Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Ψήφισαν “ναι” στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

games_600_339
Οι 49 εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ολυμπιακών επιτροπών ψήφισαν στη Ρώμη υπέρ της διεξαγωγής Ευρωπαϊκών Αγώνων, στους οποίος αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 7.000 αθλητές.
Πρόκειται για μίνι ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα γίνουν το 2015 στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, η οποία ήταν και η μοναδική υποψήφια διοργανώτρια χώρα.
Με 38 ψήφους υπέρ, οκτώ κατά και τρία λευκά η πρώτη διοργάνωση θα περιλαμβάνει τα 15 από τα 28 ολυμπιακά αθλήματα συν ακόμα δύο που δεν περιλαμβάνονται στο ολυμπιακό πρόγραμμα.
Τα αθλήματα που πρέπει να θεωρούνται σίγουρα είναι η τοξοβολία, το μπάντμιντον, η πυγμαχία, το κανόε καγιάκ, η τοξοβολία, το χάντμπολ, το τζούντο, το ράγκμπι, η σκοποβολή το τάε κβον ντο, το πινγκ πονγκ, το τρίαθλο και το βόλεϊ.
Οι ομοσπονδίες της κολύμβησης και του στίβου αντιδρούσαν στη δημιουργία της διοργάνωσης, καθώς διαθέτουν τα δικά τους πρωταθλήματα, ωστόσο θεωρείται απίθανο να μη συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων.
Ο επικεφαλής της επιτροπής, Πάτρικ Χίκεϊ τόνισε πως η πρώτη διοργάνωση θα έχει "πειραματικό" χαράκτηρα και ίσως ορισμένα αθλήματα να έχουν χαρακτήρα προολυμπιακού τουρνουά. Ώστε να πάρουν οι αθλητές την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο και βέβαια να εξασφαλίσει ο Βρετανός παράγοντας την παρουσία κορυφαίων αθλητών σε αυτή.


sport.gr