Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας:Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή - ΝΔ: Ο αντίστοιχος Τσίπρας έφυγε με ελικόπτερο! ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ - ΒΙΝΤΕΟ


"Καλύτερα να γινόμασταν Αργεντινή. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορεί να πείνασαν στην αρχή αλλά τουλάχιστον διατήρησαν την αξιοπρέπειά τους. Εδώ και θα πεινάσουμε τελικά και θα έχουμε χάσει την αξιοπρέπειά μας."

Η δήλωση αυτή, βγήκε από τα χείλη του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Ώρα του Πρωθυπουργού. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόταν στον κ.Στουρνάρα κατά τη διάρκεια ερώτησής του για την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η απάντηση ήρθε από τη ΝΔ. «Ο κ. Τσίπρας εύχεται η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, όπως η Αργεντινή. Του θυμίζουμε ότι ο αντίστοιχος “Τσίπρας” στην Αργεντινή εγκατέλειψε τη χώρα του με ελικόπτερο».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «ληστεία τραπέζης» την πορεία που επέλεξε η κυβέρνηση για την ΑΤΕ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και κατηγόρησε τον παριστάμενο υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, πως απαξίωσε με τις δηλώσεις του το Τ.Τ., προκαλώντας πτώση της μετοχής του κατά 30%, με συνεπακόλουθες απώλειες για τους μικρομετόχους της τράπεζας.

«Σε σχέση με την Ελλάδα, οι αποφάσεις του κ. Ντράγκι τίποτε δεν θα αλλάξουν», εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας. «Το ευρώ είναι σταθερή στρατηγική επιλογή της ευρωπαϊκής ελίτ, γιατί απ' αυτό κερδίζει δισεκατομμύρια - και ο κίνδυνος διάλυσης αποτελεί ένα φόβητρο για να περάσουν αυτά τα μέτρα λιτότητας στους λαούς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί όμως να αντέξει ο λαός αυτή την πολιτική. Λέτε πως "δεν γίναμε Αργεντινή". Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις: θα είμαστε υποτελείς, όλη η Ελλάδα θα έχει γίνει μια Ειδική Οικονομική Ζώνη…», προέβλεψε ο κ. Τσίπρας.

«Αν πραγματικά πιστεύετε πως για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ, πρέπει να αναγνωρίσετε πως κάνετε λάθος», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Σήμερα η Ελλάδα έχει πάρει γύρω στα 400 δισ. ευρώ. Πώς αλλιώς θα τα είχε εξασφαλίσει; Μπορείτε να πείτε με το χέρι στην καρδιά στο λαό, πως η κ. Μέρκελ, ή η πρωθυπουργός της Φινλανδίας, θα πήγαιναν στα Κοινοβούλιά τους και θα έλεγαν «ας δώσουμε στους κακομοίρηδες τους Έλληνες 400 δισ. επειδή τους αγαπάμε»; Πρέπει να πάμε με το σπαθί μας να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει να πάρουμε - και δεν υπάρχει δυστυχώς άλλος τρόπος», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε ό,τι αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο κ. Στουρνάρας αντέτεινε πως «στο πιο πρόσφατο stress test το 2011, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ήταν ανάμεσα στις τελευταίες τράπεζες από πλευράς επιδόσεων». Όσον αφορά δε, την απαξίωση της μετοχής της τράπεζας κατόπιν των δηλώσεών του πως είναι «μη βιώσιμη», ο υπουργός σημείωσε πως «η τιμή του Τ.Τ., έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο κατά 90%. Είναι λοιπόν η γενικότερη οικονομική κρίση και η απαξίωση των τιμών της Τράπεζας που έχει ζημιώσει τους μετόχους».

«Αν ήσασταν σε μία ιδιωτική τράπεζα και λέγατε πως είναι μη βιώσιμη, τι θα έκαναν οι μέτοχοι;» επανήλθε ο Αλέξης Τσίπρας. «Πάτε για ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, αλλά λέτε πως είναι "σαπάκι". Σε άλλες χώρες θα ερχόταν ο εισαγγελέας! Με βάση επίσημα στοιχεία, το Ταμιευτήριο είχε αποδώσει στο Δημόσιο 3 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία, την ίδια στιγμή που οι άλλες τέσσερις τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 150 δισ. ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις!», επισήμανε.

«Δεν χαρακτήρισα "σαπάκι" το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Είπα πως είναι μη βιώσιμο και φροντίζουμε να το κάνουμε βιώσιμο εξυγιαίνοντάς το», απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Ο δείκτης κεφαλαιακής του επάρκειας ήταν συγκυριακός, λόγω στήριξής του από το Δημόσιο, οριακά αποδεκτός και ανάμεσα στις τελευταίες τράπεζες στην Ευρώπη, από πλευράς επιδόσεων. Στην Ευρώπη πλέον, υπάρχει άλλος άνεμος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με κρατικοδίαιτες τράπεζες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ.Τσίπρας στηλίτευσε και την απόφαση του πρωθυπουργού να μην εκφωνήσει την καθιερωμένη ομιλία στην ΔΕΘ. (διαβάστε την είδηση)



Απεργούν σήμερα οι εργαζομενοι στο ΤΤ


Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά από την έκτακτη παναττική γενική συνέλευση, συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα:

- Συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία το Σάββατο 08/09/2012.

- Συμμετοχή στη συγκέντρωση – ενημέρωση των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 08/09/2012 στο Ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE στις 16:00.

- Συμμετοχή από τα παραρτήματα της Θεσσαλονίκης, Τρικάλων, Καβάλας και Κοζάνης στην πορεία της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 08/09/2012 και ώρα 18:00.

- Συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία την Κυριακή 09/09/2012, συγκέντρωση και πορεία στο κτίριο που θα συνεδριάζει η τρόικα (θα ακολουθήσει νεώτερη ενημέρωση).

- 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 10/09/2012, συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία και συγκέντρωση.

- Πανελλαδικό Διοικητικό Συμβούλιο την Τρίτη 11/09/2012.

newsit.gr