Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Θα παίξει τα… ρέστα του στο Λονδίνο - Όλα τα αποτελέσματα του Europa League

pan
Με κορυφαίους τους τρεις του άξονα, Ζέκα, Σισοκό και Βιτόλο, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 της Μάριμπορ στο ΟΑΚΑ και πάει στις 6 Δεκεμβρίου στο Γουάι Χαρτ Λέιν να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στους 32 του Europa League απέναντι στην Τότεναμ (έμεινε στο 0-0 με τη Λάτσιο).
Οι «πράσινοι» είχαν πολλές χαμένες ευκαιρίες, με μοιραίους παίκτες τον Τοτσέ, τον Φοναρόλι και τον Μαυρία, αλλά ο Βιτόλο με… 1/2 εκτελέσεις πέναλτι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και αποθεώθηκε! Με δέκα για ημίχρονο οι Σλοβένοι που είχαν καλή ευκαιρία με τον Μπέριτς στο 93′, αλλά ο Καρνέζης κράτησε το 1-0.
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό(80’ Μαρίνος), Μαυρίας, Κουίνσι(35’ Φορναρόλι), Τοτσέ (72’ Πετρόπουλος)
Μάριμπορ (Μίλανιτς):
Χαντάνοβιτς, Μίλετς(69’ Βίλερ), Μέγιατς, Άργκους, Ραΐσεβιτς, Φιλίποβιτς, Μέρτελι, Τσβιγιάνοβιτς(46’ Πότοκαρ), Ταβάρες(77’ Ντόντλεκ), Ιμπραΐμι, Μπέριτς 
Η βαθμολογία μετά από 5 αγωνιστικές στο 10ο όμιλο1) Λάτσιο 9 (5-1)
2) Τότεναμ 7 (5-3)
3) Παναθηναϊκός 5 (6-6)
4) Μάριμπορ 4 (5-6)

Η τελευταία αγωνιστική - Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου
22.05 Τότεναμ-Παναθηναϊκός
22.05 Μάριμπορ-Λάτσιο

Στο...περίμενε η Λίβερπουλ
Οι κόκκινοι δεν μπορούν να ησυχάσουν σε καμία διοργάνωση. Αν και προηγήθηκαν δύο φορές (33' Σέλβεϊ, 72' Κόουλ)  κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, ισοφαρίστηκαν (52' Μπομπαντίγια, 88' Ζβέροτιτς)  στο τέλος  και πλέον θέλουν νίκη επί της Ουντινέζε ( έχασε με 2-0 από Άνζι, την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία για να μην τους ενδιαφέρει το τι θα γίνει στο άλλο ματς.
Εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι
Ήταν να μην κάνει την αρχή ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς. Μετά το απίστευτο γκολ του Σουηδού με ψαλίδι έξω από την περιοχή ολοένα και περισσότεροι θέλουν να τον μιμηθούν. Αυτή τη φορά γκολ με τον ίδιο τρόπο, αλλά με σαφώς μικρότερο βαθμό δυσκολίας, πέτυχε ο Ιρτεγκούν της Φενερμπαχτσέ στο ματς κόντρα στη Μαρσέιγ. Το γκολ του κεντρικού αμυντικού των Τούρκων ήταν και καθοριστικό αφού έκρινε την αναμέτρηση στη Μασαλία και έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου.


Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχώρισε  το εμφατικό 5-1 της Στουτγκάρδης κόντρα στη Στεάουα στο Βουκουρέστι και το 3-0 της Ρούμπιν Καζάν κόντρα στην Ίντερ.
Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση: Ανζί, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βικτόρια Πιλζεν, Φενερμπαχτσέ, Γκλάντμπαχ, Μπορντό, Νιούκαστλ, Ντνίπρο, Νάπολι, Γκενκ, Ρούμπιν Καζάν, Ίντερ, Λιόν, Σπάρτα Πράγας, Λάτσιο, Μέταλιστ, Λεβερκούζεν, Αννόβερο, Λεβάντε.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

1ος όμιλος
Άνζι - Ουντινέζε 2-0
Λίβερπουλ - Γιουνγκ Μπόις 2-2
2ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης - Χαποέλ Τελ Αβίβ 1-0
Ακαδέμικα - Πίλζεν 1-1
3ος όμιλος
Μαρσέιγ - Φενέρμπαχτσε 0-1
Γκλάντμπαχ - ΑΕΛ 2-0
4ος όμιλος
Μπριζ - Μπορντό 1-2
Νιούκαστλ - Μαρίτιμο 1-0
5ος όμιλος
Στεάουα Βουκουρεστίου - Στουτγκάρδη 1-5
Μόλντε - Κοπεγχάγη 1-2
 
6ος όμιλος
ΑΙΚ Στοκχόλμης - Νάπολι 1-2
Αϊντχόφεν - Ντνιέπρ 1-2
7ος όμιλος
Βιντεότον - Γκενκ 0-1
Βασιλεία - Σπόρτινγκ Λισαβόνας 3-0
8ος όμιλος
Νέφτσι Μπακού - Παρτιζάν 1-1
Ρούμπιν Καζάν - Ίντερ 3-0
9ος όμιλος
Χαποέλ Ιρονί Κιριάτ Σμονά - Αθλέτικ Μπιλμπάο αναβλήθηκε
Σπάρτα Πράγας - Λιόν 1-1
10ος όμιλος
Παναθηναϊκός - Μάριμπορ 1-0
Λάτσιο - Τότεναμ 0-0

11ος όμιλος
Μέταλιστ - Λεβερκούζεν 2-0
Ρόζενμποργκ - Ραπίντ Βιέννης 3-2
12ος όμιλος
Ανόβερο - Τβέντε 0-0
Χέλσινγκμποργκ - Λεβάντε 1-3