Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Έπιασαν στο Δερβένι δυο απατεώνες που είχαν "ρημάξει" τα πορτοφόλια ηλικιωμένων

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Δερβένι , από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο Έλληνες, ηλικίας 36 και 23 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε, προσπάθησαν να πείσουν 72χρονο Έλληνα να τους καταβάλει χρήματα, καθώς και κοσμήματα της συζύγου του, για δήθεν οφειλή συγγενικού του προσώπου».

Οι δύο δράστες που είναι από το Ζεφύρι Αττικής , είχαν κάνει επάγγελμα την απάτη. Είχαν «χτυπήσει» σε αρκετές περιοχές της Κορινθίας κατά το παρελθόν όπως το Ξυλόκαστρο, το Λουτρό, το Καμάρι, τη Συκιά καθώς και εκτός Κορινθίας.
Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από έναν ηλικιωμένο στο Λουτρό. Ο τρόπος που λειτουργούσαν είναι γνωστός. Πλησίαζαν ηλικιωμένα άτομα και τους έλεγαν δήθεν ότι τους έστειλε το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο. Τους έλεγαν ότι το συγγενικό τους πρόσωπο τους χρωστάει κάποια χρήματα, τα οποία θα έπρεπε να τους δώσουν οι ηλικιωμένοι.
Κάποιοι από τους ηλικιωμένους …την πάτησαν και έδωσαν αυτά που τους ζητούσαν οι απατεώνες, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Η υπόθεση ερευνάται από τους αστυνομικούς του ΑΤ Ξυλοκάστρου.



Επίσης χθες στην Κόρινθο συνελήφθη,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 51χρονος , για παράνομη κατοχή όπλων στην οικία του.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν, τα εξής:

  • Ένα (1) πιστόλι, με γεμιστήρα.
  • Ένα (1) κυνηγετικό όπλο.
  • Δύο (2) πτυσσόμενα στιλέτα.
  • Εκατόν σαράντα τέσσερα (144) φυσίγγια, διαφόρων τύπων.
Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.