Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τηλεδιάσκεψη για την επαναγορά ομολόγων. Θετική αποτίμηση

Christine-Lagarde-Olli-Rehn-Giannis-Stournaras
Θετική είναι η πρώτη αποτίμηση του οικονομικού επιτελείου, αλλά και τραπεζικών κύκλων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.
Αν και η διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών είναι αρκετά περίπλοκη και σαφής εικόνα δεν αναμένεται να υπάρξει πριν από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, ωστόσο, οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για συμμετοχή 16 δισ. ευρώ από τα hedge funds και 10 δισ. ευρώ εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών. Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι όσο προχωρά η αξιολόγηση το ποσό ανεβαίνει, αισιοδοξόντας ότι ο στόχος για καθαρή διαγραφή χρέους 20 δισ. ευρώ θα επιτευχθεί.
Από τη συμμετοχή των hedge funds θα εξαρτηθεί και το εάν οι ελληνικές τράπεζες διαθέσουν τελικά το 100% των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ή η συμμετοχή τους περιοριστεί στο 85-90%.
Πάντως, υψηλόβαθμοι τραπεζικοί παράγοντες δήλωναν ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να διαθέσουν -εάν χρειαστεί- το σύνολο των ομολόγων τους.
Το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί τηλεδιάσκεψη με τους αναδόχους για την αποτίμηση της διαδικασίας, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται κάποιας μορφής EWG, προκειμένου να ενημερωθεί η Τρόικα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν μέχρι τη Δευτέρα.

ysterografa.gr