Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ένα σκαλοπάτι από τον παγκόσμιο τίτλο ο Σταθακόπουλος


Στο παρά... ένα, ο οδηγός αγώνων Άγγελος Σταθακόπουλος δεν κατάφερε να κατακτήσει έναν παγκόσμιο τίτλο σε αγώνα καρτ που διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στην Ιταλία και να σηκώσει στο ψηλότερο σημείο την ελληνική σημαία.

Ο συμπατριώτης μας συμμετείχε στον παγκόσμιο τελικό του Championkart στο Jesolo της Ιταλίας και, πρωταγωνιστώντας και τις 3 ημέρες του αγώνα, τερμάτισε στη 2η θέση της κατηγορίας 6 Speed Over, με εξατάχυτα καρτ. Ανάμεσα στους 150 και πλέον οδηγούς από 13 κράτη που πήραν μέρος σε όλες τις κατηγορίες αυτού του διεθνούς τελικού (από Βέλγιο, Κροατία, Ιταλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Ισπανία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Ελβετία και Βενεζουέλα), ο Σταθακόπουλος παρέλασε κρατώντας την ελληνική σημαία και με την εμφάνισή του λίγο έλειψε να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στην απονομή. Στον μεγάλο τελικό, ο αγώνας δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε ο Έλληνας οδηγός κι έτσι έχασε πολλές θέσεις μέχρι την πρώτη στροφή. Στη συνέχεια πίεσε, έκανε αρκετά προσπεράσματα, διατήρησε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό και κατάφερε να έρθει δεύτερος. Κινούμενος στον ίδιο ρυθμό με τον τελικό νικητή, Ιταλό Enrico Fae, τον πλησίασε στους τελευταίους γύρους, αλλά δεν μπόρεσε να τον φτάσει, ώστε να επιχειρήσει να τον προσπεράσει. Η 2η θέση στον παγκόσμιο τελικό του Championkart τον άφησε πάρα πολύ ικανοποιημένο, έστω κι αν έδειξε πως μπορούσε να κατακτήσει και τον τίτλο.

Οι δηλώσεις του Έλληνα«Δεν ξέρω πώς είναι δυνατό, αλλά κάθε αγώνας φέτος ήταν καλύτερος από τον προηγούμενο! Προερχόμενος από τη νίκη στον τελικό Ιταλίας στο Preccenico τον Σεπτέμβριο, πήγα στον παγκόσμιο τελικό του Championkart χωρίς να το έχω προγραμματίσει. Έκανα πολύ καλά προκριματικά σκέλη και βρέθηκα να διεκδικώ τη νίκη. Φυσικά, σε αυτό με βοήθησε καθοριστικά το ότι πρόκειται για ένα απόλυτα ενιαίο πρωτάθλημα, με ίδιο κινητήρα, σασί και λάστιχα για όλους. Τερμάτισα 2ος και μου πήρε πραγματικά πολλές ώρες για να το συνειδητοποιήσω. Ήταν μια μοναδική εμπειρία κι εύχομαι πραγματικά να την ξαναζήσω» τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας οδηγός που κατάφερε να μας κάνει υπερήφανους.

Να σημειώσουμε πως την προσπάθεια του Άγγελου Σταθακόπουλου υποστήριξε για 7η χρονιά η Superfast Ferries.

zougla.gr