστώντας να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές, να μετατρέψουν αυτή την κρίση σε δημιουργική ευκαιρία ανάδειξης προτάσεων και λύσεων, πρώτα για τους πολίτες και μετά για τους εαυτούς τους».

Στις 6/1/2012, τόνιζα ότι «ο κόσμος ζητά ξεκάθαρες και διαυγείς θέσεις, ειλικρίνεια και ένα ελάχιστο πλάνο για να μπορεί τουλάχιστον να λειτουργήσει σε ηρεμία έστω και βραχυπρόθεσμα». Ότι χρειαζόμαστε «ένα ελάχιστο υπόβαθρο δράσης για τους επόμενους ή για όσους πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις και αυτοί δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν. Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, σε λίγο καιρό, ο καθένας θα αντιλαμβάνεται ως «Έθνος» τα τετραγωνικά του σπιτιού του, αν του έχουν μείνει και αυτά ... Ζούγκλα δηλαδή».   

Στις 21/1/2012 σημείωνα ότι όποτε γίνουν εκλογές ο λαός «θα θέλει να ακούσει και θα απαιτεί να του πουν συγκεκριμένα πράγματα. Θα ζητά ελπίδα, αλλά όχι πια ως ένα «εύηχο» σύνθημα. Θα θέλει ουσία, πλάνο, τομές και τόλμη. Σχέδιο υλοποιήσιμο, που δεν θα έχει ξανά το λαό μπροστά στην κάνη του τυφεκίου».

Στις 11/2/2012, σχετικά με τους διάφορους μηδενιστές, έγραφα ότι «όποιος λοιπόν είναι τόσο "επαναστάτης" όσο λέει, ας βγει τώρα, να τραβήξει την περόνη και να πέσει με το κορμί του πάνω στην χειροβομβίδα για να σώσει τον διπλανό του. Ποιος όμως θα το κάνει αυτό ; Αυτοί που πανηγύριζαν όταν κάτι κοβόταν από τους διπλανούς τους ; Αυτοί που έφεραν κάθε κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στο άλλο ή οι διάφοροι που πήγαιναν στις "πλατείες" για να φάνε καλαμπόκι και μαλλί της γριάς και να τραβήξουν φωτογραφίες για να τις βάλουν στο facebook, θεωρώντας αξιοθέατο το ότι "αναμείχθηκαν" με τον λαό ;».

Στις 18/2/2012, πριν τη δραματική ψηφοφορία στη Βουλή, έγραφα ότι «σίγουρα δεν θέλω για τη χώρα να επικρατήσει χάος και αναρχία. Σίγουρα δεν θέλω να βιώσουμε νέους εμφύλιους. Απαιτώ όμως από εκείνους που καλούν σε «επανάσταση» να υποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτούμε σαν κοινωνία και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίσουν ότι δεν θα στρέψουμε ο ένας, την κάνη, στον άλλο. Είμαι πρόθυμος να ακούσω ακόμα και απόψεις ακραίων ρήξεων, αρκεί να ξέρω ποιον θα πολεμήσουμε, εναντίον ποίου θα στραφούμε και πως θα επιβιώσουμε. Γιατί, όπως και να έχει, θα πρέπει να συνεχίσουμε να πορευόμαστε ως Έθνος». Και τόνιζα ότι «περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή κάποιον να βγει γενναία και να προτείνει τον εαυτό του για να διαχειριστεί τον τόπο την επόμενη μέρα της καταψήφισης και να παρουσιάσει πλάνο έκτακτης ανάγκης. Δεν υπήρξε ούτε ένας …».

Αυτό είναι ένα μικρό οδοιπορικό, ενός χρόνου σχεδόν, δημοσιευμένων και κατατεθειμένων εγγράφως απόψεων που θεωρώ ότι, πρωτίστως σαν πολίτη, σηματοδοτούν τη δική μου ευθύνη πηγαίνοντας προς την κάλπη. Και συνεπώς καθορίζουν και την επιλογή μου. Δεν τα ξαναδημοσιεύω σήμερα για να αποδείξω κάτι. Είναι η προσωπική ανάληψη της ευθύνης που μου αναλογεί, διαλέγοντας το ψηφοδέλτιο της παράταξης που θα ήθελα να αποτελέσει την τροχιοδεικτική βάση πάνω στην οποία θα δημιουργηθεί η επόμενη κυβέρνηση.

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι εθνική υπόθεση. Είναι ιδεολογική επιλογή και πρωτίστως αποτελούν ώρα επιλογής προσανατολισμού. Τη στιγμή που ως νέος άνθρωπος ξέρω ότι μπροστά μου ανοίγονται δύσκολοι δρόμοι, θέλω η χώρα να έχει ένα ελάχιστο υπόβαθρο, σαφώς ευρωπαϊκό, πάνω στο οποίο όλοι μαζί οι Έλληνες θα εργαστούμε για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια καλύτερη Ελλάδα.

Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιοι επιζητούν να πάρουν ιστορική «ρεβάνς». Δεν με νοιάζει αν άλλοι θέλουν να γίνουμε Β.Κορέα ή Βενεζουέλα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι κανείς από όσους διακήρυξαν μονομερείς ενέργειες, θέλοντας να εκβιάσουν και όχι να συζητήσουν με την ΕΕ, δεν ανέλαβαν ούτε τη μελλοντική ευθύνη για κάποια «ατυχή» έκβαση, ούτε εξασφάλισαν δικλείδες κοινωνικής ομαλότητας. Με αυτά τα δεδομένα θα επιλέξω κυβερνητική κατεύθυνση για τη χώρα. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη που αποδέχομαι. Ο καθένας μας καλείται να αναλάβει τη δική του. Η Ελλάδα χρειάζεται να αλλάξει πολλά. Ας μην περάσει πρώτα από την άβυσσο. Ας μην διασαλεύσει την ευρωπαϊκή προοπτική της.  


Βασίλειος Μπαλάφας

vasileios[at]balafas.gr
vbalafas.blogspot.com

Υγειονομική βόμβα οι Φυλακές Πάτρας




ΕΡΩΤΗΣΗ 15-3-2012
Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Θέμα: Υγειονομική βόμβα οι Φυλακές Πάτρας

Οι φυλακές Πάτρας ‘φιλοξενούν’ δυόμισι φορές περισσότερους κρατούμενους από όσους θα μπορούσαν σύμφωνα με τις βασικές προδιαγραφές του ελληνικού δικαίου και τους κανόνες διεθνών οργάνων, με αποτέλεσμα να διαβιούν σε απαράδεκτες συνθήκες. Οι κρατούμενοι είναι μοιρασμένοι σε κελιά και θαλάμους στους οποίους αντιστοιχούν περίπου 2-2,5 τ.μ. ελεύθερου χώρου, των κρεβατιών τους συμπεριλαμβανομένων. Οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει έλλειψη στοιχειώδους καθαριότητας στους χώρους και αφόρητη δυσωδία από μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών, Οι κατσαρίδες και τα ποντίκια είναι παντού και κοριοί ενδημούν στα κρεβάτια της φυλακής. Το προαύλιο δεν πλένεται ποτέ και δεν υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων. Δεν υπάρχει καθόλου θέρμανση το χειμώνα ή ψύξη το καλοκαίρι και είναι παντελής η έλλειψη ζεστού νερού. Δεν υπάρχει εξαερισμός. Το νερό στα κελιά δεν είναι πόσιμο και οι κρατούμενοι αναγκάζονται να αγοράζουν το νερό που πίνουν. Η τροφή είναι μειωμένη και πολλές φορές σε αποσύνθεση. Επίσης δεν υπάρχει διαχωρισμός τοξικομανών και μη τοξικομανών κρατουμένων, δεν λειτουργεί κανένα πρόγραμμα εκμάθησης ή σεμινάριο ή σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας και είναι πλημμελής η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με πολύ σπάνιες επισκέψεις γιατρού και ποτέ οδοντιάτρου.

Επειδή οι κρατούμενοι στις φυλακές Πάτρας κρατούνται σε συνθήκες που δεν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτουν οι διεθνείς και εθνικοί κανόνες και κανονισμοί
Επειδή η κράτησή τους στις προαναφερθείσες συνθήκες τους βάζει σε σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους και επιπλέον αποτελεί βασανισμό

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Ποια μέτρα θα πάρει για την άμεση αντιμετώπιση των συνθηκών κράτησης στις Φυλακές Πάτρας οι οποίες τις έχουν καταστήσει υγειονομική βόμβα και τόπο βασανισμού των κρατουμένων;

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΣΤΙΣ 19.30



Ο πρόεδρος του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος θα μιλήσει την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 και ώρα 19:30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος, στο κλειστό γυμναστήριο Αιγάλεω (στάση μετρό Αιγάλεω).

«Singular Logic»: Στις 21:30 της Κυριακής τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα

Η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου, θα υπάρξει περίπου στις 9.30 το βράδυ, σημείωσαν οι εκπρόσωποι της «Singular Logic», κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Εσωτερικών. Ιδιαιτερότητα των εκλογών αυτών αποτελεί το γεγονός ότι λόγω της λίστας, από τη στιγμή που θα υπάρξουν συγκεντρωτικά αποτελέσματα, θα γνωρίζουμε ποιοι εκλέγονται. Βέβαια, λόγω της ιδιαιτερότητας του εκλογικού συστήματος, κάποιες έδρες θα αλλάζουν «χέρια» έως τις 3- 4 η ώρα το πρωϊ.
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση συμμετέχουν 21 συνδυασμοί και 58 ανεξάρτητοι- μεμονωμένοι υποψήφιοι. Οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 4.873. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχαν 31 συνδυασμοί, 52 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 6.500 υποψήφιοι.
Η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής είναι η 13η σε επίπεδο εθνικών εκλογών και συνολικά η 27η εκλογική διαδικασία που αναλαμβάνει η εταιρεία. Επίσης, είναι η 5η φορά που θα λειτουργήσει το σύστημα ασφαλούς μετάδοσης.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Εκλογές Ιουνίου 2012 -

    Επιλέξτε περιφέρεια και κάντε κλικ στα λογότυπα των κομμάτων για να δείτε το αντίστοιχο ψηφοδέλτιο.

Κορινθίας

  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • ΚΚΕ
  • Δημοκρατική Αριστερά
  • Χρυσή Αυγή
  • Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Οικολόγοι Πράσινοι
  • ΛΑΟΣ
  • Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  • ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
  • Παναθηναϊκό Κίνημα
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
  • Ένωση Κεντρώων
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αργολίδας

  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • ΚΚΕ
  • Δημοκρατική Αριστερά
  • Χρυσή Αυγή
  • Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Οικολόγοι Πράσινοι
  • ΛΑΟΣ
  • Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  • ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
  • Ένωση Κεντρώων
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρκαδίας

  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • ΚΚΕ
  • Δημοκρατική Αριστερά
  • Χρυσή Αυγή
  • Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Οικολόγοι Πράσινοι
  • ΛΑΟΣ
  • Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  • ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
  • Παναθηναϊκό Κίνημα
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
  • Ένωση Κεντρώων
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αχαΐας

  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • ΚΚΕ
  • Δημοκρατική Αριστερά
  • Χρυσή Αυγή
  • Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Οικολόγοι Πράσινοι
  • ΛΑΟΣ
  • Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  • ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
  • Παναθηναϊκό Κίνημα
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
  • Ένωση Κεντρώων
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλείας

  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • ΚΚΕ
  • Δημοκρατική Αριστερά
  • Χρυσή Αυγή
  • Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Οικολόγοι Πράσινοι
  • ΛΑΟΣ
  • Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  • ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
  • Παναθηναϊκό Κίνημα
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
  • Ένωση Κεντρώων
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λακωνίας

  • Νέα Δημοκρατία
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες
  • ΚΚΕ
  • Δημοκρατική Αριστερά
  • Χρυσή Αυγή
  • Δημιουργία Ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία
  • Οικολόγοι Πράσινοι
  • ΛΑΟΣ
  • Κόμμα Πειρατών Ελλάδας
  • ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α
  • ΚΚΕ (μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ
  • ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
  • ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ
  • Ένωση Κεντρώων
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ


 

Μεσσηνίας